Una nova tragèdia a pistes

Una nova tragèdia a pistes
Una noia de 23 anys va morir aquest passat cap de setmana a l'estació d'Ax-3-Domaines, la noia d'origen brasiler i estudiant a Tolosa va ser embestida per un esquiador descontrolat a una pista verda i va morir a causa de les ferides que li va provocar el xoc.

Que està passant aquesta temporada?

No vull ni portar el compte, però en portem moltes, masses, una barbaritat... està clar que tot i que alguns brètols encara no ho han entés aquest esport nostre és un esport de risc, però tant? Voleu dir? Que està passant? Jo no ho sé, però si que se que ho trobo molt i molt exagerat el que s'està visquent aquesta temporada, i més quan les pistes són més buides que en d'altres temporades i obviament aquest era un factor de risc important.

El darrer cas va ser dissabte, una jove brasilera que estudiava a Tolosa estava gaudint del seu baptisme a la neu. Quan baixaven per la pista verda que uneix el pla intermig de l'estació amb el de Bonascre, el Boulevard de la Griole, ella i el seu company van ser embestits per un altre esquiador amb la mala sort que ella va veure's obligada a fer un extrany gir que no va poder controlar, va anar a estavellar-se contra les xarxes de protecció que hi ha sota l'estació intermitja del telecadira de l'Ours. Allà mateix i després de que els pisters la reconeguessin va ser transportada en camilla fins al centre mèdic on es va decretar l'inmediata evacuació en helicòpter a l'hospital de Foix, hores després al vespre la jove no podia superar les ferides internes sofertes pel cop i moria a l'hospital.

Amb aquesta pobre noia portem molts accidents mortals aquesta temporada, i per més voltes que li dono no trobo una explicació. Com deia abans hi ha qui encara no ha entés que la muntanya no és un parc d'atraccions, qui no ha entés que no es pot senyalitzar tots i cadascún dels perills que ens podem trobar a una estació d'esquí, qui no ha entés que la muntanya no és un lloc per prendres a conya la força de la natura i sobretot qui no només a la muntanya sino a la vida no ha entés que jugar a dalt de la corda fluixa no sempre acaba bé i que el respecte als altres és primordial en tots els aspectes de la vida.

Popularització dels esports d'hivern

Està ben clar que tot i que les circumstàncies econòmiques no són ni de bon troç les que eren si que en els darrers temps s'ha viscut una popularització dels esports d'hivern entre sectors de la societat que abans no s'hi havien interessat el més mínim per ells, pel factor que sigui. Podria ser que aquest creixement no anés acompanyat de les campanyes de formació, informació i socialització que si que han acompanyat a d'altres esports com poguin haver estat la bicicleta de muntanya o els esports d'aventura, però també cal assenyalar el fet que la societat cada vegada és més còmoda en el sentit que sempre la culpa és dels altres, ja siguin els governs, els dirigents o els amos de les estacions en aquest cas, una mica com aquella frase mítica dels 80 quan molts joves morien per culpa de l'heroïna i es deia que la culpa no era d'ells que era de la societat.

Potser és una sensació meva, però el que si que veig a dia d'avui a pistes és una extrapolació que potser no havia vist anteriorment que és el trasllat de l'absolut individualisme de la gran ciutat a la muntanya i això ens pot portar a fets com el que aquí comentem o a d'altres accidents per col·lisió que hem vist a les nostres estacions, accidents que poden venir provocats per moltes coses, des de la més absoluta manca de respecte per l'habitat en el que ens movem i que a la muntanya ens és completament advers, des de la més absoluta manca de respecte per la vida i l'espai dels altres, des de un munt de valors que s'han anat perdent i que fan que visquem a una societat que cada dia fa més pena, potser al final allò que la culpa és de la societat acabarà essent realitat... trist, molt trist.

Així que com recomanava el sargent Esterhaus a Hill Street Blues "aneu amb compte allà fora".

33 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    02/01/2013 10:38
    #1
    Mucho descerebrado es lo que circula por ahí.
    Pobre chica. DEP.

    karma del missatge: 27 - Vots positius: 2 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    02/01/2013 11:19
    #2
    Totalmente de acuerdo con el articulista. Y ya da qué pensar... no por mí sino más bien como padre que llevo a mis hijas, de 7 y 3 añitos, a la montaña porque pienso que es bueno que la conozcan, que aprendan sus deportes y, al fin y al cabo, a disfrutar de ella y la naturaleza. El sábado 22 en Valdelinares, pista Azul central, me para un chico surfista en mitad de la primera pala para decirme si podía enseñar a frenar (nada menos) a su colega que estaba al inicio de la pala, en el suelo con los esquís calzados viéndoselas canutas para descender. Y le ayudé pero a ponerse en pié y a quitarse los esquís.Yo, que resido en la costa levantina, veo lo mismo en la playa en verano. Todos los años hay 4-5 ahogados. Ni la montaña ni el mar son parques de atracciones en los que te sientas en una atracción y disfrutas de ella de forma pasiva, sin tener que hacer nada. En la montaña y el mar el no tener un percance depende justamente de lo que hagas o dejes de hacer en un momento dado. Esperemos que la temporada termine aquí mismo en este aspecto... creo que ya es la tercera vez que escribo dando mis condolencias a la familia. Acabaremos con normativas que exijan un curso mínimo para poder tomar remontes.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #3
    Fecha comentario:
    02/01/2013 13:59
    #3
    Es un problema de dificil solución. Hay diversos factores que han influido en el aumento de los accidentes. 1º: La masificación que ha producido la popularización de los deportes de invierno (esquí y snow)ha propiciado que llegaran a la montaña grupos de gente que no la entienden, que han trasladado modelos de comportamiento urbanos con poco nivel. 2º: La aversión que tiene cierta gente (normalmente con poco nivel) a coger el mapa de pistas y enterarse a donde se dirigen y el nivel de dificultad que tiene la pista que se encontrarán al bajar del remonte. 3º: Los telesillas. Me tiro piedras a mi propio tejado, uno ya tiene una edad que los agradece, y mucho!. Cuando empecé en ésto de la nieve (hace 45 años) habían muchos más tele-arrastres, y menudos arrastres, que ya hacían de filtro. En muchos, si no tenías una mínima experiencia, no subías, te ibas al suelo. Ahora, con tanta silla y tanto desembragable, todo el mundo se atreve a subir a todas partes y luego se encuentra la roja o la negra y, dependiendo de su inconsciencia, la baja esquiando (es un decir) poniendo en peligro su integridad y la de los demás, o la baja andando (también jugándosela). En algunas estaciones, en cada uno de los remontes, te dan indicaciones de las pistas y su dificultad que te encontrarás a la salida. No sé si puede ser una solución, pero puede ser una ayuda. Aunque pienso que los que no tienen ningún interés en el mapa de pistas, tampoco la tienen en leer ninguna indicación.

    karma del missatge: 25 - Vots positius: 2 - Vots negatius: 0

  • #4
    Fecha comentario:
    02/01/2013 15:40
    #4
    Posiblement en les pistes , com en qualosevol ambit de la vida,,,,,s'esta notan que puja una generació de "pincipitos" q2ue es creuen els reis del univers.
    Manca total de respecte amb l'entorn, els demés i l'aliè.
    Es el mateix fenomen que va passar en el mon de les motos de gran cilindrada i ultimament en el mountanbike.
    Massa ......."choni" ,"flipat porreta" i "quillaco"....sobretot desde la moda del snowboard.
    Tot i aixi, sempre es culpa de la gent que no te prou nivell...però s'haura de començar a acotar els que en tenen massa per accedir a pistes especials o a hores especifiques per fer baixades com si fos el mundial de gran slalom.
    Cameres i expulsions de l'estació seria el seguen pas.
    ...ja sera trist , però estem al pais on només s'es civic devant la sanció.
    Es el que penso, encara que em costi discusions

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #5
    Fecha comentario:
    02/01/2013 16:59
    #5
    Tens tota la raò Mazinger.
    No només el snowboar ha portat aquest tipus de gent que has comentat, si no que també crec que desde l'aparició del esquis carving, també. Els carving li dona a la gent una falsa sensaciò de seguretat i estic fart de veura gent a pistes verdes, blaves i algunes vermelles, baixar gaire be sense fer viratges, molt depresa, mal posats, sense cap técnica, etc, son bombes de rellotgería.
    Fa 40 anys que esquío, i abans hi havía unes regles no escrites que feian que la gent progreses pas a pas,fins el punt que hasta els esquis i la roba, independentment del nivell económic, es compraba en funció del nivell d'esquí i podíes saber perfectement, qui era un bon esquiador i qui era debutant, i aixó feia que també hi hagés respecte per tothom.
    A molts d'aquests que corren tant, m'agradaría veurel's amb uns esquis rectes de 2 metres, segur que no pasarían de les pistes verdes.

    karma del missatge: 42 - Vots positius: 3 - Vots negatius: 0

  • #6
    Fecha comentario:
    02/01/2013 18:51
    #6

    Es cert que els "llimacs" , que venen de l´skate urbà , han fet molt de mal , pero també es cert que el "calvin" ha contribuit a aquesta degeneració i també es culpa de les estacions que han fet accessibles ( destrossant la muntanya amb caminets ) a principiants descontrolats moltes zones que avans estaben reservades a gent amb un mínim nivell i control ( que per accedir-hi t´ho habies de guanyar , no hi podies anar fins que en sabies prou ) i que ara son transitades per tot tipus de gent completament descontrolada ( exemple : zona de la Superpala i de Coma Pregona a Masella , zona de Coma Oriola a Masella , zona de Les Antenes a Grau Roig , zona de Mirador a Grau Roig , etc etc etc ) ....

    també tenim la gent dels clubs de competi ( que baixa per pistes utilitzant als turistes com a portes ) que en molts casos esta entrenada per corredors frustrats , gent que ha fracassat en el mon de la competi i que intenta materialitzar els seus objectius frustrats en els chavals als que entrenen , malalts que intenten traslladar la seva frustració en competició als crios que tenen al seu carrec donant´los una formació mediocre , unilateral , parcial y patètica: només compta apurar les decimes de segon per anar el més rápid possible , fixacions regulades al màxim per recuperar-se d´un possible desequilibri encara que això comporti lesions constants , fractures de tibia , lligaments etc etc per caigudes on no salten els skis , enseñament d´una sola forma d´esquiar molt enfocada a la competi on no es contempla el derrapatge controlat , els bumps i el fora pista : els nois dels clubs no tenen ni idea de baixar en neus no tractades o en bumps.

    Tu te´n vas a EEUU o a Europa i la gent fa de tot , millor o pitjor pero son esquiadors bastant complerts , fan de tot , en cambi aquí la gent està separada , els de competi només saben passar portes a match 10 espatarrats com granotes , els friki friRRaiders es creuen que en saben més pel fet d´esquiar fora de pista i no saben treure-li suc a la pista i la infravaloren , els freestylers la majoria d´ells no tenen ni zorra idea de baixar bumps , disciplina que forma part de la seva area ... així ens va : la cultura de ski en aquest pais ( i també en espanya ) es PATETICA :-:



    Tot això junt amb la idea de que el esquiador "turista" es un matat sense nivell , un pardillo al que no se li ha de tenir cap respecte , fa que la gent dels clubs tingui una visió molt distorsionada de l´esqui i de com comportar-se a pistes.
    Es clar que hi han moltes excepcions , molts clubs entrenats per gent bona , seria, amb seny i competent , pero observo una tendencia al que he esmentat anteriorment en molts clubs.


    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #7
    Fecha comentario:
    02/01/2013 20:34
    #7
    #4 Tela Mazinguer...així que la culpa de tot plegat la tenen el snowboarders, quillus flipats porretas i companyia...els 4 tòpics fàcils...Doncs a mi em molesta profundament la pijeria, què vols que et digui, no els puc ni veure, em semblen absolutament despreciables,però sàps? ni vull ni pretenc fer-los fora,perquè?perque ni soc ningú per fer-ho ni la muntanya es nomès meva. Demanes civisme i exclueixes el personal per la tribu urbana o el dialecte que parlin.
    I que consti que soc català,com el que més,i no soc novato esquiant,ja porto uns anys,i crec que realment son masses accidents i a això se li ha de trobar una solució,però jo aixi d'entrada a qui no respectare es a qui tingui aquests lamentables prejudicis del segle quinze.

    karma del missatge: 29 - Vots positius: 2 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #8
    Fecha comentario:
    02/01/2013 22:48
    #8
    Si, es que son part d'aquesta mena de nova onada de gent que no coneix el respecte; els pijos nens de papa consentits.
    Molt bé, accepto que siguis chupiguai llibertari i tan integrador; jo no ho soc ...i si vols un altre dia parlarem d'altres etnies ,races i origens pels que tambe tinc una especial antipatia...guanyada empiricament a polç
    Tu segueix d'after punk disfrutan de l' anarquia i llibertat ilimitada, que quan sigui un altre, en ple us d'aquest llibertinatge, qui coarti, fereixi o danyi algu dels teus en seguim parlan. ;)

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #9
    Fecha comentario:
    02/01/2013 22:58
    #9
    #8 esta clar que hi ha gent q no respecta als altres, ni a la natura, no obstant, no fem demagogia barata amb els porretes i guais de l'snowboard... Pq no es inherent ser un desgraciat, amb que als peus portis taula o esquis...
    L'any passant a Formigal un esquiador va matar una noia en un accident semblant...
    Tots ( snowboarders, skiers, telemarkers...) hauriem d'anar en compte a les pistes, mes en zones de principiants..
    Descansi en pau

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #10
    Fecha comentario:
    02/01/2013 23:01
    #10
    ....i ha un tipus de gent que teniu el vici de dir sistematicament "demagogia" tot allò que no encaixa exactament en la vostra linea de pensament.
    Meravellos! veritablement meravellos! :lol2:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #11
    Fecha comentario:
    02/01/2013 23:04
    #11
    Doncs apa!....tot esta bé, tot es correcte....tot si val, fora sancions, fora limits, fora respecta.......i jo soc un somnia truites que al.lucina pensan que fa vint anys, hi habia molt més respecte a tot arreu; també en les pistes d'esqui. :+:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #12
    Fecha comentario:
    02/01/2013 23:07
    #12
    #10 Potser no és demagogia, però el que si que és cert és que casualment en aquest esport nostre hi han certes coses que són obviades amb molta assiduitat. I quedi clar que et responc a tu per seguir el tema, no per assenyalar-te, eh? :lol2: :lol2:

    Tan perillós és el que es fuma dos porros a pistes com el que es fot dues birres o els seus cigalons a pistes, al final és aquest tipus de gent la que fa gala d'una falta de respecte pel que està fent i pels altres que l'acompanyen. I això no és nomes a pistes, tornant cap a casa te'n trobes cada un que venen ganes de tirar-los barranc avall :frown: :frown:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #13
    Fecha comentario:
    02/01/2013 23:10
    #13
    Esta clar que el que es incivic, ho es en tots els ambits cotidians de la vida.
    Ho es treien el gos, o es esquian, anant en moto o bicicleta.Jo també m'els trobo a la collada de toses, creient-se que es una cronometrada del rallie Costa Brava, en un tran tancat.
    Es "mas de lo mismo"
    Cert.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #14
    Fecha comentario:
    02/01/2013 23:17
    #14
    ......si al final el porro o la birra es l'excusa perfecta per justificar l'imbecilitat del imbecil, l'agresivitat del agresiu.....
    :lol2:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • RX
    RX
    #15
    Fecha comentario:
    02/01/2013 23:40
    #15
    #12 Tienes toda la razón, pero hay una pequeña y significativa diferencia. La marihuana y el hachís son drogas ilegales hoy por hoy.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #16
    Fecha comentario:
    02/01/2013 23:56
    #16
    #15 Siguin legals o il·legals no deixen d'afectar a les capacitats de control de la persona que les consumeix, això no vol ser un debat drogues si drogues no, en qualsevol cas l'alcohol és una droga tant o més destructiva que la maria o el haixix.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #17
    Fecha comentario:
    03/01/2013 11:03
    #17
    Seguridad absoluta es imposible. En muchas estaciones las pistas verdes y azules se encuentran al final de las rojas. Aunque vayas despacio por ellas, los imprevisibles giros (o las ausencias de ellos) de los que están aprendiendo crean mucha tensión y no encuentras un camino seguro para cruzar. Lo ideal es que estuviese limitado las pistas por niveles...pero es difícil en estaciones pequeñas.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #18
    Fecha comentario:
    03/01/2013 13:57
    #18
    #8 Mazinguer, el pijos no formen part d'aquesta nova onada de gent,els pijos son precisament aquells que han tingut la sort de poder practicar aquest esport gràcies al seu poder adquisitiu. Ara les clases "menys" afavorides també es poden permetre, amb menys frequència, pagar-se un forfet.Com a minim comença a deixar de ser un esport "classista".
    No es chupiguay llibertari, es RESPECTE sense cap prejuduci.El que he viscut fins ara m'ha ensenyat que no jutji a ningu abans de conèixer.Jo he estudiat en un institut amb majoria gitana i marroqui, i si tambe he tingut problemes i greus a membres d'aquestes etnies, pero mai dire que tots els gitanus son uns malparits,perque no es aixi.A mi qui realment m'esta donant pel cul dia rere dia,deixant-me sense sanitat i educació,sense feina i amb contractes precàris es un senyor que es ben català i es diu Mas,ell i la seva panda.
    Jo no segueixo d'after punk :lol2: l'època m'ha pasat, però l'esprit es segueix portant al cor,i no difrutu de cap anarquia,desgraciadament,vivim en un mon asfixiat pel capital,i alguns ho intentarem canviar, no ho dubtis Mazinguer. Repeteixo a mi qui m'ha coartat i ferit no son els "quillus", "snowboarders" ni els "flipats fumetes", sino un senyor amb traje i corbata que ens enfonsa el pais.
    Passant tema, el que si que crec es que s'haurien de renovar les normes, augmentar la seguretat i reeducar els esquiadors perque aquestes coses no passin.
    Salut Mazinguer! ;)

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #19
    Fecha comentario:
    03/01/2013 15:28
    #19
    Jo no se el que passa, hi ha una forma d'esquiar totalment "ATPB".. (a tu puta bola) ... jo fa gairebé 40 anys que esquio i la temporada aquesta i l'anterior m'ha passat el que mai m'havia passat... qeu es xocar amb altres esquiadors,, be un snow i una esquiadora... en els dos cassos vaig tenir sort i no vaig arrivar a caure perque vaig picar de costat i amb les tables... Pero es que la gent va a mes velocitat de la que pot controlar.. i/o es pense que van sols... pero es igual que per carretera, gent que li tens de tocar el claxon perque no mira el retrovisor... o que agafen les curves d'autopista retallant quan vas derrera avançant... o imbecils que van sense neumatics d'hivern darrera teu, que vas amb neumatics... i a una distancia que si tu frenes, com tens la meitat de distancia que ells... t'esclafen... ( a sobre coincideix amb tanques tipus Navara o altres 4x4 amb neumatics de estiu...) . Es el que hi ha... imbecilitat, individualisme i poc cervell...

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

  • #20
    Fecha comentario:
    03/01/2013 16:43
    #20
    Ja ho vaig dir ahir, tornem als esquis d'abans,es a dir, rectes i un pam mes alts que l'alçada del usuari, i veureu com es redueix l'afluencia de gent.
    Entre que el material fa més "fàcil" l'esquí,que molts entrenadors de competiciò iculcan mes la velocitat que la conducciò i que el respecte i la falta d'educaciò del país, doncs tenim el que tenim.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #21
    Fecha comentario:
    03/01/2013 19:27
    #21
    #18

    Si, si ho son.....van de passotes i de pos-hippies vestits amb roba de tres talles més,que sembla donada per caritas diocesana....però que costa el sou d'un obrer.
    ...i el dia que aquest colectius que dius, omplin les pistes, jo deixo d'esquiar o marxo a suissa.
    Soc obrer, fill d'obrers i tinc dues files que segurament seran obreretes, quan jo era petit, esquiar era per rics i només ho feia una minoritaria fracció social....però també anar a la platja era un luxe fora del alcanç de molta gent...... i tenir un cotxe, una tele o calefacció.
    Els que teniem la sort de poder baixar ler els marges de la montanya, amb plastics......o anar a la platja amb la truita de patates, la beguda i el termo de cafè...ja eram els privilegiats del barri.
    Alguna gent venia a casa a veura la tele ....y sobretot a trucar "al pueblo" o rebre trucades de la seva gent.
    Visc a SALT ...i conec molt bé com n'es de corrosiu viure entre aquests colectius que tan t'agraden.N'estic fins els putos collons!
    Sempre dic que no he conegut un moro bó......però el dia que el conegui sera per la teva filla, no pas per la meva.
    no puc posar portaesquis perque em durarien tres hores....i entro el material al garatge del pares amb la llum apagada per no cridar l'atenció.
    vivia en un poble humil i amb gent de toa mena, ja en teniem prou amb l'emigració del sud del estat (que no tots eran ni encara son modelics en gairebé res) com per tindre que soportar que el meu poble s'ahgi tornar un poble marginal i fastigos on fa pena, fastic i por de viure.
    Aixi que no em toquis els collons.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #22
    Fecha comentario:
    03/01/2013 19:31
    #22
    En tot cas.....

    Hi va haber un moment molt maco del esqui.... on tothom podia fer-ser d'un club i pujar sovint.
    Va esser un moment maco on no hi habia classes socials, però si respecte , com he dit, per l'entorn, els demés i "lo ajeno".

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • RX
    RX
    #23
    Fecha comentario:
    04/01/2013 00:38
    #23
    #16 Tu lo has dicho, pero afectan.

    Yo no se si es que me estoy haciendo mayor, pero hace 10 años me parecía de paranoico ir con el casco. Y ahora no subo a pistas sin él. Y ya no por mí, o por la montaña, sino por con quien me pueda cruzar...

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • Nao
    Nao
    #24
    Fecha comentario:
    04/01/2013 02:20
    #24
    Mazinger, marxa a Suissa. Ens faras un favor a tots. Gent que pensi com tu no ens aporta res. Porto molts anys fent snowboard, soc monitor TITULAT. Vesteixo com em dona la gana, ample o estret, com em dona la gana, repeteixo i estic practicament segur que respecto la gent i la muntanya molt més que tu.
    Amb les teves descalificacions perds la poca raó que has pogut tenir en algun dels teus comentaris!
    Au!
    Records als Suissos!!

    karma del missatge: 30 - Vots positius: 2 - Vots negatius: 0

  • #25
    Fecha comentario:
    04/01/2013 14:49
    #25
    #24

    ...jeje...no necesito el teu respecte.... i menys si només respectes els que pensen com tu, sense argumentar.
    Sempre he cregut que no hi ha res més esgotador que rodejar-te de gent que pensa com un mateix......es altament interesant el debat de amb gent que pensa de manera totalment oposada.Es l'unica que et dira una "veritat" diferent.
    si si.....molt posiblement siguis l'excepció que confirma la norma, però en tot cas.....no et preocupis, la teva simpatia o antipatia esta en el lloc 347 del meu llistat de preocupacions.
    No necesito fer "amiguets"....i gairebé m'alegra desparasitar-me de tant en quan. ;)

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #26
    Fecha comentario:
    05/01/2013 13:19
    #26
    Me sumo a la iniciativa de Nao, fot el camp a Suissa.Que no et toqui els collons?

    Que es altament interesant el debat amb gent que pensa oposadament?Doncs aixi el que aconsegueixes es acabar amb el debat.Que no necesites fer amiguets?i que collons pintes en un foro que al final es basa en compartir i opinar amb gent que te inquietuds, com a minim semblants a les teves? I xixi d'entrada, evidentment, per la meva filla preferixu qualsevol persona vingui d'on vingui abans que un reccionari conservador que pensi com tu i els de la teva calanya.

    Que no has conegut un moro bo?Tu has de tirar curriculum a intereconomia o a plataforma per catalunya.Un obrer diu, la vergonya de la clase obrera es el que ets...uno mas.

    Apa macu fotet de cap amb una pedra,no gastare ni una linia mes ni un minut en respondre un paràsit.La simpatia del nao esta en el lloc 347,doncs la meva en el 348,tambe la pots eliminar, i segueix aixi que aquest es el cami crack.A pendre pel cul! :-:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #27
    Fecha comentario:
    07/01/2013 13:26
    #27
    #26

    No et contestaré.
    ;)

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #28
    Fecha comentario:
    15/01/2013 13:44
    #28
    Bones, no puc evitar comentar ja que me sentit aludit en moltes coses de les que s'han dit pude no tinc la ortografia ni el vocabulari que teniu vosaltres pero ho intentarem.
    Soc un esquiador que fa 3 anys que esquia he pujat no mes de 10 cops per tan no soc ni de bon tros un esquiador expert, jo tambe creia que els snows eren tots uns flipats sempre pasante a 50cm sense vigilar i miran a tothom qui no sap fer un 360 amb despreci, pero tambe he congut snows que man anat a buscar el pal cuan jhe caigut o que man animat a seguir en un snowpark cuan veien que no mensortia. per el que fa els novatos com jo que baixen per vermelles i negres hos tinc que donar la rao que pude som un perill pero jo intentu apendren cada dia mes i algun dia tens que fer el salt per pujar un nivell, en tot cas mai he fet mal a ningu ni m'he conciderat un perill per ningu vaig amb carvin i soc d'una familia obrera, tinc la sort de treballar i sincerament no guanyu gaire pero tot i aixi em deixu mes de la meitat del sou per puder marxa una setmana aixi que per el fet de ser novato no crec que sem pugi negar la meva ilusio i aficio ja que pobre o ric magrada l'esqui igual o mes que a vosaltres! enfi aquest cap de setmana cap a grandvalira que com ja sabreu esta impresionan! salut a tothom i respecte! aixo sempre! ;)

    karma del missatge: 39 - Vots positius: 3 - Vots negatius: 0

  • #29
    Fecha comentario:
    15/01/2013 13:56
    #29
    #18 #5

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #30
    Fecha comentario:
    15/01/2013 14:06
    #30
    #28 Eric, ningú vol tancar res als novells, tots ho hem sigut, però hi han dos tipus de persones, les que coneixen on són els límits i les que no.

    Hi ha persones novells que te les trobes marcant-se un recte a una pista negra essent absolutament incapaços de frenar si hi ha cap imprevist i gent que es fica a una pista negra i va fent poc a poc i agafant confiança, en contra d'aquests dubto que ningú tingui res en contra, i si és així que se'n vagin per on han vingut, però entre una cosa l'altre hi han moltes actituds que són o poden representar un perill.

    I un perill a un esport de risc és una cosa que s'ha de mirar de controlar... cosa que no tothom fa, la veritat.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #31
    Fecha comentario:
    15/01/2013 14:54
    #31
    #30 La veritat es que tens tota la rao jo no soc un expert en paralels ni tinc una tecnica acurada per si que se frenar i puc baixar una negre (depen de quina ) sense ser un perill pero clar avegades veus a gent que baixa amb uns paralels clavats a tot tall i et sense com si no fosis al teu lloc! ahaha totalment dacort amb tu, la anar a esquiar no es anar a portaventura i no soc un expert montanyer per si que se que la majorai de gent que no te respecte a la montanya han acavat malament.. salut!

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #32
    Fecha comentario:
    12/02/2013 17:45
    #32
    El darrer cas va ser dissabte, una jove brasilera que estudiava a Tolosa estava gaudint del seu baptisme a la neu. Quan baixaven per la pista verda que uneix el pla intermig de l'estació amb el de Bonascre, el Boulevard de la Griole, ella i el seu company van ser embestits PER UN ALTRE ESQUIADOR.

    No sé quina culpa tenen aqui els snowboarders o els fumetes. En tot cas, jo sóc snowboarder i si potser també fumeta, peró en cap cas em poso ni amb les vestimentes de ningú ni amb la procedencia, ni per suposat amb el nivell. La montanya es de tots. I esta clar que ni et pots possar per on no pots baixar ni et pots parar on no t'has de parar, (portis el que portis als peus) I poso un cas molt clar A Les Angles hi ha la baixada fins al "huevo" per un cantó si pot baixar per una vermella o per l'altre per una verda, en aquesta verda hi han molts salts produits per acumulació de neu causa del vent i jo un dia baixaba tan tranquil quan vaig decidir fer un salt d'aquests i la meva sorpresa va ser que en mig de la recepció hi havien dos persones allá sentades tan tranquiles, sort vaig tenir de que anava bastant ràpid com per poder passarlos sense problemes. però qui es va endur més ensurt ells o jo ? doncs no hi ha discussió TOTS.

    Hi han normes a les estacions. Tal i com les hi han als snowparks. Es cuestió de respectarles i respectar als demés.

    Salut i molta neu !!

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

  • #33
    Fecha comentario:
    12/02/2013 22:34
    #33
    #32 Certament no se qui podria ser el culpable en un accident com es podria haver produit, si el que a una pista verda està per terra o el qui salta sense veure la recepció del salt...

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: