Andorra renuncia a la pista de descens

Andorra renuncia a la pista de descens
El ministeri d’Esports ja va avançar l’any passat que el projecte per construir una pista de descens al país quedava aparcat i en el projecte de pressupost per al 2007. Ara es dedicaràn els esforços a millorar la pista l'Avet a Soldeu.

El projecte de pressupost del Govern per al 2007 preveu una partida de 550.000 euros destinada literalment a una pista de descens FIS. Segons va confirmar ahir, però, el ministre d’Esports, Carles Font, aquesta quantitat no anirà destinada a tal efecte, sinó que servirà per completar els diners que faltaven per condicionar la pista de l’Avet de Soldeu amb vista a poder acollir en el futur proves de la Copa del Món femenina.

D’aquesta manera, en cas que el projecte de pressupost sigui finalment aprovat pel Consell General, el Govern renunciaria a construir la pista de descens, que estava prevista a una altra zona de Soldeu, per no considerar-la a hores d’ara prioritària, i també pel seu elevat cost. I és que l’executiu ha renunciat als diners que havia reservat per fer el traçat per a l’any vinent en el plurianual (3,5 milions) i d’aquests només utilitzarà 550.000 euros, que en cap cas no anirien destinats a la pista de descens, sinó a la de l’Avet de Soldeu. Precisament, aquesta era la quantitat que Grandvalira sol·licitava per acabar de condicionar el traçat per poder acollir la Copa del Món, cosa a la qual s’havia compromès a assumir Esports, com així serà.

El projecte per a la construcció d’una pista de descens, que el Govern va tirar endavant el 2004, preveia un plurianual fins al 2008 que implicava assumir un cost total per fer la instal·lació de 10,2 milions d’euros. L’elevat cost de l’obra i la política de contenció de les despeses del Govern ha provocat, finalment, que es descartés la construcció de la pista, que era una vella aspiració del món de l’esquí del Principat. El que sí disposarà de diners l’any vinent serà la nova aposta de l’executiu, que passa per portar al més aviat possible la Copa del Món al país oblidant-se de projectes faraònics, i per això la partida que es destinarà l’any vinent a l’adequació de la pista de l’Avet. Des del ministeri se segueix pensant que el treball que es fa per portar la Copa del Món acabarà donant els seus fruits el 2008 o 2009 i que la pista de l’Avet una vegada estigui acabada acollirà gegants o eslàloms de la màxima competició, sense descartar que es puguin fer supergegants.

Una vella aspiració que no es realitzarà per l’elevat cost de l’obra

L’aspiració de dotar el país d’una pista de descens és vella. El 2004 el cap de Govern, Marc Forné, va avançar que es construiria la pista, tot i que no es va mullar si seria a Soldeu o a Arcalís. Fins i tot es va dotar un plurianual per a la seva construcció, que finalment ha quedat en res per l’elevat cost. Tenir una pista de descens permet optar a organitzar grans competicions, com ara uns Mundials. Per dur la Copa del Món a què aspira Andorra no és imprescindible, però hi ajudaria.

Notícia extreta del Diari d'Andorra.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: