Millores al túnel del Cadí

Millores al túnel del Cadí
A finals d'aquest mes començaran les obres de millora del ferm dels 53.000 m2 de sòl del túnel i tots els seus accessos i vials. L'obra pressupostada en 2,38 milions d'Euros estarà enllestida per al començament de la temporada d'esquí. El nou asfalt millorarà tant l'adherència dels vehicles com una reducció del soroll dels pneumàtics.

Plànol topogràfic del túnel del CadíPer tal de millorar la seguretat dels usuaris, el Consell d’Administració de Túnel del Cadí ha adjudicat avui els treballs de repavimentació del sòl a l’interior del túnel i del seus accessos. Pel que fa a l’accés nord, l’actuació s’estendrà des de la boca del túnel fins l’àrea de peatges. A la zona sud, també es pavimentarà fins uns 250 metres a partir de la boca, així com la plataforma per a camions amb mercaderies perilloses.

El nou asfaltat comptarà amb una capa especial que afavorirà una major adherència dels vehicles que hi circulin i comptarà, així mateix, amb característiques sonorreductores, per tal de minimitzar el soroll produït pel fregament dels pneumàtics. En total, la superfície a asfaltar és de 53.000 m2.

Nova galeria d'evacuació del túnel del CadíUna altra de les actuacions que s’hi duran a terme serà el repintat de les línies de la calçada en funció de la distribució de les noves 19 galeries d’evacuació. El pressupost global d’aquestes intervencions, adjudicades a l’empresa Firtec, SA, és de 2,38 milions d’euros.

Les obres de millora començaran a finals d’aquest mes i estaran enllestides abans que comenci la temporada d’esquí, època en què el Túnel del Cadí registra una major afluència de vehicles. En aquest sentit, cal esmentar que la IMD (intensitat mitjana diària de vehicles) del primer semestre de 2008 s’ha incrementat en un 7,3 % respecte al mateix període de l’any passat.

Aquesta actuació s’emmarca dins d’un seguit de mesures adreçades a la millora global dels paràmetres de seguretat del túnel del Cadí, iniciades amb la construcció de la nova galeria de serveis i evacuació, que va entrar en funcionament el passat 13 de febrer.

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: