Directes a la nova temporada

Directes a la nova temporada
Els corredors de la FAE ja estan completament concentrats en la nova temporada. Una temporada on la Copa d'Europa ha de ser el trampolí per a les proves de la Copa del Món. Kevin Esteve, Roger Vidosa i 'Mimi' Gutiérrez seran el cap de cartell d'aquesta especial temporada per la FAE.

Ja sigui en velocitat o en tècnica, l'equip d'esquí alpí de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) ja sap els deures per a la nova campanya que és a punt de començar. El més important serà competir bé en les proves FIS, fer-les encara millor en Copa d'Europa, i així tenir opcions d'estar entre els noms destacats a la Copa del Món. Cadascú en la seva disciplina, però sense deixar les altres. «Les disciplines tècniques –eslàlom i gegant– mai les deixaré perquè són importants per ser bo en velocitat», va dir ahir Kevin Esteve, la promesa andorrana en velocitat. Una cosa no treu l'altra, i així tot plegat suma.

És precisament el que també farà Mireia Gutiérrez, que vol estar bé en Copa d'Europa, «entre les deu primeres en eslàlom», segons va dir ahir, per poder aspirar a cotes més altes en Copa del Món. «No ho faré tot perquè si no al final de temporada estic una mica tocada, però la velocitat no la deixaré de costat perquè m'agrada». Així mateix, la Mimi vol pressió, però amb control, i no es planteja com a cita clau de la temporada la Copa del Món que acollirà Andorra el pròxim mes de febrer: «No és el meu objectiu principal, m'agradaria estar en forma els quatre mesos».

En homes, l'equip sènior estarà format aquesta campanya per Kevin Esteve –no entra en els entrenaments amb França, finalment– i Marc Oliveras en proves de velocitat fonamentalment –súpergegant i descens–, mentre que Roger Vidosa i Nil Ruiz apostaran més per la tècnica del gegant i l'eslàlom, sempre sense oblidar la resta de disciplines. «Aquest any ja puc buscar alguna cosa més, els resultats de l'any passat em van donar molta motivació», va declarar ahir Esteve. «En les primeres proves a Usuhaia ens em trobat molt bé, la forma hi és, però més que parlar de resultats m'agradaria continuar amb la progressió que portem des de fa anys», va afirmar Vidosa. Per la seva part, Oliveras aposta també per millorar: «Vist que ja no sóc júnior sinó sènior, ara hauré de buscar baixar els punts en totes les disciplines». També vol «tenir un rànquing de Copa d'Europa bastant correcte».

La competició comença per als homes a Val Gardena el 16 i 17 de desembre amb un descens i súpergegant, i per a la Mimi, el 12 de novembre a Levi (Finlàndia) amb la Copa del Món.

I entre els sèniors, l'equip júnior on destaquen Carmina Pallàs, que es recupera de la seva lesió, i Sara Raméntol. Totes dues debuten en júnior aquest any. L'objectiu, en paraules de Carles Visa, director tècnic de la FAE, serà anar de mica en mica: «Si en aquest primer any júnior arriben als 85 punts serà una bona temporada». «Faran les proves FIS júniors i si va bé, alguna d'elit», hi va afegir.

En nois, Arnau Puig serà el veterà, mentre que també competiran Josh Alayrach, Joan Verdú i Solsona. Tant les noies com els nois lluitaran per una plaça per als Jocs de la joventut d'Innsbruck. Un al·licient més.

Per altra part, ahir es va presentar la renovació de la col·laboració entre la FAE i Hotels Plaza Andorra.

 

Vídeo extret de l'RTVA

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: