Torna el Festival Internacional de Cinema de Torelló

Torna el Festival Internacional de Cinema de Torelló
El XXVI Festival Internacional de Cinema de Muntanya i Aventura de Torelló que es celebrarà del 14 al 23 de novembre a Osona, té previst repartir enguany més de 9.000 € en premis pels guanyadors de les categories de muntanya, esports de muntanya i ecologia, a més d’oferir variades activitats paral·leles per als prop de 7.000 visitants previstos.

Guanyadors edició 2007El teatre Cirvianum ubicat a la plaça Nova de Torelló serà l’espai on es podran veure les projeccions durant els dies que duri el XXVI Festival Internacional de Cinema de Muntanya i Aventura de Torelló. Es preveu que es presentin prop de 100 pel·lícules de més de 20 països. El festival és membre fundador de la International Alliance of Mountain Film, una associació entre festivals de tot el món amb l’objectiu de divulgar i promocionar la cinematografia de muntanya. Al llarg dels anys aquest festival ha estat un reflex de l’evolució dels esports de muntanya, des dels clàssics com l’alpinisme fins als més nous com el ràfting o el salt base, mostrant, a través de la imatge, els fets més importants que han tingut lloc a totes les serralades del món.

Les pel·lícules presentades a la secció competitiva es projectaran els vuit primers dies del festival i es combinaran amb projeccions d’altres seccions cinematogràfiques. El premi més important al que s’opta és El Gran Premi Vila de Torelló, que premia la millor pel·lícula del festival. La selecció de les pel·lícules guanyadores va a càrrec d’un jurat format per persones relacionades amb el món de la muntanya i del cinema. El termini d’admissió d’inscripcions finalitzarà el proper 20 de setembre d’acord amb el reglament de l’edició d’enguany que ja pot consultar-se al web de festival.

A la secció no competitiva es preveu un programa paral·lel on s’hi inclouen llargmetratges, sempre relacionats amb la muntanya, però sovint des d’un punt de vista més comercial, a més d’algun film de dibuixos animats per als més petits. Altres es programen de manera més esporàdica i amb caire més retrospectiu o informatiu. Com cada any, també tindrà lloc l’homenatge a una persona o col·lectiu que hagi contribuït a l’avenç de l’alpinisme i a qui se li farà entrega de la Flor de Neu d’Honor. El Teatre Cirvianum comptarà també amb diverses sales per exposicions, com la mostra de les darreres novetats editorials en llibres de muntanya i aventura, o exposicions fotogràfiques, de postals i segells, que complementen les projeccions cinematogràfiques.

Un any més la Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló convoca el Premi Caixa Sabadell de Periodisme sobre muntanya i aventura per articles i reportatges, que enguany arriba a la seva quarta edició. Hi poden participar tots els treballs publicats en premsa escrita entre el 26 de setembre del 2007 i el 15 de setembre del 2008, escrits en qualsevol de les llengües de l’estat. Els temes hauran d’estar relacionats amb la muntanya, però s’admet tant en la vessant esportiva com la cultural.

Notícia extreta de la plana de la FEEC.

4 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    11/09/2008 14:36
    #1
    :crying: qué lejos me pilla este año!!!! :crying:

    Excelnte festival...unas pelis de gran calidad!

    Saludos de Miss Daysi :diable:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    11/09/2008 17:13
    #2
    Daissy té vosté allotjament garantit a prop del festival ;)

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #3
    Fecha comentario:
    18/09/2008 19:36
    #3
    :) moltes gracies! :) (esta bien escrito? :frown:

    Por cierto, no he encontrado la fecha del festival....cuándo es?

    :hein?:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #4
    Fecha comentario:
    22/09/2008 20:55
    #4
    L'edició d'aquest any serà del 14 al 23 de novembre.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: