A voltes amb la muntanya de Tor

A voltes amb la muntanya de Tor
El "Palanca", conegut propietari d'aquesta tristament famosa muntanya se'n va de gira a Andorra, abans a Andorra que als veïns. Artícle extret del Periòdic d'Andorra.

Jordi Riba, el Palanca, va visitar ahir Andorra per oferir al Principat totes les seves propietats a la muntanya de Tor. La primera porta a què va trucar el famós propietari pallarès va ser la del Comú de la Massana, on va ser rebut breument a la tarda pel cònsol major, Josep Maria Camp. Segons el mateix Camp, durant la reunió: "M'ha explicat que es vol vendre la seva part, ja sigui al Comú o a algú interessat o al mateix Govern".

A més, el Palanca va demanar a Camp que intervingués per aconseguir-li una entrevista amb el cap de Govern, encàrrec que Camp va acceptar. Pel que fa a la mateixa oferta, Camp va comentar que "és evident que la muntanya de Tor toca just amb Pal i Arinsal i des d'aquest punt de vista és cert que aquesta compra podria ser una opció interessant", tot i que va afegir-hi: "No hem parlat de pistes d'esquí i, a més, hi ha més opcions per ampliar pistes que la de comprar directament la propietat". Camp també va apuntar: "Jo tan sols he escoltat el seu cas, però em reservo cap posició".

En declaracions a EL PERIÒDIC, el Palanca va declarar: "Em veig obligat a treure-m'ho, han fet plegar el meu padrí i el meu pare, han intentat matar-me i ara em tenen prohibit que vagi a Tor i per això he decidit vendre-m'ho, i abans d'oferir-ho a alguna altra persona, li dono la preferència al Govern andorrà, perquè Andorra sempre m'ha ajudat molt, tant el Govern com els particulars". El Palanca va afegir-hi que si ni el Comú ni el Govern es mostraven interessats pels terrenys, els oferiria al sector privat o a particulars.

En ser preguntat sobre el preu de la venda, va apuntar: "Quan un vol treure's el que té, s'ho ha de treure al preu que sigui". Segons Riba, els terrenys que ofereix a Andorra equivalen en total a una tretzena part de la muntanya de Tor i totes les seves finques privades. Segons el resultat d'un recurs que Riba té presentat davant el Tribunal Constitucional espanyol, la superfície total oferta per el Palanca podria arribar fins a les 4.800 hectàrees. La zona podria servir per ampliar les pistes d'esquí de Pal i Arinsal, tot i que per a un aprofitament complet caldria o bé aconseguir un acord amb la resta de veïns o esperar el compliment d'una moratòria de construcció.

El Palanca, a més, vol exposar al Principat la seva situació en l'etern litigi que l'enfronta amb altres propietaris a la muntanya de Tor, un conflicte que ha deixat tres morts. "Busco col.laboradors perquè surti la veritat: ja que no he aconseguit que a la província de Lleida surti la veritat, ho intentaré a Andorra. Estic disposat a ensenyar tota la documentació". I per això oferirà una roda de premsa dimecres vinent.

Hom, després de llegir i re-llegir es demana fins on pot arrivar l'avaricia que a aquest home li tenen vetada l'entrada al seu poble. Ara, que també pot ser que aquest Senyor no hagi actuat com a tal. Però no era potser millor possar-se tots d'acord i evitar arrivar a aquests extrems? En fi, veurem en que acaba tot això però té molt mal color.

Imatge cedida per Grand Cherokee.

En podeu llegir alguna perla més d'aquest culebró al cercador de notícies de Nevasport possant Alins al camp de la cerca.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


  Escriu el teu comentari

   

  Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
  AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

  Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.  Lo más leído: