Rescat de pel·lícula a Soldeu

Rescat de pel·lícula a Soldeu
Un jove esquiador castellonenc va patir ahir un accident i va quedar desorientat i fora de les pistes, els seus pares van alertar l'estació que va començar a buscar-lo i mercés al seu forfet es van poder seguir les seves darreres passes fins que va ser localitzat cap a les onze de la nit. A hores d'ara el jove es troba greu a l'hospital de Sant Pau de Barcelona estable dins de la gravetat.

Un jove castellonenc de 17 anys roman ingressat a l’hospital de Sant Pau de Barcelona arran de les gravíssimes ferides que es va fer en un accident d’esquí a Soldeu. Malgrat que el seu estat era ahir estable, encara es temia per la seva vida, les pròximes hores seran cabdals per saber-ne l’evolució. Després s’hauran d’analitzar les repercussions que pot arribar a suposar el traumatisme cranial greu que el noi, que va estar recercat durant gairebé set hores, va patir arran d’una caiguda i el posterior xoc contra un pi que li va partir el casc que duia degudament lligat, a priori.

Els fets van ocórrer dimarts. La caiguda es deuria produir poc després de les deu del matí, segons el seguiment que s’ha fet al forfet del jove. Però no és clar. Sia com vulgui, no va ser fins una estona abans del tancament de les pistes que es va tenir coneixement de la desaparició del noi. Els pares del jove, que com l’accidentat estaven allotjats en un hotel del Tarter, van avisar els responsables de l’estació sobre les 4 de la tarda que el noi, a qui van esperar infructuosament per dinar, no responia les trucades telefòniques. “De seguida vam veure que era una cosa seriosa”, reconeix el director de qualitat d’Ensisa, Ton Naudi, que acabaria sent una de les persones que va trobar el jove, ja cap a les onze de la nit. A partir de l’avís, personal de l’estació va muntar un important dispositiu de recerca. Poca estona més tard, i per intensificar els treballs i accelerar la recerca abans no enfosquís el dispositiu es va ampliar amb presència de bombers i de la policia. L’anàlisi de les ones que emetia el mòbil que aparentment duia el noi el situaven a la zona de Soldeu. Allí es va centrar la cerca.

Els professionals de l’estació i els bombers pentinaven les pistes, mentre que agents de la policia van començar a fer controls al poble, per descartar que no estigués en alguna botiga o establiment hoteler sense haver advertit els pares. Gràcies al forfet dels pares i sabent que l’havien adquirit els tres de manera correlativa, es va poder corroborar que dimarts, el dia que van passar els fets, el noi només havia fet servir un giny dels molts que disposa l’estació: el telecabina de Soldeu deu minuts abans de les deu del matí. La dada va permetre centrar encara més la recerca, que es va situar a la zona baixa del domini d’Ensisa en l’àrea de Soldeu. Finalment, pels volts de les 11 de la nit, segons diverses fonts (els bombers, la policia i l’esmentat Ton Naudi), un pister de Soldeu va localitzar el casc partit del noi. I el mateix Naudi poc després trobaria el noi amb aparent estat de desconcertació. Fora de lloc. El responsable de qualitat d’Ensisa va explicar que la localització es va fer a uns trenta metres endins del bosc que hi ha paral·lel a la pista de Torrellardona, una vermella gairebé paral·lela a la pista de l’Avet.

La hipòtesi de treball és que el jove, per causes que es desconeixen, va perdre el control i va saltar fora de la pista (no hi ha cap dubte que esquiava dins de pistes). El noi va picar de cap contra un pi i això, suposadament, li va fer perdre una estona la consciència. Quan la va recuperar mínimament en lloc d’anar en la bona direcció i tornar cap a la pista va emprendre el camí oposat fins que va aturar-se. Aparentment, el noi patia algunes lesions superficials, rascades, cops i una important sensació de desorientació. Professionals sanitaris es van fer càrrec del noi, que poc després de les onze de la nit era traslladat en helicòpter fins a l’hospital.

Hematoma cerebral

Fonts del centre hospitalari de Meritxell van explicar que a primera vista no s’apreciaven grans lesions. Però que l’observació completa va donar senyals de molta alarma. El noi presentava diferents lesions al cap i un important hematoma que feia témer per la seva vida. Davant aquest fet, i desconeixent quines poden arribar a ser les seqüeles neurològiques que acabi patint arran de la topada, es van fer els tràmits necessaris per traslladar, la matinada mateix de dimarts a dimecres, el noi cap a Barcelona. Vers l’1.30 de la matinada un altre helicòpter va enlairar-se des de l’hospital de Meritxell fins a l’aeroport del Prat. Des d’allí, el jove va ser traslladat en ambulància fins a l’hospital de Sant Pau, on va quedar ingressat i on ahir el pronòstic era d’estable dins de la gravetat.

Artículos relacionados:

  • Accidents d'esquí Publicado el 12/01/2012

3 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    15/03/2012 11:48
    #1
    Pues menos mal que al final lo encontraron. Bien hecho. :+:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    15/03/2012 13:55
    #2
    Collons... que es recuperi sa i estalvi. :+:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • RX
    RX
    #3
    Fecha comentario:
    15/03/2012 14:47
    #3
    A veces no somos conscientes de los riesgos. Parece que el casco le ha salvado pa vida.
    Por cierto, excelente el trabajo de los equipos de rescate. :+:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: