Camp aposta per la privatització de Vallnord

Camp aposta per la privatització de Vallnord
El cònsol de la Massana, Josep Maria Camp, diu que la millor fórmula és la venda d’accions i reconeix que ja hi ha hagut converses informals. La proposta del cònsol per privatitzar el camp de neu de la parròquia va prenent forma. Segons ha comentat el mandatari comunal, la seva aposta és obrir al capital privat tot Vallnord, tant el sector de Pal-Arinsal com el d’Ordino-Arcalís, i fer així “les coses bé, veient el projecte com un global”. La millor fórmula per a Camp seria vendre un màxim del 49% de les accions, fet que permetria que tant les estacions com els comuns de la Massana i d’Ordino tinguessin “més autonomia financera”.

El massanenc recorda que l’opció de privatitzar el camp de neu conjunt, tot Vallnord, està motivada pel que marca la Llei de finances comunals, ja que tota la inversió que s’hi fa computa com a endeutament per al comú. “I per tant, anem disparant el nostre endeutament”, ha posat en relleu el cònsol, a l’espai Sentit Comú d’Andorra 7 Ràdio. Tot i que ha recordat que actualment les estacions de la Massana no tenen problemes econòmics, considera que “s’ha de ser realista” i que les corporacions, amb la llegislació a la mà, tenen uns límits per invertir. De fet, la iniciativa feta pública per Camp permetria, a hores d’ara, reduir el deute actual del comú, que supera els 39 milions d’euros.

En aquest sentit, Camp sosté que “des del punt de vista funcional, crec que és bo que hi hagi una part privada, de fins al 49%”, sempre tenint en compte que les estacions es van crear i subsisteixen com a motor econòmic de la parròquia i del país. Malgrat l’aposta perquè entri capital privat a les pistes, el cònsol liberal insisteix que la fórmula hauria de ser la de la venda de títols i no de béns, ja que el camp de neu està situat –ha recordat– en terreny comunal.

De calendaris, però, el mandatari prefereix no posar-ne cap damunt la taula. Reconeix que la idea encara “és molt embrionària”, però que “tocaria desenvolupar-la durant aquesta legislatura”. “S’ha d’estudiar bé i també crec que cal veure quina és la planificació de futur i tenir, abans d’emprendre cap acció, l’empresa sanejada, perquè és més atractiu per als possibles compradors”, ha manifestat. Amb tot, remarca que la proposta de privatització “ha de caure pel seu propi pes”, i demana temps al temps. Això sí, pel que fa a possibles inversors, Camp ha comentat que hi podrien estar interessats “potser bancs o altres societats”, i ha admès que de converses formals encara no n’hi ha hagut cap. D’informals sobre aquesta qüestió, però, “n’hi ha molt sovint”.

De la seva banda, la proposta llançada per la Massana ha estat ben rebuda pel comú d’Ordino, que, amb tot, prioritza la inversió a Arcalís. Ara bé, els mandataris ordinencs ja van avisar en el seu dia que caldria estudiar “molt bé” abans de fer el pas cap a les fórmules d’obertura al capital privat.

Notícia extreta del Diari d'Andorra.

Artículos relacionados:

  • Vallnord aposta per l’entrada de capital privat Publicado el 14/08/2012

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: