MALALTS DE NEU

Publicat: 23 December, 2008 01:36AM
Registrat: 16 anys fa
Publicacions: 323
Hola Malalts,

com veig que, sortosament, seguiré pujant a esquiar gairebé cada cap de setmana i aquesta temporada la neu i el gel prometen, m'estic plantejant seriosament posar-me rodes de contacte al bòlid (Citroen C3).

Què em podeu explicar al respecte?

Val la pena que posi els 4 o amb els 2 de davant ja faig?

Hi ha qui m'ha dit que si hi ha molta neu aquests pneumàtics no serveixen de gaire i cal posar cadenes igualment... és vertitat?

Tema preu? Tinc idea de que no són molt més cars que els pneumàtics normals..

Val la penar anar a un lloc d'aquests tipus 'Rodi' especialistes en rodes?

(una cosa que m'han aconsellat és que en añguns llocs puc 'negociar' que em guardin els pneumàtics d'estiu mentre porto els d'hivern i viceversa...)


Què més em podeu explicar?


Gràcies!
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 23 December, 2008 08:58AM
Registrat: 18 anys fa
Publicacions: 19,945
Carme, jo ja saps que penso doncs ja ho varem parlar.

Nosaltres portem els 4 però el dia del WC a LM, em vaig quedar engatxada en el parking amb un bon paquet de neu ja bastant trepitjada; vaig conseguir treure el cotxe amb 2ª i una punteta de gas.



Cristina2 - Shock-LM
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Jou
Publicat: 23 December, 2008 09:16AM
Bones,

Degut a la meva activitat professional he de deplaçar-me en cotxe per tot el Pirineu i, en el meu cas, la meva experiència és que són molt recomanables els pneumàtics de contacte m+s. Sempre he muntat tantsols els joc del davant i per molta neu mai he tingut cap problema, les he passat de tots colors i aquesta tardor especialment. És cert que hi han fabricants (Kleber) que fan un model més agresiu amb capacitat d´expulsar més neu, sobretot en les mides del teu cotxe, però les prestacions en sec disminueixen força per el desequilibri entre el tren del davant amb el posterior, en canvi un Michelin no va tant bé amb molta neu però és més equilibrat en humit i glaç, humit i sec, etc...
Són una mica més cars però alhora allargues la vida dels d´estiu, un Rodi per exemple et farà el servei de guarda-rodes sense cost. De totes formes el més bé de preu és Kleber o les marques nòdiques que aquí no en tenen. Actualment un dels millors però és GoodYear.
Un darrer consell, ínfla´ls una mica més del conte, són més efectius i duren més. Ah!!! els primers km en sec a poc a poc perque el tacte és diferent. Sort.
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 24 December, 2008 02:11PM
Registrat: 16 anys fa
Publicacions: 323
Moltes gràcies pels consells, els tindré en conte! :-)
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Publicat: 24 December, 2008 03:12PM
Registrat: 18 anys fa
Publicacions: 48
Hola Carme, aquest es el meu segon hivern amb els M+S i el cap de setmana de 12 al Pas de la Casa vaig haver de posar cadenes perque no havia collons de pujar per un carrer per sortir cap al Port d'Envalira. No ho acabo d'entendre perquè no ha sigut el temporal més bestia que m'he trobat, però per molts intents que vaig fer no havia manera de pujar...a més, no era l'únic, no havia cap cotxe amb M+S i tracció davantera o trasera que hi pujes, solsalemt va pujar un turisme BMW amb tracció a les quatre rodes, però tampoc anava molt sobrat. La diferencia amb altres temporals els que el carrer que feia pujada hi havia molta neu, havien passat molts cotxes de baixada, i sobretot que feia molt de fred, estavem a -9ºC. Una vegada posades les cadenes no va haver cap problema. I on es va notar la diferencia es a les paelles, que la resta de cotxes amb cadenes marxaven fàcilment de darrera i amb el m+s darrera no vaig tindre cap susto.

Despres vai caure, en que debia haver desinflat una mica les rodes, ja que damunt de que son amplotes (225/45/17), les porto inflades una mica de mes perque no em mengi de més. Les porto a 2.5 bars de pressió, i el fabricant recomana 2.3. Estic segur que si les hagues deixat a 1.8 hagues pujat sense problemes, però ja que tenia les cadenes ficades ja no ho vai probar.

Tot i així en va quedar un regust una mica amarg el haver de posar cadenes amb les M+S. Estic dessitjant trobar-me una altra d'aquestes per veure si baixant la presió tot s'arregla, ja que a altres temporals que he pasat no he tingut mai cap problema ni pujant ni baixant.
Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Escribe tu respuesta






AVISO: La IP de los usuarios queda registrada. Los comentarios aquí publicados no reflejan de ningún modo la opinión de nevasport.com. Esta web se reserva el derecho a eliminar los mensajes que no considere apropiados para este contenido. Cualquier comentario ofensivo será eliminado sin previo aviso.