L'Snowbike posa punt final als Snowgames

L'Snowbike posa punt final als Snowgames
Óscar Saiz va impossar-se al San Miguel Snowbike de Grandvalira, l’última prova dels Grandvalira Snowgames es va disputar aquest passat cap de setmana al sector d’El Tarter per un espectacular 4cross on els mountainbikers han hagut de posar-hi els cinc sentits.

Dissabte passat començava una de les proves més espectaculars dels Snowgames: L'Snowbike. Aquesta prova es podria dir que és la suma de diverses disciplines: el descens en bicicleta de muntanya, el motocross i els esports de neu, la prova es desenvolupa en un circuit més propi d'un boarder o un esquí-cross que d'un descens, un espectacular traçat que els empleats de Grandvalira van trigar 4 dies a preparar per tal de donar un espectacle d'alló més divertit.

El dissabte es van disputar els entrenaments lliures per a fer-se una mica amb la pista i anar fent boca per l'endemà quan es decidiría la cursa.

Un detall del neumàtic de la bici de Pedro Giménez.

El canari Hima Sánchez encara un dels salts del circuit en els entrenaments de dissabte.

El traçat més ample i llarg de les 13 edicions

La competició va reunir un any més l’èlit dels especialistes del descens sobre un circuit de fort descens i espectacularitat construït al sector Grandvalira-El Tarter, a la pista Esparver, molt pròxim al Pla de Riba Escorxada. Fins ara s’havia utilitzat per aquesta competició la pista Mussol, però l’important gruix de neu que disposa el domini aquest hivern ha permès construir el traçat per la pista Esparver més llarg i ample que mai s’ha vist a l’Snowbike. Tal com va comentar Óscar Saiz “aquest circuit és ràpid amb neu dura i permet molts avançaments i això fa augmentar l’espectacle”.
La preparació d’aquesta pista ha durat quatre dies i s'ha hagut de moure una gran quantitat de neu per aconseguir un traçat amb grans salts i revolts que donen l'espectacularitat, amb 1.100 metres de longitud i 360 de desnivell.

El diumenge després d'un dissabte radiant es va aixecar ennuvolat peró amb una temperatura molt alta que va possar a prova el circuit preparat per Grandvalira. Diumenge es van disputar dues mànegues individuals que donaven l'ordre de sortida de les eliminatòries (Quarts de final, semifinals i final) que es disputarien en baixades de quatre en quatre ciclistes.

El millor a ambdues mànegues se'l va adjudicar el corredor català de l'equip Grandvalira Óscar Saiz, seguit de molt aprop pel francés Fabien Cousinie a 0,46 i 0,20 segons a la primera i segona mànegues respectivament. I tercer va ser Iñigo Yanci.

Els corredors esperaven que comencés la segona mànega classificatòria.

Els quarts estaven a punt per començar i el vent va voler fer acte de presència a l'estació, tot i així no va haver-hi cap problema per disputar la cursa amb normalitat.

Els corredors esperaven que comencés la segona mànega classificatòria.

Pujant les bicicletes a la cadira.

Primera eliminatòria de quarts amb: Óscar Saiz, Manel Ibars, Javier del Rio i Roger González.

Segona eliminatòria de quarts amb: Fabien Cousinie, David Acedo, Miki Sanmartín i Edgar Carvallo.

David Acedo i Fabien Cousinie.

Tercera eliminatòria de quarts amb: Iñigo Yanci, Jorge Aguín, Juan Vicente Mérida i Pedro Jimenez.

Iñigo Yanci, Juan Vicente Mérida i Pedro Jimenez.

Jorge Aguín.

Quarta eliminatòria de quarts amb: Himar Sánchez, Jorge Montenegrero, Carles Torralba i Juan M. García.

Jorge Montenegrero i Himar Sánchez.

Jorge Aguín.

Un cop disputats els quarts el dos primers de cada mànega es fan enfrontar entre si, amb els següents enfrontaments:

Segona semifinal: Disputada per Jorge Aguín i Juan Vicente Mérida que van passar a la final i en van quedar fora Himar Sánchez i Jorge Montenegrero.

La final va tenir un desenllaç inesperat, el francés Fabien Cousinie dominava amb autoritat la prova fins ...

... i amb aquesta caiguda al darrer salt va deixar en safata la victòria per al corredor de casa Óscar Saiz que va sapiguer encertar la recepció d'aquest salt i no va caure a la trampa de la neu més estovada.

Al màxim nivell internacional

El San Miguel SNOWBIKE és la competició de descens en bicicleta de muntanya sobre neu més important i veterana d’Europa. La prova ha anat evolucionant de manera important durant els seus 13 anys d’història incorporant noves dificultats i emoció. Actualment és un descens únic en el seu gènere format per un 4CROSS (bikecross de 4) invitacional restringit a 16 dels millors bikers del panorama internacional.

El San Miguel SNOWBIKE està reconegut a nivell oficial per la Federació Andorrana de Ciclisme i a nivell internacional per la Union Internationale du Cyclisme. Després de dos dies d’entrenaments i competició els bikers que han ocupat les primeres places s’han repartit 4.000 euros.

Podi final amb Óscar Saiz 1er, Fabien Cousinie 2on, Jorge Aguín 3er i Juan Vicente Mérida 4rt.

2 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    29/03/2006 05:01
    #1
    Molt guapo el repor David, t´ho has currat molt bé

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    29/03/2006 05:26
    #2
    Gràcies :-), m'alegro que t'hagi agradat.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: