La Pirena més catalana que maï

La Pirena més catalana que maï
La Pirena 2009 tindrà una presència catalana majoritària, 10 dels 38 múixers són dels Països Catalans. La prova començarà a Saragossa el proper 17 de gener i conclourà com de costum a la Molina amb una festa multitudinària de cloenda el proper 31 de gener. La presència internacional inclou múixers alemanyns, txecs, noruegs, polonesos, etc ...

L'edició del 2009 de la travessa per etapes dels Pirineus amb trineus estirats per gossos, Pirena, comptarà amb la presencia de nou múixers catalans, procedents de diferents punts dels Països Catalans. Dels mateixos Pirineus, concretament de la Cerdanya, prendran la sortida els germans David i Lázaro Martínez; de les Terres de l'Ebre participarà Francesc Vallespí; el lleidatà Ramon Armengol representarà les comarques de Ponent, mentre de les barcelonines seran el manresà Manel Niubò, Carlos Segarra de Vilanova i la Geltrú, i els maresmencs Ferran Llombart, Antoni Gassó i Josep Domingo, guanyador de l'edició 2006, els que completaran la participació catalana, la més nombrosa en aquesta edició, a la que cal sumar-hi un equip procedent de les Illes Balears.

La prova començarà el dissabte 17 de gener a Saragossa, amb la presentació pública dels equips i un control veterinari dels gairebé 400 gossos participants, i acabarà a la Molina (Cerdanya) el dissabte dia 31. En total seran setze dies de competició i convivència amb la natura que recorreran diferents espais naturals dels Pirineus aragonesos, francesos, andorrans i catalans.

Les estacions d'esquí que seran principi i final d'etapa són les aragoneses La Partacua, Formigal i Candanchú; Baqueira – Beret a la Val d'Aran; Port Ainé al Pallars Sobirà; Plateau de Beille (França); Grandvalira - El Tarter, Grandvalira - Grau Roig i la Rabassa a Andorra, i la Molina. Com en anteriors edicions, se celebrarà una etapa nocturna als voltants del Pla de Beret a la Val d'Aran.

En total, hi ha inscrits 38 múixers; 31 en la categoria de trineus i 7 en la d'esquí jòring, varietat en la que un múixer amb esquís és arrossegat per un o dos gossos.

D'Alemanya hi haurà 4 participants 3 de la República Txeca, 2 de Noruega, 2 de Polònia i 1 de cadascun dels següents països, Suïssa, Escòcia, França i Eslovàquia. Entre els procedents de l'estat espanyol hi haurà 4 múixers de Navarra, 3 de Cantabria, 2 del País Basc i 1 participant d’Andalusia, Madrid, Aragó i les Illes Balears.

La Pirena és una de les competicions més exigents de l'àmbit mundial del múixing i puntua per a la Copa del Món de la Federació Internacional d'Esports de Trineus amb Gossos (IFSS). Altres proves de la Copa del Món se celebren en parcs naturals d’Alaska, Canadà o Colorado als Estats Units.

Notícia extreta de Directe.CAT.

1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    20/12/2008 11:37
    #1
    Quinze dies d\\\'aventura, per a persones i animals, quinze dies d\\\'activitat a plena natura i companyia. Que aporta noves vivències i amistats entre els components de la multicolor caravana. Per els espectadors, permet somiar amb aquesta mítica llibertat de la vida \\"nòmada\\". Molts èxits a tots.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: