Kilian Jornet: Imparable

Kilian Jornet: Imparable
Aquest fora de sèrie vallesà afincat a Puigcerdà tanca una temporada per enmarcar, espectacular, imparable, ... no hi han adjectius per calificar-la. I la tanca amb una nova victòria, aquesta vegada a la "The North Face Spearhead Passage" disputada a Whistler. Peró abans d'aixó els esquiadors catalans van maravellar als campionats d'Europa disputats a Morzine-Avoriaz amb uns resultats impresionants. I a la Copa d'Europa on van guanyar els títols masculí i femení en categoría júnior.

Campionats d'Europa d'Esquí de Muntanya

Espectacular inici als Europeus

Agustí Roc - Vertical Kilometer - www.skimountaineering.orgEl Campionat d'Europa d'Esquí de Muntanya de Morzine-Avoriaz (Francia) no podía començar millor per a la selecció espanyola, que a la primera jornada es va adjudicar cinc medalles a la prova de Vertical Race. Aquesta cursa, que es desenvolupa nomes en pujada, s'ha donat tradicionalment be als esquiadors d'aquí, com ho demostra les victòries dels catalans Agustí Roc o Kilian Jornet en edicions anteriors dels Campionats d'Europa i del Món. La cursa es va disputar per la zona d'Avoriaz, amb bon temps i amb la neu en bones condicions. El desnivell per a la categoría absoluta era de 1.030 metres, i per les categoríes junior i cadet 600 metres.

Entre els sènior, només el francés Florent Perrier va ser millor que els espanyols. Agustí Roc -segon- i Manu Pérez -tercer contra pronòstic- han flanquejat a Perrier al podi. Entre els deu primers han entrat també Òscar Roig -seté- i Javi Martín -nové- completant una gran actuació de la selecció.

I com gairebé sempre l'or se l'ha penjat el català afincat a Puigcerdà Kilian Jornet en categoría junior. Apart de Jornet, les categoríes inferiors han reportat una medalla de plata per a Mireia Miró en junior femení i una de bronze per a Marc Pinsach en cadet masculí.

Només els païssos alpins són millors per equips

La parella formada per Toti Bes i Manu Pérez, al top-10 del Campionat d'Europa d'Esquí de Muntanya per equips, només superats per equips francessos, italians i suïssos.

La carrera es va disputar en inmellorables condicions, sota un sol brillant, amb una visibilitat magnígfica, una temperatura freda i una neu excelent. El recorregut, situat a la zona de Morzine, va ser molt variat, amb quatre pujades i quatre baixades que sumaven un total de 1.951 metros de desnivell positiu i 1.780 metros de desnivell negatiu, incloses diverses travesses amb els esquís a l'esquena.

Medalla d'or per al relleu de joves

El tercet format per Mireia Miró, Marc Pinsach i Kilian Jornet es va impossar a tots els rivals a la prova de relleus en categoría de joves. L'equip sènior masculí va estar a punt de donar la campanada, i finalment va ser quart, l'equip era format per: Agustí Roc, Manu Pérez, Marc Solà i Javi Martín.

Aquesta prova, disputada en horari de tarda-nit, consisteix en una carrera per equips en que diversos esquiadors es donen relleus per a donar una volta cada un en un circuit marcat. Localitzat a la zona de Morzine, el circuit consistía en dues pujades d'uns 200 metres de desnivell cada una per a les categoríes senior, y una puajda de 165 metres de desnivell amb un tram d'esquís a l'esquena al mig per a la categoría de joves.

Dos nous títols per als 'Júniors d'Or'

Kilian Jornet i Mireia Miró es van proclamar també campions d'Europa individuals. Marc Pinsach va ser bronze en cadets i Javi Martín va ser 10é en categoría absoluta.

Els Campeonats d'Europa d'Esquí de Muntanya de Morzine-Avoriaz (França) van concloure amb la selecció espanyola tercera en el medallero per darrera de França e Itàlia. Els juniors catalans sumen tres medalles cada un: tres d'or per a Jornet en Vertical Race, Relleus e Individual; dos d'or i una de plata per a Miró, i una d'or i dues de bronze per Pinsach.

Kilian Jornet - Vertical Race - www.skimountaineering.org

Més victòries per a Kilian Jornet i Mireia Miró

Els dos júnior es van proclamar, una setmana després d'arrasar als campionats d'Europa, campions de la Copa d'Europa després de vèncer a la darrera prova. El gironí Marc Solà va aconseguir també un molt bon resultat, amb la segona posició en categoría promeses.Mireia Miró Valera

Els esquiadors catalans Kilian Jornet i Mireia Miró es van proclamar campions de la Copa d'Europa al Dachstein Xtrem (Ramsau, Austria), la segona i darrera prova de la competició. Aquest títol se suma als èxits aconsseguits la setmana anterior al Campionat d'Europa de Morzine-Avoriaz (França), on ambdos es van proclamar campions d'Europa. Ambdos esportistes van vèncer a la carrera austriaca. A més a més d'ells els catalans van signar un segon lloc en promeses masculines amb en Marc Solà i el tercer lloc de Naila Jornet en cadet femení.

La cursa es va disputar amb força mal temps, amb vent, neu i un intens fred, que va obligar a retallar el recorregut previst i anular l'ascensió al pic Dachstein, que dona nom a la prova. Finalment, s'ha quedat en els 1.600 metres de desnivell, amb totes les particularitats que la caracteritzen, sobre tot la llarga travesa per cordes fixes i vía ferrata.

The North Face Spearhead Passage (Whistler, Canadà)

Killian Jornet que corría com a representant de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern es va impossar primer a la Vertical Race per davant del corredor de la selecció espanyola Manu Pérez. En categòria femenina la catalana Mireia Miró (També sota la bandera catalana) es va classificar segona.

Killian Jornet i Manu Pérez (Whistler). Foto: FEDME

Pel que fa a la prova individual aquesta s'ha dut a terme sobre un recorregut bastant més planer i menys tècnic de l'acostumat a les competicions que tenen lloc a Europa, de nomes 26 km de distància i 2.200 metres de desnivell. Mireia ha repetit posició, i Killian ha estat també segon.

Izaskun Zubizarreta i Mireia Miró (Whistler). Foto: FEDME

CLASIFICACIONS, The North Face Spearhead Passage
Vertical Race
Homes
1. Kilian Jornet (FEEC-Catalunya)
2. Manu Pérez (FEDME-España)
3. Chris Kroger (EE.UU.)

Dones
1. Izaskun Zubizarreta (FEDME-España)
2. Mireia Miró (FEEC-Catalunya)
3. Karen Kislgsley (Alemania)



Cursa individual
Homes
1. Peter Svatojansky (Eslovaquia)
2. Kilian Jornet (FEEC-Catalunya)
3. Manu Pérez (FEDME-España)

Dones
1. Izaskun Zubizarreta (FEDME-España)
2. Mireia Miró (FEEC-Catalunya)
3. Karen Kislgsley (Alemania)

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: