Acord per reobrir la Tuca

Acord per reobrir la Tuca
Aquesta vegada sembla que si, ja veurem si finalment és així peró sembla que hi ha voluntat de fer les coses, veurem si tot no queda en no res un cop passades les eleccions.

El Grup Immobiliari Hoque, a través de la societat Tucarán Resort, i l'ajuntament de Vielha han signat un conveni de col·laboració per a donar viabilitat jurídic-urbanística, econòmica i turística al projecte de reobertura de l'antiga estació d'esquí de la Tuca, inaugurada l'any 1972 i tancada el 1987. El Grup Immobiliari Hoque és el gestor integral del Projecte.

Es tracta d'un conveni urbanístic entre el consistori aranés i el nou promotor, que es compromet a executar tècnica i econòmicament la nova estació d'esquí i muntanya. Aquest document és el pas previ a l'inici de tota la tramitació administrativa. Els promotors, a través l'empresa Tucarán Resort, ja han començat a redactar els primers informes i a analitzar les possibilitats del nou centre d'esquí, que té la seva base a 1.015 metres d'altura al municipi de Betren, a peu de la carretera i pràcticament al costat de Vielha. No obstant, l'empresa calcula que per a dur a terme aquests treballs seguint els estrictes protocols de sostenibilitat necessitaran almenys dos anys abans d'iniciar les obres. La inversió inicial prevista ascendeix a 45.542.336 milions d'euros, segons els primers estudis realitzats. Seguint les indicacions de l'ajuntament de Vielha, l'empresa Tucaran Resort garanteix aquesta quantitat amb un aval.

Domini esquiable urbà

La nova posada en marxa de la La Tuca convertirà aquest domini esquiable en la primera estació urbana de la geografia espanyola, al costat del nucli de Vielha que té al voltant de 4.000 habitants.

Per aquest motiu, els primers estudis ja contemplen la construcció d'un ampli pàrquing subterrani a la base de l'estació de 1.200 places i un altre espai reservat per a autobusos.

La nova Tuca tindrà un domini esquiable d'entre 30 i 40 quilòmetres entre les cotes 1.700 i 2.400 metres i disposarà de bona part de les seves pistes amb innivació artificial. A la redacció del projecte intervenen professionals de reconegut prestigi i amb àmplia experiència del sector de la neu a Espanya.

L'estació ha estat dissenyada amb un total de 10 remontadors i amb una capacitat de transport/hora de 18.710 persones:

1 telecabina, 6 telecadires (5 de quatre places i un de sis), 1 telesquí i 2 cintes.

El telecabina de 8 places sortirà de la zona urbana de Betren, a 1.015 metres, i unirà la zona residencial i comercial amb la zona baixa de l'estació a 1.710 metres. La seva capacitat de transport oscil·larà entre les 2.800 i les 3.200 persones/hora. A la zona intermitja de l'estació (1.710 metres) es construirà l'edifici de serveis del complex, que inclou cafeteria i restaurant.

Zona residencial

A Betren, a peu de pistes, s'aixecarà una nova zona residencial que alternarà un total de 562 habitatges amb equipaments comercials i hotelers. Els hotels (2 o 3) ocuparan 11.800 m2, mentre que 5.280m2 es destinaran a locals comercials. El pla també preveu una reserva de 3.000 m2 per a destinar-los a un equipament docent.

És voluntat de Tucaran Resort i del Grup Immobiliari Hoque, com a gestor integral, desenvolupar un model de projecte turístic que encaixi a l'entorn de la Vall de Aran i pensat per a obrir tot l'any, el que ajudarà a diversificar l'oferta d'esport actiu i d'oci.

Artículos relacionados:


1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    08/01/2010 09:02
    #1
    Si Emilio Gamir y Tucaran. no son capaces de colaborar con los araneses para la reapertura y tienen que ir a buscar en Andorra lo que ya existe en Aran, la estaciòn es mejor que permanezca como está. El remedio es peor que la enfermedad.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: