Un eslàlom molt especial

Un eslàlom molt especial
L'alemanya Maria Riesch es va adjudicar l'eslàlom de la Copa del Món que va retornar el liderat de la general a Lindsey Vonn davant l'atenta mirada de 8.000 espectadors, entre ells els Ducs de Palma. “Cal felicitar a l'organització perquè malgrat les nevades la pista estava en perfectes condicions. S'ha fet un súper treball. Ha estat un plaer córrer aquí i espero tornar aviat”, va declarar la nord-americana Lindsey Vonn a la roda de premsa posterior a la prova.

Seguidors de la Mireia Clemente a la MolinaPer a alguns la jornada va començar a les quatre de la matinada en l'estadi de competició Supermolina i per a tots va acabar poc després de les dues de la tarda amb un somriure comunitari: el de Maria Riesch, intractable en l'eslàlom; el de Lindsey Vonn, de nou reina de la general; el de Mireia Clemente, emocionada davant el bon paper protagonitzat a casa (va acabar 48 sortint amb el dorsal 72); el de la Infanta Cristina i Iñaki Urdangarín incondicionals de l'esquí i que avui han volgut presenciar en directe la prova, i el de La Molina, que s'ha dut els elogis unànimes per l'organització de la primera Copa del Món d'esquí alpí femení dels Pirineus després d'una jornada que es despertava amb mig metre de neu a la Cerdanya i també acumulada a la pista de competició. “Cal felicitar a l'organització perquè malgrat les nevades la pista estava en perfectes condicions. S'ha fet un súper treball”. Paraula de Lindsey Vonn, flamant líder de la general de la Copa del Món.

Riesch guanya l'eslàlom i Vonn recupera el liderat de general

L'alemanya Maria Riesch es va adjudicar l'eslàlom celebrat ahir al matí amb una autoritat absoluta al marcar un temps global de 1.52.98, amb gairebé segon i mig d'avantatge sobre la nord-americana Lindsey Vonn, que va recuperar el liderat en la general de la Copa del Món que abans d'ahir li va prendre, per només dos punts, la finlandesa Tanja Poutiainen després d'imposar-se en l'exigent traçat del gegant. Ha completat el podi l'austríaca Kathrin Zettel, que ha entrat a 2 segons i 36 centèsimes de Riesch. “Estic molt satisfeta per la victòria. En l'última setmana d'entrenaments ja tenia molt bones sensacions”, ha explicat l'alemanya, que s'ha col-locat tercera de la general per darrere de Vonn i Poutiainen. “Lluitar per la general serà difícil”, va advertir l'alemanya, “perquè Lindsey està sent molt sòlida en totes les disciplines”.

Tant o més feliç que la vencedora de la prova i capdavantera de la general s'ha mostrat l'única espanyola avui en cursa, Mireia Clemente, que va realitzar una gran actuació després de sortir amb el dorsal 72 i escalar llocs fins a concloure la 48. “He superat les meves expectatives. Estic súper contenta perquè a més corria a casa, envoltada de la meva gent. En cadascuna de les portes he sentit l'alè de la gent. Ja tinc moltes ganes de repetir-ho i fer-ho a més a la segona mànega”, deia pletórica i emocionada la catalana.

Vonn i Riesch elogien el perfecte “estat de la pista, s'ha fet un gran treball

A mitja tarda de dissabte la neu va començar a pintar de blanc La Molina i un cop acabada la prova encara no havia parat. A primera hora del matí havien caigut més de 40 centímetres de neu, una excel-lent notícia per als afeccionats, però no per a les esquiadores, que requereixen d'una mantell de neu dura i perfectament compactada. Per això, un equip de 60 persones sota la tutela de Lluis Breitfuss, director de cursa, ja estaven ahir a les 4:00 de la matinada treballant en l'estadi de competició per a deixar-lo impecable. Els derrapadors es van servir de pales, rasclets, màquines ratrac i turbines per a desplaçar tota la neu acumulada i tornar a deixar el traçat immaculat. “M'he quedat molt sorpresa perquè després de la nevada que ha caigut la pista estava perfecta, quan m'he aixecat he pensat que tindriem problemes per correr, però la pista estava fantàstica”, deia després de la carrera la vencedora, Maria Riesch. “La veritat és que estava una mica inquieta al veure la nevada que estava caient però des de l'estació s'ha fet un súper treball perquè la pista estava perfecta per a competir. Ha estat un plaer córrer aquí i espero tornar aviat”, explicava Lindsey Vonn.

Un dels artífexs d'aquests elogis és Lluis Breitfuss, el director de carrera que ahir estava tan esgotat com satisfet perquè “hem demostrat que La Molina és una organitzadora potent. Per les condicions de neu avui era un d'aquests dies que et posen a prova i La Molina ha demostrat que està preparada per a fer el que es proposi o el que li demanin”.

Roldán: “La Molina està en els estàndards de la Copa del Món i a un nivell molt alt

Després del gegant de dissabte que va aconseguir bon temps, èxit esportiu i d'espectadors, amb 10.000 persones que van presenciar la prova, la jornada d'ahir proposava un nou desafiament en forma d'intensa nevada. Un repte que La Molina ha resolt amb nota. Per a Eduardo Roldán, president de la Real Federación Espanyola de Deportes de Invierno (RFEDI) i membre del Consell de la FIS “sense exageracions l'organització de La Molina està dintre dels estàndards de la Copa del Món però a un nivell molt alt. Avui s'ha demostrat amb el gran treball que s'ha fet a la pista que l'organització era molt bona”.

Ramón Carreras, president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), va coincidir amb el missatge: “El balanç és magnífic, molt positiu. La Molina ha passat amb nota dos nivells: tenir un gegant en una pista que ha tornat a demostrar que és boníssima i a més en un dia amb bones condicions i també ha demostrat la seva capacitat per tirar endavant una Copa del Món amb nevades com la que hem tingut avui. A més hem de felicitar-nos per la participació i implicació del públic català que s'ha manifestat com a autèntics afeccionats”.

Joan Anton Font: “Tothom ha quedat entusiasmat

Per la seva banda, el director de La Molina, va agraïr l'ajuda dels més de 200 voluntaris que han col-laborat en treballs en pista, village i accessos i ha assegurat que “per a fer una prova de la Copa del Món a més de sort, que no atzar, és necessària gent amb caràcter que porti endavant això amb una estructura petita com la nostra. Gràcies a la nostra gent i als voluntaris que ho han fet possible tot això s'ha fet amb el sentiment. El treball que s'ha fet no és un treball qualsevol. Tot el món ha quedat entusiasmat”. Font també ha volgut agraïr el suport de les institucions com el Consell Superior d'Esports, la Secretària General de’l Esport, la Real Federación Espanyola d'Esports d'Hivern, la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i l’Ajuntament d’Alp.

Fins i tot els comentaristes d'una de les cadenes que retransmeten més proves de la Copa del Món l'ORF austriaca va felicitar en directe durant la seva retransmissió a l'organització de la prova pel magnífic treball dut a terme per l'equip de Lluis Breitfuss a la pista. I per la resta de l'organització tot i ser novells els comentaris eren força positius tot i que alguns periodistes van apauntar alguns petits detalls fàcilment millorables per aconseguir que la prova de la Molina quedi en el record de tots com una de les millors del circuit, tant de les que treballen a la pista com els que vam treballar fora d'ella, l'estació ha donat un gran pas per assegurar-se una presència continuada al calendari tot i que ja hi ha data de retorn: febrer de 2012, fer-se un lloc al calendari és una cursa de fons i la Molina ha fet un pas de gegant important però no definitiu.

18.000 espectadors han vibrat amb la Copa del Món

La primera Copa del Món celebrada als Pirineus ha despertat enusiasme entre l'afició. Tant és així que fins a 18.000 espectadors s'han citat a La Molina aquest cap de setmana per a viure en directe l'espectacle de les millors esquidores del món. Ahir diumenge 8.000 persones, entre elles els Ducs de Palma la Infanta Cristina i Iñaki Urdangarín, van presenciar l'eslàlom, mentre que dissabte van ser 10.000 les quals van vibrar amb el gegant.

Podi de la prova - Foto: V. Volpini

Maria Riesch guanyadora a la Molina
Maria Riesch guanyadora a la Molina

Lindsey Vonn segona
Lindsey Vonn segona

Kathrin Zettel tercera
Kathrin Zettel tercera

La txeca Sarka Zahrobska 4a a la Molina
La txeca Sarka Zahrobska 4a a la Molina

Anja Paerson cinquena a la Molina
Anja Paerson cinquena a la Molina

Classificació Copa del Món eslàlom Audi FIS La Molina:
1. Maria Riesch (Germany) 1min 52.98secs
2. Lindsey Vonn (U.S.) 1:54.46
3. Kathrin Zettel (Austria) 1:55.34
4. Sarka Zahrobska (Czech Republic) 1:55.53
5. Anja Paerson (Sweden) 1:55.64
6. Tanja Poutiainen (Finland) 1:55.67
7. Sandrine Aubert (France) 1:55.75
8. Nicole Gius (Italy) 1:55.91
9. Nicole Hosp (Austria) 1:56.20
10. Nina Loeseth (Norway) 1:56.31

Classificació general Copa del Món (després de 8 proves):
1. Lindsey Vonn-Kildow (USA) 438 pts
2. Tanja Poutiainen (FIN) 400
3. Maria Riesch (GER) 328
4. Kathrin Zettel (AUT) 250
5. Nicole Hosp (AUT) 243
6. Maria Pietilae-Holmner (SWE) 232
7. Sarka Zahrobska (CZE) 214
8. Andrea Fischbacher (AUT) 207
9. Anja Pärson (SWE) 198
10. Nadia Fanchini (ITA) 180

Classificació de la Copa del Món de eslàlom (després de tres proves):
1. Lindsey Vonn (USA) 230 pts
2. Maria Riesch (GER) 200
3. Sarka Zahrobska (TCH) 179
4. Nicole Hosp (AUT) 159
5. Tanja Poutiainen (FIN) 140

4 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    16/12/2008 11:44
    #1
    Bravo La Molina :+:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    17/12/2008 20:44
    #2
    Ha quedat demostrat que la pista "Cerdanya-Catalunya" (Per els habituals Comella-Estadi) de la Molina, té un nivell i unes condicions magnífiques, per a proves femenines. Peró com es pot fer per a celebrar un SG, en categoria masculina.? Segurament ens falta longitut. Podria fer-se en un altre lloc.? La Tosa d'Alp..? (pista Bellavista, l'Olímpica...? O combinació amb Masella...? Força i endavant LA MOLINA.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #3
    Fecha comentario:
    17/12/2008 20:56
    #3
    Doncs jo crec que un SG es podria fer a Masella ... ara, una altra cosa és que te'l donguin, però el que és segur és que si es rasca alguna cosa es treurà, les proves de velocitat són més complicades de ficar al calendari, no tothom té la muntanya que cal per això, ara que per fer-la caldria alguna inversió forta ... que aquests no et pujaràn per un telesquí!!! :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #4
    Fecha comentario:
    18/12/2008 03:32
    #4
    Estic d'acord en tot el que s'ha mencionat anteriorment, però m'agradaria, felicitar, també, a la Televisió de Catalunya, per a superar, amb nota, una retransmissió, més que digna, que va implicar el treball coordinat d'un equip numerós de persones competents, que hi van posar tot el seu entusiasme i dedicació durant molts dies.
    Crec que es va estar a l'alçada de les circumstàncies.
    Felicitats TV3!

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: