Soldeu - el Tarter tanca l'exercici amb pèrdues de 2,5 milions

Soldeu - el Tarter tanca l'exercici amb pèrdues de 2,5 milions
El consell d’administració aprovarà avui 2,6 milions d’inversions per a l’any vinent. Tot aixó ho anunciava ahir el cònsol canillenc, Enric Casadevall, que indicava que el resultat d'hivern de de Soldeu-el Tarter “serà d’unes pèrdues d’uns 2,5 milions d’euros quan la previsió d’Ensisa per a aquest any era guanyar-ne 3 milions”. Tanmateix, es va mostrar convençut que aquest balanç negatiu dels comptes ha estat puntual, “perquè aquesta campanya ha estat accidental i tornarà a nevar”. Afegia a més a més que el Govern hauria d'invertir més a les estacions doncs aquestes són “la bateria del motor durant bona part de l’any, i ningú no hi col·labora i sembla normal que haguem de fer aquestes inversions”.

El màxim responsable comunal i president d’Ensisa va explicar al programa Cal Fernàndez d’Andorra 7 Ràdio que el balanç de gestió que el consell d’administració de la societat aprovarà avui reflecteix aquestes pèrdues que corresponen a la reducció en un 20 per cent dels ingressos. En la mateixa reunió es donarà el vistiplau als comptes de la pròxima temporada, “per a la qual farem unes inversions de 2,6 milions d’euros, dels quals 1,6 seran per canviar els canons de neu vells per d’altres que amb la mateixa pressió fan més neu”, segons va assenyalar el cònsol.

Casadevall va indicar que les inversions també es faran “per assegurar-nos les connexions dins de Grandvalira, perquè aquest any amb la falta de neu no es podia enllaçar des del Forn fins a Soldeu i des de Soldeu fins a Grau Roig”. I hi va afegir que aquest renovació del sistema d’innivació s’acabarà d’aquí a dues temporades, “perquè destinarem 1,5 milions més a canons i a millorar la reserva d’aigua”. El cònsol va precisar que aquestes xifres corresponen a les inversions més baixes dels darrers anys, i va remarcar que “aquesta quantitat no és cap trauma, perquè si tornem a anys normals hauríem de poder guanyar uns tres milions i repartir dividends”.

Implicació del Govern

Precisament a causa de la despesa que per als comuns suposen els camps de neu, Casadevall va tornar a reclamar la implicació del Govern, “perquè cada any les corporacions que tenim pistes hem de posar diners en un negoci del qual, indirectament, viu tot el país”. En aquest sentit, el polític canillenc va manifestar que aquesta és una petició de la qual es parla des de fa dies, i va lamentar que “fins ara no hi ha hagut un debat seriós sobre el problema de la neu, però s’haurà de fer”.

El cònsol es va queixar del canvi de política d’aquest executiu, “perquè abans invertia de manera indirecta en les estacions amb promoció turística com ara Pirena, però ara no hi creu i llavors ho hem de fer nosaltres”. Casadevall no va concretar quina ha de ser la implicació del Govern respecte al món de l’esquí, però va destacar que “ha de ser algun tipus d’ajuda perquè no en tenim cap, ni fiscal, ni de l’ISI, o de la importació de ginys a la duana”, i va ressaltar que les pistes són per al Principat “la bateria del motor durant bona part de l’any, i ningú no hi col·labora i sembla normal que haguem de fer aquestes inversions”.

No ens han demanat estar d’acord amb la proposta per Arcalís

Enric Casadevall va destacar ahir que el suport que Canillo i la Massana han donat a la proposició de llei perquè el comú d’Ordino es pugui endeutar per invertir a Arcalís no vol dir que comparteixi el fons, “perquè no ens van demanar estar d’acord amb el projecte, sinó la firma per presentar la proposició”. El cònsol va remarcar, però, que ell pot entendre molt bé la situació que pateix el camp de neu ordinenc i va recordar que “el 1993 nosaltres devíem 1.800 milions de pessetes i no podíem ni pagar la nòmina, i Crèdit Andorrà va assumir el deute a canvi del 49 per cent de les accions i el comú va poder invertir 2.000 milions”. Així, va ressaltar que per pal·liar aquella situació també li hauria agradat tenir el suport d’altres comuns i que es tracta de reflotar Arcalís, “perquè si tanca és un greuge per a Ordino i al mateix temps per al país”.

Notícia extreta del Diari d'Andorra.

Artículos relacionados:

  • Grandvalira i Vallnord redueixen un 20% els seus ingressos Publicado el 16/04/2007

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: