Qui la fa la paga...

Qui la fa la paga...
La Generalitat cobrarà els rescats que siguin provocats per negligència del ciutadà. Els bombers començaran a cobrar els rescats de muntanya que hagin de fer per un cas d'imprudència a partir del 2009. La intenció de la Generalitat és dissuadir el ciutadà de pràctiques irresponsables i evitar així una part dels costos que suposen cada any els rescats a muntanya, vora uns 2,5 milions d'euros.

A partir de l'octubre del 2009, els serveis d'emergències dels bombers de la Generalitat passaran la factura als ciutadans que hagin hagut de ser rescatats per una imprudència o negligència evident. Així ho ha anunciat la directora general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament de la Generalitat, Olga Lanau, que ha remarcat que la decisió no té afany recaptatori, sinó que vol dissuadir de les pràctiques allunyades del sentit comú.

Lanau ha precisat que només es cobraran aquells casos en els quals no hi hagi dubtes de l'actuació negligent o imprudent, com per exemple els accidents d'esquí en pistes tancades per risc d'allau o els accidents provocats per escalar en zones perilloses sense l'equip necessari. El departament d'Interior ja ha començat converses amb les federacions d'esports de muntanya per intentar tipificar amb el màxim detall possible els supòsits de negligència o imprudència greu per part de l'esportista.

Segons xifres de l'administració, els rescats de muntanya suposen cada any una despesa als bombers de la Generalitat d'entre 1,5 i 2,5 milions d'euros, ja que de mitjana cada actuació suposa una factura d'uns 3.000 euros. En concret, el cost de cada salvament es calcula a raó de 30 euros per cada hora de treball de cada bomber, 39 euros per cada vehicle terrestre i 2.271,5 euros per cada hora de vol dels mitjans aeris que calgui mobilitzar.

El 2007 es van fer 198 actuacions de rescat, i entre gener i principis d'octubre d'aquest any ja se n'han fet 288, tant de muntanyencs com de practicants de barranquisme, escalada, espeleologia, esquí i esquí de muntanya. Des d'aquest octubre els bombers ja envien la factura a les persones rescatades perquè sàpiguen l'import de l'actuació dels equips d'emergència, tot i que no l'hagin de pagar.

Notícia extreta del Diari Avui.

Si voleu comentar aquest tema al nostre fòrum podeu dir-hi la vostra al post que hi ha obert al respecte.

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: