Presentat a Vic el Centenari de l'esquí

Presentat a Vic el Centenari de l'esquí
El passat divendres es va donar el tret de sortida del Centenari de l’Esquí a Catalunya en el marc del Saló de Muntanya de Vic. L’Auditori Marià Vila d’Abadal de Vic va acollir la presentació dels actes del Centenari i un emotiu homenatge als pioners de l’esquí vinculats a la comarca d’Osona, un emotiu homenatge a alguns d'aquells herois de l'història de la neu a Catalunya.

En el marc de la 28ª edició del Saló de Muntanya de Vic que s’ha celebrat aquest cap de setmana ha tingut lloc el tret de sortida del Centenari de l’Esquí a Catalunya amb la celebració d’un acte en el que es va detallar el programa d’esdeveniments que al llarg d’un any commemoraran el centenari de l’esquí a casa nostra. La presentació va viure moments emotius amb el reconeixement als pioners de l’esquí a Catalunya vinculats a la comarca d’Osona. “El que hem volgut fer és honorar a la gent que durant 100 anys han dut a terme una gran feina”, es va felicitar Ramon Carreras, president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH).

Juntament amb Carreras van integrar la taula de parlaments l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal; el president del Centre Excursionista de Catalunya (CEC) Josep Manuel Puente; el president de l’ACEM Xavier Nolla; el Director General d’Arquitectura i Paisatge de la Generalitat, Joan Ganyet i el president de l'Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic, Josep Burgaya.

Presentació dels actes del Centenari

Actes culturals i esportius

L’Auditori Marià Vila d’Abadal de l’Edifici el Sucre va acollir aquesta presentació en el transcurs de la qual Ramon Carreras va destacar la importancia de “deixar constància d’aquesta passió que tenim per la neu, perquè a un milió de catalans ens agrada la neu i se’ns ha de tenir en compte”. Carreras va detallar l’agenda d’actes que al llarg de tot l’any commemoraran els 100 anys d’esquí a Catalunya. Uns actes que seran culturals, amb exposició fotogràfica cronològica i itinerant dels 100 anys de l’esquí a Catalunya i publicació de dos llibres entre d’altres coses; pel que fa als actes esportius destaca la històrica cita amb la Copa del Món d’esquí alpí femení a La Molina els dies 13 i 14 de desembre.

“Estem molt complaguts de poder presentar els actes del centenari aquí a Vic”, va dir Carreras que va coincidir amb el Director General d’Arquitectura i Paisatge de la Generalitat, Joan Ganyet, en afirmar que “l’esquí ha significat quelcom trascendent per a la població catalana. L’esquí ha dut a les valls de muntanya riquesa, treball, apertura mental…i també alguns excessos urbanístics” pels quals l’ACEM i la Generalitat han treballat en el Plà Director d’Estacions de Muntanya.

Homenatge als herois de l’esquí de la comarca d’Osona

L’acte va cloure amb el parlament de l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, que va reivindicar Vic com a “capital de la muntanya i lloc de trobada de la gent de la muntanya” i el reconeixement a alguns dels pioners de l’esquí vinculats a la comarca d’Osona. Els homenatjats que van rebre les medalles com a herois de l’esquí a Catalunya van ser:
Lluis Roig (FCEH, Taradell); Antoni Puig (Alpí, Aiguafreda); Jesus Cuesta (Alpí, Torelló); Jordi Torrens (Alpí, Vic); Cinto Raurell (Alpí, Vic); Cinto Blancafort (Alpí, Vic); Pere Dosta (Alpí, Vic); Jaume Gil Mayolas (Alpí, Manlleu); Familia Alcubierre (Alpí, Vic) i Familia Orriols (Alpí, Vic).

Els homenatjats

1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    10/11/2008 23:03
    #1
    Així m'agrada.

    Aiguafreda!!!!!

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: