Es preveu un final de novembre molt fred

Es preveu un final de novembre molt fred
Aquesta tardor continua mostrant símptomes d'hivern. Tal com preveu el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), el cap de setmana vinent la temperatura patirà una primera baixada i, tot i que dilluns es podrà recuperar lleugerament, a partir de dimarts tornarà a caure en picat. El descens de la temperatura no es preveu que vagi acompanyat de precipitacions a Catalunya , tret del vessant nord dels Pirineus, on es probable que la neu faci acte de presència a totes les cotes. A la major part de Catalunya, dominarà el sol, la boira apareixerà insistentment a l'interior i les glaçades poden arribar a punts del litoral.

Els models meteorològics indiquen que la temperatura a 1.500 metres serà de -3º C dissabte a la nit i de -5º C de cara a dimarts, quan la mitjana en aquesta època de l'any és d'uns 4º C. S'esperen glaçades fortes als Pirineus amb valors mínims de temperatura que podran arribar a baixar puntualment per sota dels -10º C en algunes valls. A l'interior, les glaçades seran entre febles i moderades (entre 0 i -7º C), i, localment, se'n produiran al litoral (sobretot a la meitat nord i en zones a recer del vent).

La procedència del fred

Les temperatures davallaran a causa d'una depressió que es gestarà a l'Adriàtic i que ajudarà a impulsar més aire fred a la zona de la Mediterrània Occidental. L'anticicló de les Açores, que ja fa uns dies que s'ha reforçat a l'Atlàntic, es mourà lleugerament cap a l'est, i afavorirà l'entrada de vent del nord i nord-est que permetrà que l'aire fred que hi ha emmagatzemat al nord d'Europa abraci latituds més baixes, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya.

Notícia extreta de La Malla.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: