L'hosteleria vol que s'allargui la temporada

L'hosteleria vol que s'allargui la temporada
Els hotelers esperen allargar la temporada fins a final d'abril i vinculen la pròrroga a l'obertura de les estacions fins a final de mes. L'ocupació hotelera durant les vacances de Pasqua va oscil.lar entre el 70% i el 90%. Al Pirineu de Lleida es van vendre aquests dies 115.000 forfets i es van registrar 225.000 pernoctacions.

El president de l'Associació d'Hotelers de l'Alt Urgell, Miquel Àngel Sánchez, augura que la nevada caiguda entre diumenge i dilluns millorarà l'ocupació del més d'abril. Segons Sánchez, si les estacions d'esquí es mantenen obertes fins a final del mes que ve l'ocupació de cap de setmana es mantindrà entorn del 40%. D'altra banda, el balanç final de les vacances de Setmana Santa ha satisfet les expectatives: divendres i el dissabte l'ocupació va ser del 90%, mentre que el dijous i el diumenge va fregar el 70%. Les condicions meteorològiques adverses van afectar relativament poc l'ocupació, ja que les reserves es tramiten amb antelació i són poc sensible als temporals puntuals. Els turistes van ser majoritàriament famílies que van triar com a destinacions preferents la muntanya per practicar-hi l'esquí o l'excursionisme. Segons l'origen, el 99% dels visitants procedien de Catalunya i de la resta d'Espanya.

Balanç a lleida

La província de Lleida va rebre en conjunt els dies de Setmana Santa prop 90.000 turistes que van efectuar unes 225.000 pernoctacions, segons les dades de què disposa el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Les estacions d'esquí del Pirineu lleidatà van vendre 115.000 forfets, 65.000 dels quals a Vaquèira-Beret. D'aquesta manera, es van acomplir les expectatives i l'ocupació mitjana en zones turístiques es va situar entorn del 90%, amb un impacte econòmic d'uns 30 milions d'euros.

La neu i el turisme rural van ser lògicament els sectors que van tenir una major demanda. Les estacions d'esquí van registrar una afluència notable d'esquiadors, ja des del 15 de març --quan les escoles van iniciar les vacances-- i fins al Dilluns de Pasqua. Els 115.000 forfets venuts per les estacions lleidatanes en aquest període representen un increment del 20% respecte al mateix període de l'any anterior. L'ocupació mitjana en els establiments de turisme rural també va superar el 95 per cent, una xifra que supera les expectatives més optimistes. En canvi, qui més perjudicat ha sortit d'aquesta Setmana Santa a les comarques de Lleida ha estat el turisme actiu o a l'aire lliure, és a dir, totes aquelles activitats de natura i els esports d'aventura.

Notícia extreta d'El Periòdic d'Andorra.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: