El paper de les escoles (Part 1)

El paper de les escoles (Part 1)
De tant en tant caldria una reflexió sobre com funciona el nostre esport, cap a on va i sobretot, com es pot millorar, per exemple millorar en la seguretat mitjançant una sensible millora de la tècnica i els coneixements del medi a la llarga significarà més diversió, més tranquilitat i sobretot més seguretat per a tots els usuaris. I per assolir aquest objectiu tenim molt a mà uns professionals sovint oblidats.

I aquests professionals no són ningú més que els professors titulats de les escoles, uns professionals que s'han preparat per fer que els nostres dies de neu siguin tot un plaer ja sigui gaudint amb l'snowboard, amb l'esquí alpí, el nòrdic o el telemark.

Per aixó les escoles volen defensar la seva professionalitat i la seva experiència en el medi, i també reivindicar-se com la porta necessària d'entrada a aquests esports, com en tot a la vida cal una bona base per començar a construïr qualsevol projecte. I més enllà de ridícules possibles impossicions com la tant comentada obligatorietat de l'ús del casc sería força més interessant que els usuaris es preocupessin per millorar la seva tècnica i coneixement del medi, amb aixó s'assoliria de forma més directa un més alt nivell de seguretat per a tots els que compartim el medi.

Un tècnic preparat i titulat sap valorar l'alumne, és un coneixedor del medi, un professional que s'ha format per entendre i atendre al client. Els professors saben en tot moment quins exercicis li calen a cada alumne, uns exercicis que no val la pena copiar donat que només un tècnic sap quin exercici cal a cada alumne a cada moment, sap que necessita treballar i com arribar a assolir els objectius fixats i aixó indefectiblement portarà a la satisfacció de l'alumne i a aconseguir la sensació de que els diners han estat ben empleats.

Són cares les classes?

D'entrada es podría dir que si, que una classe particular per a una persona és la més cara de totes, peró per pròpia experiència puc dir que el rendiment que en pot extreure l'alumne no és ni de bon troç els mateix que el d'una classe de grup. Peró per aixó les escoles tenen diferents preus i configuracions de classes que es poden ajustar a totes les butxaques. Tenint en compte que una classe individual costa el mateix si es fa per a dues persones i per poc més podem fer-la per a tres o quatre persones doncs resulta força més econòmic. Aixó si, no us oblideu de demanar que el vostre professor estigui format, exiguiu-li que estigui titulat, esteu en el vostre dret i així us assegurareu que esteu pagant per un servei de qualitat, d'altra banda l'escola està obligada a donar classes amb professors titulats. D'altra banda, sempre podem apuntar-nos a algún curs per a grups.

Amb l'ajuda d'un professor prodrem aconseguir reciclar-nos i sempre podem aprendre, a afrontar els reptes que ens presenta la muntanya, a afrontar totes les pendents amb totes les condicions de neu, a conéixer el medi en el que ens movem, a aprofitar el nou material i extreure'n el seu rendiment, amb el canvi de material també ha canviat la forma d'esquiar, tot i que els antics mètodes no són inútils, ni molt menys, el carving està pensat per esquiar amb una tècnica diferent.

Potser un dels errors més sovint comessos pels practicants dels esports de neu és el fet de no reconèixer que sempre es pot aprendre alguna cosa més, qui no ha dit o sentit allà d'a mi no em calen classes, jo ja baixo per tot arreu, doncs s'ha de dir que s'equivoca, sobretot tenint en compte que fins i tot els demostradors (Els professors dels professors de l'EEE) fan cursos de reciclatge cada tardor a alguna glacera austriaca i els nous coneixements adquirits són trasmessos als professors titulats per al seu reciclatge. Aquest mateix reciclatge hauría d'arribar als usuaris, tots guanyariem en seguretat i tranquilitat.

En mans de professionals

Tal com ja us deiem no hem de deixar-nos enganyar, no us encegueu per uns preus molt baixos i posseu-vos sempre en mans de professionals formats, que no tot és saber lliscar, una part de la formació d'aquest personal docent està dedicada entre d'altres temes al fet de saber transmetre coneixements o sobre la mecànica del moviment del cos humà. Pot semblar una minúcia i simplement despreciable, peró no es pot entendre el lliscament sense saber com es comporta el cos humà i d'altra banda el millor professor no és gairebé maï aquell que més coneixements té, sino aquell que sap transmetre millor els seus coneixements, i aixó també es pot aprendre amb una bona formació.

Cadascú s'hauria de dedicar al que sap fer, les agències de viatges a vendre viatges, els hostelers a allotjar, les associacions d'automobilistes a ajudar als conductors, etc ... com bé diu el refranyer: "Home de molts oficis, mestre de res".

De moment ho deixem aquí i us emplacem a que llegiu la segona part de l'article que us penjarem ben aviat.

3 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    16/09/2007 07:09
    #1
    Molt bon article, molt d´acord amb gairebé el 100%. La idea principal és com millor es coneix el medi amb més seny ens hi mourem.
    Per cert... titolat (ojo amb la titola), és titulat.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    16/09/2007 18:49
    #2
    Posso el primer bé ... i després ... :-OOO. Ja està arreglat ;)

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #3
    Fecha comentario:
    17/09/2007 01:25
    #3
    el problema es que moltes escoles compten amb professors no titulats segons les noves titulacions..i tu pagues per un professor titulat.
    Avui per avui, un prof titulat es aquell que a cursat una titulacio oficial (d'ensenyament) o la seva convalidacio pertinent. Ja sigui de la EEE, de la XXX o un professor independent..

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: