La pressió urbanística del Tarter

La pressió urbanística del Tarter
L’afer de l’aparcament del Tarter entre ENSISA i Casa Molines, ha posat de manifest la preocupació entre la població de la parròquia per l’alt de volum de construcció urbanística, tant pel que fa a la que en aquests moments s’està fent com per la que ja està prevista un cop s’hagi aprovat el Pla d’Urbanisme de Canillo i s’hagi aixecat la moratòria.

Les pors expressades des de diferents sectors de Canillo a un creixement urbanístic desmesurat al Tarter i, més concretament a la zona al voltant del telecabina, tenen el seu fonament. El projecte de Casa Molines al mateix aparcament només és la part d’un tot, una illa en mig d’una pressió que es podria produir un cop s’hagi aprovat el Pla d’Urbanisme parroquial, s’hagi aixecat la moratòria i es presentin els corresponents plans parcials.

Aquest hauria estat el motiu principal pel qual els negociadors d’ENSISA van decidir no continuar endavant amb el projecte de Casa Molines i trencar els principis d’acord sobre la modificació del contracte d’arrendament que hagués permès fer el projecte de la urbanització al peu del telecabina.

Actuacions previstes

Just al costat mateix d’aquest terreny de l’aparcament del Tarter, segons el Pla d’Urbanisme revisat per segona vegada i pendent d’aprovació, hi ha una altra unitat d’actuació urbanitzable, que no pertany a Casa Molines, però sí que s’uniria amb el projectat a l’aparcament, de gairebé 30.000 metres quadrats. En aquesta zona s’estaria projectant una urbanització, de la qual encara no se sap el nombre d’apartaments que es podrien construir, però que estaria al voltant dels 500 segons les fonts consultades. És obvi que en ser al costat del telecabina (el giny es troba al bell mig de les dues zones urbanitzables) es tracta d’un terreny altament cotitzat.

D’altra banda, Casa Molines s’estaria plantejant renovar a ENSISA el lloguer del terreny que hi ha just a l’entrada de l’aparcament i que està separat d’aquest pel riu, aproximadament de 10.000 metres quadrats, i que la societat explotadora també el fa servir de pàrquing, però que ara veu perillar el seu ús perquè el contracte d’arrendament es renova de forma anual.

A aquestes dues unitats d’actuació urbanitzables s’hi afegeix els 400 apartaments que s’estan fent al Solà de Ransol repartits en sis edificis; els 500 pisos que s’estan fent al costat mateix de l’Hotel del Clos; i que els terrenys de Casa Molines al davant de la mateixa casa pairal (catalogada com a bé d’interès) ja estan qualificats com a zona urbana consolidada.

Un cop aixecada la moratòria després de l’aprovació del Pla d’Urbanisme i la presentació dels respectius plans parcials, el Tarter, i més concretament la zona de peu de pistes, es convertiria amb un complex urbanitzat del qual a hores d’ara se’n fa difícil quantificar el nombre de pisos que hi hauria.

Creixement desmesurat

Constatant l’envergadura de la pressió urbanística que està patint en l’actualitat el Tarter, però encara més preveient la que pot patir en el futur, hi hagut moltes veus que han manifestat aquests darrers dies la seva contrarietat a continuar amb aquest creixement. I aquest motiu ha estat essencial a l’hora que la part negociadora d’ENSISA amb Casa Molines, formada per dos representants del Comú de Canillo i dos de Crèdit Andorrà, els màxims accionistes de la societat, es fessin enrere a l’hora de possibilitar la unitat d’actuació a l’aparcament del Tarter.

Segons han explicat diferents fonts consultades "no és el projecte de Casa Molines el problema, sinó la magnitud de tot el que es pot arribar a convertir si es desenvolupen les diferents unitats d’actuació urbanitzables i les consolidades".

Notícia extreta del Diari Bon Dia.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: