L’edició més solidària d’El Dorado Freeride, a Vallnord-Arcalís

L’edició més solidària d’El Dorado Freeride, a Vallnord-Arcalís
El Dorado Freeride (EDF) impulsa, en la 15a edició, l’acció Solidary, per col·laborar en iniciatives internacionals de diferents ONG. Enguany, l’organització de l’EDF s’implica en el projecte integral contra el VIH i la sida entre infants, adolescents i dones embarassades en diferents regions del Camerun, mitjançant Unicef Andorra, per millorar la cobertura sanitària d’aquests col·lectius. La competició més extreme dels Pirineus aporta el seu gra de sorra per sensibilitzar la societat respecte d’aquesta qüestió.

Del 24 al 26 de febrer, Vallnord-Arcalís acull una de les competicions més espectaculars del calendari d’hivern als Pirineus. El Dorado Freeride és aquest any una prova quatre estrelles del Freeride World Qualifier en què participaran els millors riders internacionals d’esquí i snow. Els participants han de completar un recorregut molt tècnic, per un vessant de 55º d’inclinació fora pista, i convèncer els jutges per optar a una de les places per a la final del Freeride World Tour (FWT).

Aquest any, l’EDF commemora el 15è aniversari i, davant les desigualtats socials i econòmiques actuals, ha creat el concepte Solidary. Mitjançant l’esport, l’organització d’El Dorado Freeride també vol aportar el seu granet de sorra per intentar pal·liar la difícil situació que pateixen molts països. En aquesta primera edició d’El Dorado Solidary, la competició col·laborarà en un projecte integral d’Unicef Andorra per lluitar contra la sida i el VIH entre els col·lectius d’infants, adolescents i dones embarassades en diferents regions del Camerun.

El Dorado Freeride - Vallnord

Projecte contra la sida al Camerun

Aquest és un dels països de l’Àfrica central amb una taxa més elevada d’afectats per VIH (un 5,1 % de la població total d’entre 15 i 49 anys), el 7,4 % dels quals són dones embarassades. Hi ha serveis de prevenció contra el contagi, però només se’n beneficia un 15 % de la població. A més, les dones, els infants i els adolescents són els col·lectius més vulnerables, com a conseqüència del difícil accés a la informació. Per aquest motiu, Unicef impulsa aquest projecte per intentar reduir els casos d’infectats.

Per col·laborar en aquesta iniciativa, El Dorado Solidary destinarà el 2 % de la recaptació de les inscripcions a aquesta causa i disposarà d’un espai per recollir material esportiu com ara esquís, botes, pals, ulleres, cascs i indumentària. El material recollit s’oferirà a Unicef Andorra perquè el posi a la venda en el mercat solidari que organitza anualment al Principat. Els diners recaptats per la venda d’aquest material de neu es destinaran íntegrament a aquest projecte del Camerun.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: