18.183 euros va costar el rescat a Masella

18.183 euros va costar el rescat a Masella
Interior només ha cobrat un rescat per negligència pel rescat de dos imprudents que van creuar un pas tancat al trànsit i van ser arrosegats per una riera amb l'únic objectiu d'escapar d'un control policial, el preu: Uns ridículs 507 euros. Pel que fa a l'esquiador que va quedar ferit en una zona que algú va delimitar com a"prohibida" recorre contra la sanció i de moment no hi ha resolució al respecte.

El Departament d'Interior encara no ha cobrat el rescat d'un esquiador que va quedar atrapat per una allau en una pista d'esquí de la Masella que estava tancada al públic, el mes de març passat. Quant a la sanció –que és molt més alta del que és habitual perquè es va haver d'utilitzar un helicòpter per rescatar-lo–, s'hi va recórrer i, de moment, no hi ha cap dictamen resolutiu, segons han confirmat fonts dels Bombers de la Generalitat.

De fet, des de l'octubre del 2009, quan va entrar en vigor el decret, fins ara, Interior tan sols ha cobrat un primer rescat que volia facturar des que es paga pel servei després d'una negligència. Es tracta de dos nois que el 13 de març passat van ser arrossegats pel riu de la Muga amb el seu vehicle després que travessessin per una zona que havia estat tallada al trànsit per l'alt risc de riuades per poder escapar d'un control policial. Els nois van pagar 507 euros.

Tot i que de moment no s'han cobrat més rescats, Interior no descarta ampliar les sancions a altres imprudències. Una de les possibilitats que s'estudia és sancionar els conductors de quads o motos que reclamen els serveis d'emergència quan es queden sense gasolina en un lloc de difícil accés. Malgrat que fins ara no hi ha constància que s'hagi produït un nombre gran de casos, els bombers asseguren que aquest tipus de situacions sí que entren en els criteris que s'estableixen per fer pagar.

La quantitat de trucades que s'han rebut al telèfon d'emergències, el 112, s'ha reduït substancialment en l'últim any. Concretament, s'ha rebaixat en una mitjana de 2.000 per dia, un fet que s'atribueix en gran part a la posada en marxa d'una interlocució inicial prèvia en què s'anuncia que la conversa serà gravada. En aquest sentit, en els darrers anys havia augmentat el nombre de trucades falses al 112.

El decret del 112 preveu sancionar si es practica una activitat inadequada en un entorn determinat (esquí fora de pista senyalitzada), si no es duu el material adient (fer alta muntanya amb sabates de carrer o sabatilles) i si el comportament ha estat negligent (endinsar-se a la muntanya de nit). El cos de bombers fa un informe de cada activitat de rescat de les seves casernes i correspon al Departament d'Interior la tramitació de les sancions.

Fuente:

El Punt Avui

Artículos relacionados:


2 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    23/10/2011 17:57
    #1
    :+: :+:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    23/10/2011 19:44
    #2
    Doncs jo no trobo bé que es paguin els rescats, és un servei d'emergències a la ciutadania (s'ha de ser molt però molt babau per ficar-s'hi en zones de risc). És com la sanitat, imagineu-vos un accident de trànsit i que els ferits (o ferit) han de passar pel quiròfan, ¿se li cobrarà la intervenció en cas que no tingui la targeta sanitària o número de seguretat social?

    Mare meva on anirem a parar ....
    ---------------------------------
    Pues a mi no me parece bien que se paguen los rescates, es un servicio de emergencias hacia la ciudadanía (hay que ser muy pero que muy tarugo para meterse en zonas de riesgo). Es como la sanidad, imaginad que hay un accidente y los heridos (o herido) tienen que pasar por el quirófano. ¿Se le cobrará la intervención en caso de no disponer de tarjeta sanitaria o número de seguridad social?

    Madre mía dónde hemos ido a parar ...

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: