Quasi confirmat que torna El Niño

Quasi confirmat que torna El Niño
El fenòmen meteorològic més famon del món ha tornat, al menys així ho ha indicat la NASA que ha arribat a aquesta conclusió després de l'estudi de les dades proporcionades pels satèl.lits.

Els satèl.lits de la NASA indiquen que El Niño ha tornat a l'oceà Pacífic, tot i que sembla que més dèbil que l'episodi que el darrer gran episodi del 1997-1998.

Durant diverses setmanes els satèl.lits de la NASA Aqua i Jason han observat un escalfament general de l'aigua de l'oceà i una pujada del nivell de les aigües que serien dos dels signes més clars del desenvolupament de El Niño.

"Les actuals condicions indiquen que l'intensitat d'aquest Niño és prou dèbil com per a no tindre una influència decissiva sobre els paràmetres meteorològics actuals," diu Bill Patzert, oceanograf i expert en climatología del laboratori de propulsió de la NASA a Pasadena. "Peró, si el fenòmen continua podriem veure com les plujes arriben amb inssistència a les zones més necessitades dels Estats Units aquest hivern."

De fet, els científics no es possen 100% d'acord sobre si aquests simptomes seguiran endavant per desencadenar el fenòmen. Peró les condicions així ho apunten, de fet hi han altres indicadors com les poques plujes a la zona de Malàisia, Indonèsia i Filipines degut a la relaxació dels vents per la baixada de les pressions a la zona. Peró s'ha d'esperar per veure com evolucionen les condicions de l'oceà durant un parell de mesos.

Als EUA, El Niño normalment resulta en temperatures més altes del normal als estats del nord i l'oest del país. Durant els propers mesos els científics seguiràn de molt a prop aquest fenòmen.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: