Primer un ERO, ara concurs de creditors a Boí Taüll

Primer un ERO, ara concurs de creditors a Boí Taüll
No pinten gaire bé les coses per a l'estació ribagorçana, primer van tancar la temporada a la francesa i amb un ERTE per a la totalitat dels treballadors a sobre de la taula, ara arriba un concurs voluntari de creditors... Dies negres planen sobre l'estació i a la llum li costarà obrir-se pas, però ho ha de fer per garantir els ingressos de tota una vall, que tot i comptar amb un patrimoni molt atraient necessita un ajut per completar aquests ingressos.

L'estació reobrirà l'hivern que ve

El futur de l'estació d'esquí i del complex turístic de Boí-Taüll es complica. Promocions Turístiques de la Vall, l'empresa que l'explota, ha sol·licitat concurs voluntari de creditors amb un passiu d'uns 40 milions d'euros i un actiu de 62 milions. La mesura s'afegeix a l'expedient de regulació d'ocupació presentat fa una setmana per tancar, des d'ara fins a l'hivern vinent, que afecta els noranta treballadors de la societat.

Les dificultats econòmiques del complex són conegudes per la Generalitat i els alcaldes i els veïns de l'Alta Ribagorça des de fa dos anys, en què ja es va fer una primera regulació d'ocupació que va afectar setze treballadors, i perquè gran part de les empreses del grup Nozar, del qual és filial Boí-Taüll, ja havien presentat concurs de creditors per l'esclat de la bombolla immobiliària i la crisi de la construcció.

Ara, la principal preocupació dels alcaldes de la comarca, reunits ahir d'urgència, és reobrir les pistes d'esquí la propera temporada i deixar en un segon terme el complex hoteler del Pla de l'Ermita, que hi aporta 700 places. Joan Peralada, alcalde de la Vall de Boí, va explicar que de l'estació en depenen fins a 400 llocs de treball, però que la prioritat són les pistes perquè representen el motor econòmic de la comarca. Albert Alins, delegat del govern a l'Alt Pirineu i l'Aran, va dir que treballarà per evitar el tancament i que el govern es posarà “a disposició del territori”. Alins té ara diversos fronts oberts, clau per al futur del Pirineu, sobretot després de l'amenaça de tancament de l'acadèmia militar de Talarn que perjudicaria el Pallars Jussà.

La Generalitat creu en la viabilitat de l'estació d'esquí i oci, que té pendent una ampliació del domini esquiable, i atribueix el passiu a les càrregues immobiliàries que ara no pot satisfer.

Més operadors turístics per a l'aeroport d'Alguaire

El govern negocia amb dos operador turístics perquè usin l'aeroport de Lleida-Alguaire com a base per a vols xàrter i paquets de vacances al Pirineu per a turistes britànics i del centre d'Europa. Un és Tui, que oferiria paquets d'esquí l'hivern que ve, i el segon, el nom del qual no va voler desvelar ahir el director general de Transports, Ricard Font, podria operar aquest estiu. Font sí que va confirmar que Natalie Tours, principal operador turístic rus concertarà un vol setmanal entre Moscou i Lleida la campanya d'esquí que ve, i que Travelplan també usarà Alguaire per a viatges a les Illes Balears aquest estiu.

L'operador Neilson-Thomas Cook, que ha tancat el seu primer any a Lleida amb 26.367 esquiadors, continuarà els propers anys, igual que els vols comercials a les Illes d'Air Nostrum.

Aquesta activitat permet al govern reduir de 6 a 4 milions en dos anys el cost d'operacions de l'aeroport.

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: