Resultats del GP Vallnord

El Dissabte 14 de gener a les set de la tarda es va celebrar el I Gran Premi VALLNORD d’esquí de muntanya, prova organitzada per l’estació d’esquí andorrana i el Club Pirinenc Andorrà. La prova va ser un èxit de participació amb l’assistència de gairebé 100 corredors vinguts d’Andorra, França, Catalunya i la resta d’Espanya.

El dissabte passat es va dur a terme el I Gran Premi VALLNORD a l’estació andorrana, la cursa d’esquí de muntanya nocturna puntuable per el circuit pro-olímpic i copa d’Andorra . En aquesta edició, el segovià Manuel Pérez va proclamar-se campió, seguit pel tres vegades campió del món en carreres de muntanya Agustí Roc. En categoria femenina, la corredora andorrana Sophie Dussautoir, va obtenir la victòria, davant la francesa Valérie Lafitte, guanyadora dels Angles la setmana passada.

Circuit ple de màgia

El Planell de Pal (Sector Pal-Arinsal), il.luminat amb torxes de llum i arcs inflables, va ser el magnífic escenari d’aquesta innovadora competició que té el mèrit de ser la primera que es realitza als Pirineus. La prova consistia en 2 pujades al pic del Cubill (2350 m), fent 2 voltes en un circuit que transcorria íntegrament per pistes balisades per dur a terme un desnivell positiu i negatiu de 1140 m. Els corredors equipats amb llums frontals havien de negociar pujades i descensos a un ritme frenètic amb una nit de lluna plena i una temperatura agradable per a l’ocasió.

Els guanyadors

En categoria masculina el segovià Manuel Pérez va emportar-se la victòria còmodament aconseguint un temps de 1:13:19. En segona posició el corredor de VALLNORD, Agustí Roc, que havia aguantat el ritme de Pérez a la primera volta, va aprofitar les seves bones condicions de cronoescalador per superar el seu company de selecció German Cerezo, aconseguint un temps de1:18:35 i 1:19:10, respectivament.

En categoria femenina l’andorrana, Sophie Dussautoir, va guanyar la cursa aconseguint un temps de 1:40:16. Trencant pronòstics va superar a la francesa Valérie Lafitte, guanyadora dels Angles la setmana passada, amb només dos segons de diferència. La tercera posició va ser per Anna Hidalgo amb 1:44:06. Neus Tort va haver d’abandonar per problemes físics.

Veterans i juvenils

En Veterans, Mingo Ruiz es va tornar a imposar davant Marc Pimienta i Olivier Brunelière, els tres del Club Pirinenc Andorrà. Patricia Messina es va imposar en veteranes. En juvenils Pau Riera va guanyar a l’esprint Jaume Semino. En tercera posició va entrar Martí Alay. Tots tres de l’equip de joves de la Federació Andorrana Muntanyisme (FAM).