El forfet conjunt català a la vista

El forfet conjunt català a la vista
La temporada s'obre amb millores d'infraestructures, falta de neu i turistes que busquen alguna cosa més que l'esquí. El Departament de Política Territorial i Obres Públiques atorga 1,5 milions per millorar les pistes com a part d'un pla que pretén garantir l'obertura de les estacions quan el temps no acompanyi. També és previst un nou forfet conjunt dels complexos catalans i la millora d'accessos als mateixos.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va anunciar ahir l'adjudicació d'1,5 milions d'euros per a ajuts a les estacions d'esquí per renovar els canons de neu i les instal.lacions de transport per cable.

Amb aquesta quantitat pressupostària es pretén impulsar la modernització de les estacions de muntanya i garantir l'existència i la qualitat dels elements bàsics per al seu funcionament, com són la quantitat necessària i la qualitat de la neu, i la mobilitat dels esquiadors.

Aquests ajuts s'emmarquen en les línies de treball fixades pel Pla director de les estacions de muntanya, aprovat pel Govern el maig de 2006. Els objectius del Pla són impulsar les activitats turístiques de neu i de muntanya, aportar un marc regulador clar i estable, millorar la competitivitat del sector i ordenar els ajuts públics.

Per assolir aquestes fites, el Pla preveu diferents estratègies, que es desenvolupen mitjançant programes. Totes aquestes estratègies tenen, segons va manifestar el Departament, "la voluntat última d'impulsar un model equilibrat d'utilització permanent de la muntanya, conciliar la preservació dels valor naturals amb les activitats d'oci i aconseguir que la riquesa i l'augment de l'ocupació que generen les estacions d'esquí repercuteixin en les comarques que les acullen".

En compliment del Pla director, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques va obrir ja una línia de crèdit de 40 milions d'euros de l'Institut Català de Finances amb els objectius de millorar les dotacions hoteleres, els sistemes de remuntadors i generar noves activitats, entre d'altres.

Bons accessos i forfet conjunt

Igualment, s'ha iniciat l'aplicació de diverses línies d'inversions per a la millora dels accessos i els ajuts per al manteniment de la xarxa viària a aquestes destinacions turístiques i d'esquí. Així mateix, s'ha impulsat els treballs preparatoris per a l'aplicació d'un nou forfet conjunt de totes les estacions catalanes. Quant al nou forfet, que servirà per a totes les estacions, és previst assajar-lo la temporada 2008-2009.

Una altra de les novetats en aquest àmbit és que el Govern català està impulsant la constitució de l'Ens Català de les Estacions de Muntanya, consorci integrat per l'administració de la Generalitat i l'Associació Catalana d'Estacions de Muntanya.

Amb la concessió dels ajuts que es deriven d'aquest programa es pretén reduir la incertesa que hi ha en l'actualitat pel que fa a la disponibilitat d'un gruix de neu adequat per a la pràctica de l'esquí i, a més a més, millorar l'eficiència energètica dels canons de neu i garantir l'accessibilitat per cable dels esquiadors a l'estació.

Notícia extreta d'El Periòdic d'Andorra.

Artículos relacionados:

  • El forfait únic no inquieta a Andorra Publicado el 29/08/2006

1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    10/12/2007 09:24
    #1
    Si és relativament econòmic seria un puntasso!
    Les estacions catalanes guanyarien bastanta competitivitat respecte Andorra, per exemple. I estacions més petites, com p.e. Vallter, que resulten cares per el que ofereixen passarien a ser més atractives per el consumidor.

    PD:Oju al "codigo antispam"! Peyote. David, que fotem? xD

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: