ENSISA no vol més especulació

ENSISA no vol més especulació
Ensisa va rebutjar el projecte del Tarter perquè obria la porta a l’especulació i per motius de sostenibilitat ambiental, no es tracta pas de un greuge a la família Molines.

Crec que la família Molines ha estat mal aconsellada i ha tingut poca paciència en les negociacions”. Així va definir el comportament de Casa Molines en les converses amb Ensisa per a la construcció de la urbanització el Tarter 1710 el membre del consell d’administració de l’empresa explotadora de les pistes d’esquí de Soldeu-el Tarter, Josep Areny. El també exparlamentari pel Partit Liberal va assegurar que des d’Ensisa s’ha posat fre a la construcció d’aquest complex (que suposava l’edificació d’uns 500 apartaments en l’espai que ocupa l’aparcament que hi ha ara al peu del telecabina del Tarter) ja que obria la porta a l’edificació de nous complexos residencials a Canillo, urbanitzacions d’apartaments destinats a la venda especulativa i amb un alt impacte ambiental i paisatgístic.

Areny va voler deixar clar que la decisió presa per Ensisa “en cap cas no ha estat per fer un greuge a la família Molines”. També va destacar que totes les parts implicades en les converses van actuar de bona fe: “nosaltres, el consell d’administració d’Ensisa en pes, hem tingut un profund respecte cap a Casa Molines”. De tota manera, el membre del consell d’administració de l’explotadora del camp de neu (i que està participada pel comú de Canillo en un 51% i per Crèdit Andorrà en un 49%) va puntualitzar que “l’error que hem tingut tots plegats ha estat allargar massa les reunions, per arribar finalment a un desacord sobre aquest projecte”. Areny va justificar la iniciativa d’Ensisa de no anul·lar el contracte de lloguer del terreny en què s’havia de construir la urbanització, i que ha aturat el projecte, perquè “avui, el Principat d’Andorra i especialment la parròquia de Canillo pateixen una pressió urbanística terrible, i el comú ha vist que una urbanització a gran escala al peu de les pistes del Tarter no convenia”. I més perquè totes aquestes construccions es destinarien a “una quantitat d’apartaments destinats a la venda especulativa”.

Així, el membre del consell d’administració d’Ensisa va assegurar que “ha estat una decisió global en funció de totes les urbanitzacions que al voltant del Tarter ens haguessin aparegut en el moment en què el pla d’ordenació urbana hagués estat aprovat”, tot puntualitzant que aquesta pressió urbanística es podria viure en tot el conjunt de la parròquia i no només a la zona d’influència del camp de neu. En tot cas, Areny també va argumentar motius de sostenibilitat ambiental i va assegurar que “la parròquia de Canillo, això, no s’ho pot permetre, ni tampoc el país, i per això des del comú s’ha volgut posar-hi fre”.

Notícia extreta del Diari d'Andorra.

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: