Finals de la LG Snowboard FIS World Cup 2010 a La Molina

Finals de la LG Snowboard FIS World Cup 2010 a La Molina
El millor snowboard mundial es citarà del 17 al 21 de març a La Molina per disputar les finals de la Copa del Món LG Snowboard FIS en les disciplines de half pipe (HP) d'snowboard cross (SBX) i paral·lel gegant (PGS). Al voltant de 250 participants internacionals seran presents a La Molina entre els quals destaquen de la selecció espanyola els catalans Queralt Castellet, Jordi Font i Isaac Vergès. Aquesta competició internacional serà al seu torn l'última prèvia abans del Campionat del Món de snowboard FIS que albergarà l'estació catalana al gener 2011. I un any més Malalts de Neu.CAT hi serà per portar-vos la notícia i apropar-vos una mica a l'espectacle que viurem amb els Campionats del Món 2011 a la Molina.

La setmana del 18 al 21 de març la Copa del Món LG Snowboard FIS tornarà a La Molina. Les disciplines que es disputaran a l'estació degana d'Espanya, propietat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), seran half pipe (HP), snowboard cross (SBX) i paral.lel gegant (PGS). La Molina té molta experiència en la organització de copes del món. Aquesta competició internacional serà l'última gran prèvia abans del Campionat del Món de snowboard FIS que albergarà l'estació catalana al gener 2011.

No obstant, aquesta copa del Món de La Molina ja va començar a Barcelona el 7 de novembre passat amb el big air que va ser l'eix fonamental per a muntar el Barcelona Snow Show. Així aquesta competició de freestyle, on van assistir 20.000 espectadors reunits a l'estadi Olímpic Lluís Companys, va ser l'aperitiu de les competicions a desenvolupar a La Molina el mes de març, amb les finals de la Copa del Món LG de snowboard de la Federació Internacional d’Esquí (FIS). El centre hivernal, propietat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, centra gran part dels seus esforços en l'organització de competicions esportives d'alt nivell obtenint un gran èxit organitzatiu. En aquest sentit, clar és l'exemple del Barcelona Snow Show on els especialistes de La Molina van ser la peça clau durant la construcció i innivació de la rampa i els preparatius necessaris per a l'acolliment dels millors riders mundials.

Les zones de competició estan dividides en dues grans àrees: Snowpark Alabaus per a les competicions d'HP i SBX i l'estadi Cerdanya Catalunya a la zona del Cap de Comella a les pistes Comella i Estadi per a les de PGS. La Molina forma part del domini esquiable Alp 2500 que, juntament amb Masella, sumen 133 km de pistes esquiabls amb un sol forfet.

Experiència en l'organització de Copes del Món

La Molina ha estat la primera estació dels Pirineus en organitzar Copes del Món i compta amb l'experiència de la celebració de dues copes del món LG snowboard FIS de paral·lel al gener del 2008 i tres al març del 2009 amb les disciplines de HP, SBX i PGS. Al desembre de 2008 es va organitzar la primera Copa del Món femenina d'esquí alpí FIS que han viscut els Pirineus amb les proves de gegant (GS) i eslàlom (SL) que van reunir 18.000 persones en una festa que ha quedat escrita a la història de l'estació i que poques proves fixes del circuit poden igualar. El gener del 2009 es va acollir la Copa del Món de Discapacitats IPC en les disciplines GS i SL. Aquesta experiència en l'organització de proves, al costat d'una forta motivació popular, han estat clau perquè l'estació sigui altra vegada seu de la Copa del Món LG snowboard FIS al març del 2010 tot esperant l'arribada dels Mundials del 2011.

Novetats a les zones de competició

A més l'estació ha incorporat novetats de cara al 2010 que milloren les zones on es portaran a terme les competicions. S'ha ampliat el sistema de producció de neu, amb nous canons al Superpipe de la zona Alabaus. A més, s'ha instal·lat un nou telecadira desembragable de 6 places a Cap de Comella, el qual agilitarà la pujada dels esportistes i també s'ha ampliat la innivació tant en la part alta com la baixa d'aquest nou remuntador per tal de facilitar l'arribada i la sortida a les zones on es puguin reunir més esquiadors. Tots els accessos estan pensats per tal que el públic accedeixi còmodament a les carreres que en ambós casos es troben a peu d'aparcament.

Superpipe a l'snowpark Alabaus

El 14 de març del 2009 es va estrenar oficialment el superpipe Alabaus amb motiu de la primera Copa el Món de HP. Aquesta instal.lació és única als Pirineus i medeix 140 metres de longitud per uns 7 metres d'alçada quan els murs de neu estan preparats per la competició. L'amplada és de 24 metres en la zona exterior i 14 metres en la zona interior.

Snowboard cross a l'snowpark Alabaus

La primera Copa del Món LG d'Snowboard FIS d'sonwboard cros es va portar a terme el divendres 13 de març de 2009 sota un sol espectacular i un traçat molt intens que va permetre veure grans lluites entre els quatre integrants de cada eliminatòria. Salts, peralts i dubbies formaven un traçat de 650 metres de longitud i un desnivell de 120 metres disposat al llarg de l'snowpark Alabaus.

Paral.lel gegant a l'estadi Cerdanya Catalunya

L'estadi Cerdanya Catalunya és la pista de reconegut prestigi que ja ha estat la seu de les sis Copes d'Europa d'esquí alpí, dues Copes del Món d'Snowboard i les Copes del Món d'alpí del passat desembre 2008. És accessible a través del nou telecadira de sis places desembragable Cap de Comella. El paral.lel gegant disposa d'un desnivell de fins a 160 metres sent la longitud màxima de 600 metres i la inclinació entre els 15 i 25 graus en una pista molt selectiva. La pista d'entrenament durant les competicions és Roc Blanc, traçat paral.lel a la zona alta de l'estadi Cerdanya Catalunya i fàcilment accessible a través del telecadira de Cap de Comella o el de Roc Blanc.

Finals de la Copa del món LG Snowboard FIS

Al llarg d'aquest hivern 09-10 s'està duent a terme la màxima competició d'snowboard organitzada per la FIS que aquest serà el segon any que compta amb el suport de la marca de tecnologia LG. El circuit de la Copa del Món va començar aquesta temporada a finals d'agost a Cardrona (Nova Zelanda) i Chapelco (Argentina) amb les disciplines de half pipe i snowboard cross, respectivament. El calendari de la Copa del Món LG Snowboard FIS és llarg i el circuit passa per diferents països europeus a més de Rússia, Canadà, EEUU i Japó. A més aquest hivern el circuit de la Copa del Món en snowboard acabarà a La Molina amb les finals de les tres principals disciplines.

Entre els esportistes espanyols que participaran destaca Queralt Castellet, que es va iniciar a La Molina i és mestressa i senyora del half pipe, on les expectatives se centren en ella ja que després d'obtenir una quarta posició a Cardrona (Nova Zelanda) aquest estiu i la 13ava posició a Saas Fee (Suïssa) al novembre i espera aconseguir pujar al podi a casa el proper març a més de fer un molt bon paper als JJOO de Vancouver 2010. A més de la rider de Sabadell, també participaran els millors riders espanyols com Jordi Font (SBX), Rubén i Isaac Vergés (HP), Carles Torner (HP), Carles Manich (HP), Laro Herrero (HP), Ibón Idígoras (SBX) i Regino Hernández (SBX) que es veuran les cares amb els esportistes de més alt nivell.

Inscripcions

A les curses del 2009 el llistat d'esportistes inscrits a La Molina va ser de 249 repartits en 51 homes i 28 dones per SBX, 57 homes i 23 dones per a HP i 51 homes i 39 dones per PGS. Els països preinscrits van ser Croàcia, EUA, Alemanya, Suïssa, Letònia, Dinamarca, Estònia, Brasil, Noruega, Canadà, Bèlgica, França, Gran Bretanya, Finlàndia, Sèrbia, Espanya, Itàlia, Austràlia, Àustria, Suècia, República Txeca, Rússia, Polònia, Eslovènia, Holanda i Japó. Es preveu que per al 2010 el llistat amb el total d'inscrits, que estarà una setmana abans de l'esdeveniment, serà una mica superior ja que es tracta de les finals del circuit.

Fàcil accés del públic a les zones dels esdeveniments

L'accés del públic a les zones de cursa és molt fàcil. L'Snowpark Alabaus es troba al costat de l'aparcament del mateix nom en el Pla d'Anyella. Es pot arribar fàcilment caminant al half pipe i a la zona baixa de l'snowboard cross. Respecte a la zona de l'estadi Cerdanya Catalunya, els millors punts per veure la carrera amb l'snowboard calçat són la zona de sortida, la corba entre les pistes Comella i Estadi, al final de la pista Estadi i, evidentment, la zona de meta. Si es va esquiant es pot aparcar al pàrquing Telecabina i pujar amb el telecadira Cap de Comella o també recomanem com alternativa aparcar al pàrquing Roc Blanc (P5) i accedir amb el telecadira Roc Blanc o aparcar al pàrquing Alabaus (P6) i accedir a la competició pel telecadira Alabaus. Si es vol veure la cursa des de la zona de meta, per accedir a la zona baixa de l'estadi Supermolina es recomana utilitzar el pàrquing Telecabina (P1). Es pot accedir a peu fins a la pista des d'aquest pàrquing per la carretera d'accés a Font Canaleta (P2) fins arribar al village de meta.

Organització de la Copa del Món

La Molina disposa d'un rodat comitè organitzador amb experiència en Copes del Món i d'Europa FIS d'esquí alpí, Copes del Món i d'Europa de discapacitats i Copes del Món d'snowboard. Tots aquests esdeveniments han estat organitzats amb èxit gràcies a la tasca de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya en col.laboració amb el Consejo Superior de Deportes, el Consell Català de l'Esport, la Real Federación Española Deportes de Invierno, la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, l'estació d'esquí de La Molina, els ajuntaments d'Alp, Bagà i Toses a més d'un nodrit grup de voluntaris.

Programa

L'arribada dels equips està prevista per al dilluns 15 de març i les curses seran:

Dimecres i dijous, 17 i 18 de març 2010 SBX a Alabaus

17/3/10 Mànegues classificatòries SBX
18/3/10 Eliminatòries i finals
Lliurament de premis a la meta després de les finals
Dissabte, 20 de març 2010 HP a Alabaus

8:25 - 13:45 classificatòries
14:30 - 15:30 Finals
Lliurament de premis a la meta després de les finals
Diumenge, 21 de març 2010 PGS en Estadi Cerdanya Catalunya

9:00 - 11:00 classificatòries
13:00 - 15:00 Eliminatòries i finals
Lliurament de premis a la meta després de les finals

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: