El pàrquing del Tarter més petit aquesta temporada

El pàrquing del Tarter més petit aquesta temporada
Casa Molines va decidir no renovar el contracte de lloguer d’una part de l’aparcament de les pistes d’esquí al Tarter, que caducava el 31 de juliol, segons fonts d’Ensisa. El terreny, d’uns deu mil metres quadrats, es troba situat a l’entrada entre la carretera general i el riu. Fins ara estava acollint unes 350 places d’aparcament i el bar Gensana. Segons fonts de Casa Molines, l’espai es destinarà a un edifici amb una botiga de lloguer i venda de material esportiu d’hivern i un aparcament exclusiu per als clients d’aquest futur establiment d’esquí.

La no renovació del contracte està directament lligada amb el conflicte entre Ensisa (societat explotadora de Soldeu-el Tarter) i Casa Molines pel projecte El Tarter 1710. Dins de l’acord verbal entre les dues societats, pel qual Casa Molines construïa una urbanització en el terreny principal de l’aparcament, també s’incloïa la renovació per dos anys del contracte de lloguer de la zona de pàrquing entre la carretera general i el riu. Ensisa (amb un 51% del comú de Canillo i un 49% de Crèdit Andorrà) va rebutjar finalment el projecte El Tarter 1710. Aquesta decisió té d’entrada dues conseqüències. La primera és que el terreny principal es mantindrà com fins ara, destinat a l’aparcament a peu de pistes i en la zona del telecabina. La segona rau en el fet que Casa Molines ha decidit no renovar el contracte de lloguer del terreny més petit que es troba a l’entrada, el contracte del qual finalitzava el 31 de juliol.

El terreny passarà a estar ocupat per un edifici que acollirà una botiga de material esportiu i de venda i lloguer de productes relacionats amb l’esquí. L’establiment quedarà situat a l’entrada del camp de neu des de la carretera general. Com que l’espai és d’uns deu mil metres, bona part del terreny quedarà destinat a fer-se servir com a aparcament exclusiu per als clients de la botiga. L’acte d’entrega del terreny es va fer dimarts al matí entre Ensisa i Casa Molines. Fonts de Casa Molines van destacar que el procés s’havia desenvolupat amb normalitat entre les dues parts.

L’alternativa per al camp de neu passa per un terreny al prat del Gastó

Ensisa disposa d’un terreny, que va llogar per 10 anys, al prat del Gastó que podria ser utilitzat com a aparcament que compensi la pèrdua de places després de la no renovació del contracte amb Ensisa. Aquest espai es troba uns cent metres més avall de la part d’aparcament que Casa Molines no ha tornat a llogar. El problema rau en el fet de connectar aquest terreny amb el peu de les pistes del Tarter. Fins ara, tot i que ja està llogat no s’ha utilitzat. Una segona alternativa consisteix a arribar a un acord de lloguer amb el terreny que està al darrere de l’envelat d’un hotel del Tarter. De moment, Ensisa es troba negociant amb el propietari i encara no s’ha tancat l’acord.

Notícia extreta del Diari d'Andorra.

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: