Vaquèira espera menys esquiadors

Vaquèira espera menys esquiadors
La direcció de Baqueira Beret espera per aquesta temporada una davallada en el nombre d'esquiadors. Espera passar dels pocs més de 700 mil de la temporada passada a uns 600 mil aquesta, fet que fa minvar les previsions de beneficis dels 3,8 de la passada temporada als 2 que s'esperen aquesta. Així ho declara el seu director a l'ACN.

L'estació d'esquí de Baqueira Beret obre la temporada després d'una inversió de sis milions i mirant al cel a l'espera de què la neu arribi aquest mes i especialment abans del pont de primers de desembre, segons Aureli Bisbe, director general de Vaquèira. Bisbe ha explicat que davant la crisi el que s'ha fet és dissenyar una oferta el més àmplia possible per adaptar-se al màxim de perfils de famílies i per cobrir els diferents nivells de poder adquisitiu. Tot i això, la prudència de l'empresa fa que hagin dissenyat un pressupost per aquesta temporada amb la previsió de 600.000 visitants, molt per sota dels poc més de 700.000 que van utilitzar les pistes durant la temporada passada.

Dels sis milions d'euros que s'han invertit aquest any, un 40% menys que la temporada passada que es van destinar 10 milions, la meitat s'han dirigit a la producció de neu. Per a aquesta temporada s'estrena el llac artificial construït al costat del Pla de Beret, actualment ple d'aigua de les pluges dels últims mesos.

Entre les inversions més destacades està l'acord subscrit amb la marca de cerveses San Miguel. Aquest acord suposa destinar la Cafeteria Bonaigua a un nou espai per servir tapes i còctels que farà l'empresari de la nit de Barcelona, Javier de las Muelas, segons ha explicat Roberto Buil, director comercial de l'estació. Un acord d'aquestes característiques ja es va fer l'any passat amb la marca de champagne Moet Chandon, amb un gran èxit, segons va explicar a l'ACN Buil.

Bisbe va explicar les xifres amb les que es preveu tancar aquesta temporada i que suposen obtenir un benefici lleugerament per sobre dels 2 milions d'euros, contra els 3,8 milions que es van obtenir l'any passat.

Política de preus

La política de preus de Vaquèira Beret no passa per «rebentar preus» si no ben bé el contrari i en aquest sentit, Bisbe ha explicat que el forfet es comercialitzarà a 46 euros, un euro més que l'any passat. «Davant la crisi més flexibilitat» amb una bateria molt àmplia d'ofertes de preus, ha explicat Bisbe.

Nous mercats: britànics

Buil també ha indicat que per aquest any han arribat a un acord amb l'operador britànic Tomas Cook, que operarà a l'aeroport d'Alguaire i que preveu portar 16.000 persones a Andorra. L'acord suposa destinar uns 75 llits setmanals de les instal·lacions de Baqueira Beret. Bisbe ha dit que l'objectiu de l'estació és atraure famílies angleses d'un poder adquisitiu mig, «i mai baixar preus» per fer la competència amb les pistes low cost del Pirineu.

Davant la incertesa de visitants per aquesta temporada, i després de dos anys amb els sous congelats, Bisbe ha explicat que aquest any s'ha arribat a un acord amb la representació dels treballadors que passa per un increment salarial a tres franges. Els empleats que guanyen menys se'ls incrementa el sou el que més, els que estan a la franja intermitja se'ls augmenta una mica i els que guanyen molt se'ls congela el sou, ha explicat el director general.

Artículos relacionados:


10 Comentaris Escriu el teu comentari

  • RX
    RX
    #1
    Fecha comentario:
    16/11/2011 10:09
    #1
    Es una buena idea diferenciarse posicionandose en la otra punta de la agresiva guerra de precios. Ahora mismo puede ser una buena inyección de visitantes, pero llegará un momento que con la incursión de Paises de Europa del Este no podrán competir con ellos en precio. Me parece bastante interesante que ellos que ya tienen su posición en el mercado apuesten por la calidad.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    16/11/2011 12:02
    #2
    Me parece una pasada de estación, siempre lo he dicho y lo seguiré diciendo, pero el precio del forfet me parece DESORBITADO.

    Ni siquiera los grandes dominios de los Alpes tienen estos precios, y no tiene ni la mitad de Kmts esquiables ni son los Alpes claro...

    En fin este tal Bisbe no se donde ve la flexibilidad a 46 pavos... :-:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #3
    Fecha comentario:
    16/11/2011 13:52
    #3
    Menos usuarios de las instalaciones, siguen con las inversiones aunque menores y aún así esperan beneficios. Ni la defiendo ni la ataco, pero está visto que la buena gestión privada funciona y algunas otras estaciones deberían tomar nota.

    karma del missatge: 32 - Vots positius: 2 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #4
    Fecha comentario:
    16/11/2011 13:58
    #4
    #3 S'ha de tenir en compte també que molt del negoci prové de la central de reserves, cosa que les altres estacions no han pogut controlar com aquesta, per motius que tampoc no venen al cas.

    karma del missatge: 29 - Vots positius: 2 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #5
    Fecha comentario:
    16/11/2011 14:13
    #5
    Menos gente = Menos colas.. Perfecto!!!

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #6
    Fecha comentario:
    16/11/2011 14:17
    #6
    #5 Y menos inversión en 2012...

    karma del missatge: 16 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #7
    Fecha comentario:
    16/11/2011 16:20
    #7
    #6 por mi esta mas que bien la estacion de BB ahora, por mi podrían estar mas de 10 años sin ivertir un solo centimo si por lo contrario pudiera subir a pistas sin cooolas en la carretera y ya ni te cuento en los remontes,,,
    Repito..
    Menos gente = Menos colas = PERFECTO para mi!!!

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #8
    Fecha comentario:
    16/11/2011 16:27
    #8
    Digo esto porque desde los 4 años que solo esquio en BB, y se lo que es cuando el valle esta a petar de gente y lo super incomodo que es..

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #9
    Fecha comentario:
    16/11/2011 18:19
    #9
    #6 Que gran razón sin gente en las pistas cualquier estación esta abocada al fracaso

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #11
    Fecha comentario:
    16/11/2011 20:30
    #11

    Gent intel-ligent aquests de Vaquèira-Barret.

    :lol2:

    :+:

    karma del missatge: 14 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: