Balanç nadalenc

Balanç nadalenc
Tot i les minses precipitacions en forma de neu a Andorra hi ha una certa satisfacció amb la campanya de Nadal, sobretot després del que vam viure per la Puríssima. Les ocupacions no han estat del tot les esperades però tot i això es dona per "bona" la campanya.

Grandvalira registra una mitjana de 17.000 esquiadors diaris

Grandvalira posa punt i final a les dues setmanes de Nadal amb una mitjana de 17.000 esquiadors diaris després de garantir l’oferta esquiable més extensa de la Península. El domini finalitza el període de vacances de Nadal assolint xifres d’afluència similars a les de la temporada passada. En el període comprès entre el 23 de desembre i el 8 de gener, el major nombre d’usuaris a pistes es va registrar el 28 de desembre, amb un total de 19.800 passatges, i el 3 de gener, amb més de 21.200 esquiadors.

Tot i haver superat la previsió d’afluència diària per aquests dies, cal recordar que el domini més gran dels Pirineus no va poder obrir les seves portes degut a les condicions meteorològiques adverses del dia de Reis.

Tosa de la Llosada - Grandvalira

El perfil d’esquiador que ha visitat Grandvalira durant les festes provenia principalment de Catalunya, Madrid i València. A més del turista espanyol, el camp de neu ha rebut un gruix important d’usuaris russos que han efectuat estades de 7 dies de mitjana.

El passi de neu més sol·licitat i utilitzat ha estat el forfet de dia, seguit del forfet de 3 a 5 dies. Més enllà de l’esquí i l’snowboard, la diversitat d’opcions de lleure, amb un ampli ventall d’activitats i una oferta variada de restauració i serveis, consoliden Grandvalira com l’estació d’esquí amb una proposta més àmplia de la Península.

A data d’avui, Grandvalira disposa de 142 km oberts, amb 78 pistes, 59 remuntadors en funcionament, tots els sectors connectats entre sí per pista i tots els serveis complementaris de restauració i l’Escola d’Esquí i Snowboard operatius al 100%. La cota es situa entre els 10 i els 60 cm de neu dura.

Vallnord tanca el Nadal amb 11.500 esquiadors els dies de més afluència

Vallnord tanca les festes de Nadal amb un balanç positiu. Si durant la setmana de Nadal es va registrar una mitjana de 8.000 esquiadors, aquest començament d’any les xifres han augmentat a 9.000, amb puntes d’11.500 els dies de més afluència.

Vallnord ha iniciat l’any amb més afluència d’esquiadors que la setmana de Nadal, tal com era previst. En aquesta segona part de les vacances, la mitjana ha estat de 9.000 esquiadors i cal destacar que el 3 de gener passat es va arribar als 11.500. Cal recordar, també, que en el primer període la mitjana va ser de 8.000 esquiadors, amb puntes de 10.000.

Vallnord - Pal

Els sectors que han registrat més afluència d’esquiadors han estat Arcalís i Arinsal, ja que són els que han disposat del nombre més elevat de pistes obertes. Amb tot, el nombre d’entrades a Pal ha anat augmentant gràcies a l’obertura de la pista del Coll de la Botella i del telefèric que connecta Arinsal i Pal, el dilluns 3 de gener passat.

Cal destacar, també, la bona acceptació que han mostrat les famílies pel que fa a les activitats infantils que s’han organitzat durant aquestes festes als tres sectors. Els tallers infantils, les animacions, l’arribada del Pare Noël i la visita dels Reis Mags han contribuït a fer arribar l’esperit nadalenc a Vallnord.

Meteorologia variable

La meteorologia dels darrers dies ha estat variable i, de vegades, el vent intens ha obligat a tancar zones dels sectors Arcalís i Arinsal, i, puntualment, la totalitat del domini. Amb tot, i tret de divendres passat, quan les instal·lacions de Vallnord van romandre tancades, el forfet únic ha donat llibertat i mobilitat als esquiadors per triar i/o modificar el sector de destinació i per continuar gaudint de l’estada a l’estació.

Vallnord snowparks

Durant aquestes festes de Nadal s’han posat en marxa les àrees de freestyle de Vallnord. L’Snowpark d’Arinsal va ser el primer d’obrir les portes el 23 de desembre. Ara ja disposa d’onze mòduls i d’un kicker de deu metres. Pel que fa a Arcalís, s’han distribuït a la zona de l’Abarsetar set mòduls i, properament, s’obrirà als riders una de les novetats de la temporada, el Pi-Park.

Calendari de les competicions

Amb el començament de l’any nou arriben també les competicions esportives. La primera gran cita són les dues copes del món d’esquí de muntanya. El proper 21 de gener Arinsal serà l’escenari de la Vertical Race i l’endemà es disputarà a Arcalís la clàssica Font Blanca. Dues proves internacionals en què participarà el català i campió del món, Kilian Jornet. El Trofeu Borrufa, que se celebra del 23 al 26 de gener, tancarà les proves del mes.

Balanç a Masella

L'estació ceretana disposa de neu natural a cotes altes i, neu produïda, a cotes mitges i baixes, que és de bona qualitat gràcies a l’ambient fred i sec, tant característic de la Cerdanya. A part de la producció de neu, també s’ha gaudit de bones condicions gràcies al treball diari de les màquines trepitjaneus.

Les inversions que es fan temporada rere temporada a Masella, amb la millora de la xarxa de neu, cada vegada més eficient, i amb l’adquisició de màquines trepitjaneus, cada vegada més modernes, ha permès a l'estació oferir tot el desnivell esquiable amb condicions.

Masella

Les xifres

Aquestes festes de Nadal el número d’esquiadors ha baixat en un 19% en relació a les festes de Nadal de la temporada 2010-11.

El calendari de les festes de Nadal no ha estat el més òptim per fer ponts. Tant el dia de Nadal com el dia de Cap d’Any han coincidit amb diumenge. La coincidència d’aquests dies de festa en diumenge no ha permès a les famílies realitzar estades llargues, amb molts dies festius consecutius.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: