Obres aturades a Espot i Port Ainé

Obres aturades a Espot i Port Ainé
Segons es publica al DOGC el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat ha emés una resol.lució que paralitza temporalment la tramitació de llicències urbanístiques, plans urbanístics o gestió urbanística en aquests dos sectors del Pallars Sobirà.

El primer dels sectors fa referència al municipi d'Espot, concretament a la revisió del Pla Especial de Super Espot. Una superfície d'unes 49 hectàrees colindants a l'estació d'esquí. Es tracta d'un nucli residencial de terreny urbanitzable, previst en les normes subsidiaries de planejament del 1996, subjecte a la revisió del Pla Especial, vinculat a l'estació d'esquí i que es te que ordenar conjuntament amb el domini esquiable. En aquest cas el planejament urbanístic no s'ha tramitat, peró s'ha desenvolupat históricament de forma parcial mitjançant un estudio de detall.

A aquesta zona hi ha capacitat per a construir fins a 700 apartaments més complexes hotelers. Cal recalcar que en aquest indret, d'uns 7.000 metres edificables, ja hi ha un hotel i apartaments. Tota la zona que queda por construir es propietat d'una societat anomenada Boavi Imo, de la que forma part l'antic propietari de l'estació.

El segón dels sectors en el que s'han suspés les llicències es al municipi de Rialp, a una zona coneguda com Baursos. En aquest lloc de 31’1 ha. de superfície els propietaris de l'estació d'esquí de Port Ainé tenen projectat construir un telecabina per portar els esquiadors des d'el peu de la carretera C-13, a la cruïlla de Port Ainé, fins a l'estació d'esquí. A més a més, en aquest indret, prop del riu Noguera Pallaresa, hi ha projectat també un complex residencial.

Una segona zona, també al municipi de Rialp, a la que s'ha suspés la concesió de llicències urbanístiques és a l'entorn de Sant Miquel. Es tracta d'una zona entre l'estació d'esquí i el nucli de Roní, un espaï d'un total de 27’3 ha.

El temps pel que s'han suspés les llicències en aquestes tres zones és fins a l'aprovació inicial del Pla Director Urbanístic del Pallars Sobirà i, com a màxim, per un any.

Notícia extreta del Diari La Manyana.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: