Torna la Copa del Món de telemarc a SkiPallars

Torna la Copa del Món de telemarc a SkiPallars
L’estació del Pallars és el referent a l’Estat Espanyol en l’organització de competicions d’aquesta modalitat esportiva. Més de 50 esportistes de 10 nacionalitats diferents participaran a la Copa del Món de Telemarc FIS 2012. Aquest cap de setmana se celebra el Campionat de Catalunya d’Snowboard i Freeski a l’estació de Port-Ainé. Aquests dies les estacions d’SkiPallars presenten uns gruixos d’entre 40-70 cms.

Per tercera temporada consecutiva, el circuit de la Copa del Món de Telemarc FIS 2012 viatja a l'estació d’Espot Esquí. D’aquesta manera, progressivament, l’estació de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya s'ha acabat convertit en l'epicentre d'aquesta modalitat esportiva a l'Estat espanyol.

Durant tres dies, els millors esportistes d’aquesta tècnica d’esquí mostraran les seves habilitats a tots els aficionats que acudeixin a l’estació del Pallars. Els equips participants aprofitaran la jornada del dijous, dia 15, per realitzar els entrenaments lliures. La competició pròpiament dita s’iniciarà el divendres, dia 16, i finalitzarà el diumenge, dia 18 de març. Els més de 50 esportistes inscrits, de 10 nacionalitats diferents, disputaran les diferents proves a partir de les 10.00 hores, a les pistes Estadi i Bosc II.

Aquesta temporada s’estrena una nova modalitat del Telemarc, el “paral·lel esprint”, que substitueix el gegant que es disputava fins la temporada passada. Aquesta prova de la Copa del Món de Telemarc és el tret de sortida per la celebració del Campionats del Món de Telemarc que es celebraran al 2013 a l’estació d’Espot.

Programa de la competició:

Dia                                                     Modalitat

Divendres 16                                     CLÀSSIC

Dissabte 17                                        ESPRINT

Diumenge 18                                      PARAL·LEL ESPRINT

El Telemarc: els orígens de l’esquí

El Telemarc és una tècnica d’esquí inventada fa més d’un segle als vessants de Mogerdal, a la regió noruega de Telemark. Sondre Nordheim (1825-1897), inventor d’aquesta peculiar forma de lliscar, va acabar passant a la història com el pare de l'esquí modern. La característica principal d'aquesta tècnica és que el taló no està fixat als esquís, i això fa que els esquiadors facin una plàstica genuflexió en els viratges.

Als països nòrdics la pràctica del telemarc està molt estesa, però a l’Estat espanyol no va ser fins a 2006 que es va organitzar el primer campionat oficial estatal.

Campionat de Catalunya Snowboard i Freeski - Slopestyle i Big Air

Finalment, aquest cap de setmana, 3 i 4 de març, i per segon any, l’estació de Port-Ainé acollirà el Campionat de Catalunya en la disciplina de SlopeStyle i Big Air en les modalitats de freeski i snowboard. Els millors riders catalans es disputaran el títol en un circuit especialment preparat per l’ocasió que combinarà diverses línies amb mòduls artificials i salts de diferent dificultat, on els jutges valoraran l’estil i l’execució dels trucs.

La prova s’emmarca dins de la 1a Lliga de Freestyle Pirineus de la FCEH. Dissabte, 3 de març, es disputaran les rondes classificatòries i les finals en snowboard. Diumenge, 5 de març, serà el torn dels esquiadors.

Les inscripcions dels clubs i dels federats està oberta i pot realitzar-se a través de la web www.fceh.org.

Condicions excel·lents aquest cap de setmana

Les estacions d’SkiPallars, Espot i Port-Ainé presenten unes òptimes condicions de neu per practicar les diferents modalitats d’esquí i snowboard. Les agradables temperatures que es preveuen per a aquest cap de setmana i uns gruixos de neu d’entre 40-70cms. de neu pols dura són la millor garantia per passar una divertida estada a les estacions de muntanya d’FGC.

Copa del Món de Telemark'10

Crèdit foto: Toni Grases - Photoset.es

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: