Bonspiel 2011 a Puigcerdà, cúrling d'alçada a la Cerdanya

Bonspiel 2011 a Puigcerdà, cúrling d'alçada a la Cerdanya
Entre avui i diumenge es disputarà a Puigcerdà la sisena edició del bonspiel que obre el calendari de la temporada. 22 equips prendran part en aquesta nova edició on competiran equips procedents de Suècia, França, Suïssa o Itàlia. El club ceretà compta actualment amb 17 jugadors mentre que l'Igualada, bressol de l'esport a Catalunya, ha desaparegut.

De Suècia, França i Itàlia; també de Suïssa, una de les grans potències mundials de cúrling, i d'Andorra, Catalunya i l'estat espanyol. Seran 22 equips, quatre més que l'any passat, provinents d'aquests països els que competiran a partir d'avui al Palau de Gel de Puigcerdà per disputar la sisena edició del Trofeu Internacional.

La competició començarà aquesta tarda (17 h) i s'allargarà fins diumenge, tal com va detallar el president del Cúrling Puigcerdà, Carles de Moxó, en la presentació del trofeu, a la sala de plens de l'ajuntament, acompanyat per l'alcalde, Albert Piñeira, i pel regidor Domingo Mora. Demà tindrà lloc una jornada intensa de competició, amb els partits i, també, música en directe i la vetllada del torneig. Diumenge es disputaran els últims enfrontaments fins a la tarda, quan es lliuraran els premis.

El bonspiel -així es coneixen els torneigs de cúrling- de Puigcerdà representa, per la seva situació en el calendari, el tret de sortida de la temporada, mentre que l'altre bonspiel, el de Vitòria, n'és la festa de clausura. El curs competitiu consta de les quatres jornades de la Lliga Catalana, de novembre a febrer, i dels campionats espanyols absoluts i mixtos.

Cúrling Puigcerdà

Una pedra i una escombra

El club de Puigcerdà té disset jugadors, quinze homes i cinc dones. Va néixer el 2004, com una secció del Club Poliesportiu Puigcerdà i disposa de l'esponsorització de la revista Pànxing. El cúrling és un esport per equips que consisteix a llançar una pedra i encertar-la en una diana pintada a la pista, mentre alguns jugadors escombren, literalment, el glaç per influir en la trajectòria de la pedra. Olímpic des dels Jocs d'Hivern de Nagano del 1998, el cúrling és un esport totalment minoritari a l'estat espanyol, en canvi, té una gran tradició en altres països europeus, com Escòcia, on va néixer, i Suïssa. A escala mundial, la superpotència és el Canadà.

"Molts dels que hi juguem vam començar després de veure'n alguns partits per la televisió; recordo molt bé les imatges del canal Eurosport", explica De Moxó. Encara que resulti sorprenent, aquesta peculiar especialitat és una de les que han aconseguit més audiència televisiva als últims Jocs d'Hivern. A Nagano va encendre la curiositat, però les cadenes hi van apostar a Salt Lake City el 2002, quan la nord-americana NBC en va fer una cobertura que va obtenir uns grans resultats i, de seguida, les altres van introduir aquest esport en les seves graelles.

El bressol, a Igualada

Uns dels pioners del cúrling a Catalunya van ser a Igualada, tot i que el seu club ja no es troba en actiu. El cúrling exigeix que el gel estigui molt ben anivellat i a l'estat espanyol practicar-lo és molt complicat, ja que no hi ha pistes específiques. Per aquest motiu, per al president del club de Puigcerdà, "l'esperança" d'aquesta especialitat és la candidatura olímpica de Barcelona 2022.

Cúrling Puigcerdà

Fuente:

Regio 7

Regio 7

Artículos relacionados:

  • “La candidatura als Jocs és un projecte de país” Publicado el 06/10/2011

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: