El tren de l'esquí

El tren de l'esquí
Ara tot just fa un parell de dies l'estació abans coneguda com L'Ospitalet pres l'Andorre canviava de nom per passar a anomenar-se Andorra - L'Ospitalet, tota una declaració d'intencions per part del Govern andorrà que ha apostat clarament per que aquesta estació a només 12 quilòmetres del Pas de la Casa, i que ara ha estat remodelada, sigui quelcom més que un vestigi centenari d'aquesta línia ferroviaria inaugurada al segle XIX. Algún dia algú s'en adonarà que el ferrocarril és el mitja de transport col.lectiu més còmode, segur i net? En aquesta línia va aquest article aparegut al Diari d'Andorra.

Tren sota la neuEl tren és el mitjà de transport de moda. Per netedat, comoditat i preu, factors als quals cal sumar-hi l’increment de la velocitat experimentat els darrers anys, ha esdevingut un referent per als viatgers, especialment els que tenen les grans ciutats com a destinació. El desenvolupament ferroviari, no obstant això, està molt condicionat per l’orografia. Les inversions es multipliquen quan es tracta de superar importants desnivells, factor que dificulta sobre manera una eventual connexió d’Andorra amb França o Espanya. L’estació de l’Ospitalet, rebatejada com Andorra-l’Ospitalet, és el punt d’arribada del tren més proper al país. A tot just 12 quilòmetres del Pas de la Casa es troba aquesta estació, que forma part de la línia Tolosa-Puigcerdà i que data de final del segle XIX. Més enllà dels estudis iniciats per la Generalitat per acostar el tren a la Seu d’Urgell, i, per tant, a Andorra, el Govern té el deure d’explorar les possibilitats de transport per augmentar les connexions. I la potenciació d’aquesta línia fèrria pirinenca, tot i la seva modèstia, pot ser un important ajut. Per això s’ha de beneir la decisió del ministeri de Turisme de participar econòmicament en les obres de millora, inaugurades ahir en presència de les autoritats dels dos països. El canvi de nom ja evidencia la voluntat de cooperar per part de l’administració andorrana, la companyia SNCF i el Consell Regional del Migdia-Pirineus. Els mil viatgers setmanals registrats són una xifra modesta tot i l’increment d’un 22 per cent viscut els darrers quatre anys, però la millora de les instal·lacions, que inclouen una sala d’espera per als esquiadors, ha de donar més facilitats per als usuaris de Grandvalira, possibilitats que de moment són emprades per la veïna Portè-Pimorent, que ja té establert un forfet Skirail. Ara bé, els esforços realitzats pel Govern (100.000 euros) quedaran en un no res si no es promociona aquesta possibilitat i es fa un seguiment dels resultats obtinguts, alhora que es té molt present que la potenciació del tren passa indefugiblement per disposar d’una potent xarxa de transport públic intern que garanteixi la mobilitat dels turistes.

Notícia extreta del Diari d'Andorra.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: