Unió de les Neiges, Andorra i les estacions catalanes?

Unió de les Neiges, Andorra i les estacions catalanes?
El prefecte de Perpinyà somia (truites??) amb una macro-unió de les 9 estacions de les Neus Catalanes amb les 16 catalanes i les andorranes, convertint-se així en el més gran espai de neu de tota Europa. Tot i aixó tal com apunta la Clau aquesta pretesa unió seria el pal de salvació de les estacions de la Catalunya Nord, donat que moltes d'elles amb pressupostos deficitaris.

Escaldats per una davallada econòmica d'un 30 a un 40% el 2006 i el 2007, els esports d'hivern es mobilitzen al voltant dels serveis de l'estat. Els nou alcaldes de les comarques de Cerdanya i Capcir, que reagrupen estacions amb el segell «Neiges catalanes», escolten avui al matí, al casino de Font Romeu, les noves estratègies dissenyades per la prefectura de Perpinyà. Aquesta trobada succeeix a l'auditoria punyent feta pública pel prefecte Hugues Bousiges el 30 de juny, que indicava que a l'oferta nord-catalana «sovint li manca llegibilitat i de vegades professionalisme» en un context d'estacions amb gestions divergents, fins enemigues, amb pressuposts de vegades deficitaris. El representant de l'estat es posiciona així en federador de batlles de vegades en competència, si bé amb una problemàtica idèntica, per al que anomena una «mutualització de mitjans» comparable al l'espai Grandvalira andorrà, que reagrupa 6 estacions. Precisament, el Sr. Bousiges imaginava ja a la primavera passada la creació d'un metadomini que aplegaria les 9 estacions nord-catalanes, les 16 sud-catalanes i el domini andorrà, formant el més gran espai europeu del gènere. Aquesta ambició considerable respondria a una necessitat específicament nord-catalana.

Notícia extreta de La Clau.

2 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    15/09/2008 10:45
    #1
    Jo crec que abans peta el mon...

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    28/04/2010 14:40
    #2
    Bones, petita info rectificatoria GrandValira no reagrupa 6 estacions sinó 6 sectors, 7 aquest any amb l'aquisició de la zona del Peretol, i l'entitat Grand Valira correspon a la juncció de les estacions de Soldeu El Tarter (gestionat per ENSISA) i Pas de la Casa Grau Roig (gestionat per SAETDE), sota una societat anomenada Gran Nevasa.

    Bon estiu a tots, i fins l'hivern que vé!

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: