Boí Taüll al marge de Nozar

Boí Taüll al marge de Nozar
Així es mantindrà l'estació segons el conseller delegat Jordi Sabaté, al marge dels problemes de Nozar i sobre tot del seu concurs de creditors. Tanmateix l'estació presentarà aquest any el seu projecte d'ampliació cap al nucli de Boí, ampliació per la que calen entre un 30 a 60 milions d'Euros.

El conseller delegat de Boí Taüll, Jordi Sabaté, va voler allunyar ahir els fantasmes de la crisi de Nozar (propietària del 98% del complex) i va anunciar que l'estació obrirà el 4 de desembre i tancarà entre l'11 d'abril i el 2 de maig, si la neu ho permet. El conseller va insistir que el complex funciona al marge del concurs de creditors que es va veure obligat a presentar el seu accionista majoritari i, de fet, "hi hem treballat des de fa un any i mig", quan va començar la debacle de la construcció, sector del qual procedeix Nozar.

Amb aquest objectiu, el resort va elaborar un pla de viabilitat que ha portat al fet que per reduir despeses obrint tant les pistes com els hotels només en els mesos que són rendibles (quatre en hivern i juliol i agost). A més, va presentar un expedient de regulació d'ocupació que va afectar 15 treballadors i va concertar, per fer front a les despeses de tresoreria, un crèdit de 2,25 milions amb tres entitats bancàries i es va acollir a una línia de l'ICF perquè avalés part de l'operació.

En aquesta tessitura, l'estació treballa perquè funcioni tota la temporada amb normalitat. De fet, Sabaté va anunciar que presentaran durant la campanya el projecte d'ampliació de les pistes cap a Boí (la Generalitat ja va descartar que ho fes cap a Rus i Moror), fins als 1.800 metres de cota mínima, de manera que volen expandir el domini esquiable en 30 quilòmetres i 600 hectàrees. No obstant, el conseller va descartar posar terminis a aquest projecte, "perquè dependrà en bona part de l'administració". El que sí que va dir és que una operació d'aquestes característiques pot comportar una inversió "de 30 a 60 milions d'euros".

Sabaté ha volgut així destacar la viabilitat de Boí Taüll i restar importància al fet que el complex figuri en l'actualitat com a una garantia de pagament de Nozar per deutes amb la immobiliària Colonial. "Si l'estació funciona correctament no hi hauria d'haver cap problema referent a això", ha apuntat Sabaté.

Sabaté també va confiar en les repercussions que tindrà l'aeroport d'Alguaire per a les estacions d'esquí.

Notícia extreta d'Economia Digital i Alt Pirineu .

Artículos relacionados:


1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    24/09/2009 22:22
    #1
    Bueno! Pel que sembla podrem continuar esquian a Boi, perfecte!! :+: :+:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: