MALALTS DE NEU

Publicat: 02 January, 2012 03:58PM
Registrat: 19 anys fa
Publicacions: 5,482
Què en penseu?

És a dir, que la selecció catalana pogués participar en els events internacionals, amb bandera i autonomía pròpies d'un país.

És un tema força delicat, on tothom sol passar de puntetes, sobretot els catalans (jo el primer), perquè aguantar pals cada dia és força cansat.

Però ho dic per tres raons.

1.- D'aquí han sortit un fart, però un fart de corredors que han acabat més tard o més d'hora (o dic perquè abans marxaven d'hora, després marxaven tard i ara tornen a marxar d'hora) al "Equipo Nacional" i ja sabeu quin ha sigut el resultat.

2.- Kilian Jornet. Mireia Miró, Queralt Castellet, i d'altres que em deixo són esportistes que han arribat al més alt dins les seves disciplines. Els dos primers han corregut per Catalunya, ja que la federació catalana era membre de ple dret fins fa ben poc. Ben poc perquè la federació internacional ha canviat de nom, etc, i ara ja no hi ha encaix possible.

3.- Si tot en aquesta vida depèn del pressupost, en l'esport a cert nivell encara més. I aquí qui més qui menys ja sap com està el pati.


I vés! Abans que ens comencem a llençar els trastos pel cap (un altre dels signes del fet diferencial català Triste ) dir que sí, que evidenment tot és millorable. Els catalanets no ens en salvem pas de fer cagades ben grosses. I si no, repasseu alguns noms de la RFEDI i veureu noms coneguts del mundillo de l'esquí català.
Com és ben sabut, a tot arreu s'hi couen faves que diuen. Però també és ben sabut que no a tot arreu van al mateix preu.



Neu pols, tot obert.
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 02 January, 2012 04:40PM
Registrat: 14 anys fa
Publicacions: 766
Uns apunts....

Kilian Jornet, Mireia Miró i d'altres van haver d'anar a estudiar a Centre d'Alt Rendiment de Font Romeu amb una mena de "beca", perquè a cap universitat catalana tenien uns estudis adients....

El cas de Queralt Castellet (jo soc de Sabadell i se de que parlo), ningú li va donar suport en el seu moment. Ni els medis locals, ni la radio, ni els propis ciutadans... que només diran alguna cosa quan la vegin a un podi amb una medalla d'or, i llavors parlaran d'ella com si l'haguessin ajuda't en alguna cosa.

En canvi, Edurne Pasavan entrena al CAR de Sant Cugat... o sigui que tot no està malament a Catalunya.

El que vui dir es que, qui vol pujar muntanyes, córrer o escalar... i es bo per fer-ho... es buscarà les faves on sigui i triunfarà on sigui... tant es la federació a la que pertanyi. El merit nomes serà seu.
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 02 January, 2012 05:08PM
Registrat: 19 anys fa
Publicacions: 5,482
Amb això s'hi troben tots els esportistes. El tema dels estudis és molt, però molt complicat.

I la reforma de segons què no es pot fer si a Madriz no els surt d'allà, per més competències que estiguin traspassades.


D'altra banda la falta de suport generalista ve de diversos llocs.

Un, és el tema de com s'ha percebut sempre aquest esport. Elitista, de gent de muntanya, etc. Tot i que vivim en un dels llocs del món on tot està relativament aprop.


Lo del mèrit Amatxo, és que és de calaix. Però hi ha unes estructures, uns diners públics, unes maneres de fer (o de desfer) i no només costen calers, sinó que costen disgustos, emprenyades, fracassos, etc, etc.


Si haguéssis de triar entre 8 esportistes, 3 d'ells, perquè no tens prou pressupost per als 8, què et passaria pel cap?

I si t'equivoques?

I si és un grup que ha treballat junt i ara el trenques?


D'altra banda. Al fil. No podem anar pel món amb la nostra bandereta com van els demés? No juga Escòcia el mundial de futbol? Per què no Catalunya la Copa del Món d'Esquí Alpí?



Neu pols, tot obert.
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 03 January, 2012 06:06PM
Registrat: 13 anys fa
Publicacions: 39
Us passo un documental sobre les seleccions esportives catalanes, sobretot parlen del hockey i les traves que van possar desde Espanya per aconseguir fer fora de la federació internacional, la catalana, compra de vots , xantatges, etc... Et dona una idea com ens estimen més enllà de Catalunya.

vídeo

Per mi es evident el que hem de fer, prou autoodi i començar a creure amb nosaltres mateixos. Segurament d'aquí uns anys Escocia ens ensenyarà el camí, mentrestant hem de seguir denunciant les actituds no democràtiques del estat on vivim.


Editat 1 vegades. Última edició el 03/01/2012 06:09PM per Titus.
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Escribe tu respuesta






AVISO: La IP de los usuarios queda registrada. Los comentarios aquí publicados no reflejan de ningún modo la opinión de nevasport.com. Esta web se reserva el derecho a eliminar los mensajes que no considere apropiados para este contenido. Cualquier comentario ofensivo será eliminado sin previo aviso.