És definitiu: Aquest any no!

És definitiu: Aquest any no!
Si ahir parlavem de la possibilitat de que no s'acabés el telecabina a temps i recolliem la sol.licitud de celeritat per part de l'empresa i les entitats locals al TSJC aquest no ha trigat ni 24 hores a denegar la construcció del telecabina en el tram pendent entre la cota 1.500 i l'aparcament de la Val de Ruda.

L'alcalde de municipi, Víctor León, va explicar que per ara no es podrà executar l'obra, donat que l'altre tram judicial pendent, un recurs contenciós administratiu, és molt més lent i no donarà un resultat, favorable o desfavorable, fins al menys d'aquí a dos anys. El citat telecabina s'havía projectat inicialment des de la nova pleta de Val de Ruda, la que es troba a una cota més baixa de totes i que encara està en fase de construcció, fins a les pistes de la cota 1.800.

Recurs veinal

De totes formes, els veïns afectats pel primer tram del telecabina, que va fins a la cota 1.500, van recorrer al projecte perque transita molt a prop de les seves vivendes i consideren que es veu afectada la seva intimitat. Així, l'any passat es va construir sols la primera fase de l'obra, la de la cota més alta, restant pendent la resta de la decisió judicial.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va estimar que s'havien de suspendre temporalment les obres, una decisió que va recorrer l'Ajuntament de Naut Aran, que no havía rebut cap resposta fins al passat dimarts. De fet, el propi alcalde va demanar a principis de setmana que el TSJC es pronunciés, donat que la data prevista inicialment era el 20 de juny i el retard possav en perill complir la previsió d'executar les obres per a la temporada 2006-2007.

Així, una cop coneguda la sentència, que ara per ara impedeix construir el telecabina, l'alcalde va indicar que s'hauràn de considerar sistemes alternatius per a traslladar als usuaris de l'aparcament subterrani de Val de Ruda fins a les pistes d'esquí.

Nou aparcament

L'aparcament de Val de Ruda és una infraestructura llargament sol.licitada pels usuaris, donat que en els dies de més afluència d'esquiadors a l'estació deixar el cotxe pot supossar un greu problema. En qualsevol cas, el pàrquing estarà acabat aquest any i es podrà utilitzar pràcticament en tota la seva capacitat, a excepció d'algunes zones que seràn encara afectades per les obres que es fan a tota l'urbanització, el problema serà un altre, el trasllat dels esquiadors.

Tal com s'havía projectat en un principi, el pàrquing de Val de Ruda, amb més d'un miler de vehicles de capacitat i que permetría descongestionar l'aparcament exterior de la cota 1.500, el més utilitzat, havía d'estar unit amb les pistes per un telecabina, donat que es troba a una cota molt inferior a les pistes.

Es lògic, el mateix sistema que s'utilitza a tantes altres estacions d'esquí, sense anar més lluny a Espanya mateix és el que hi ha a Sierra Nevada”, explicava l'alcalde del municipi, Víctor León.

Ara, al quedar suspés aquest remontador, s'haurà de buscar una altre sistema per a que els esquiadors que deixin el seu vehicle a l'aparcament de Val de Ruda poguin arribar fins a les pistes. “Tinc constància de que l'estació està treballant en l'idea de buscar un mètode de transport alternatiu”, va explicar l'alcalde, tot i que encar no s'ha concretat.

El tram del telecabina que va des de la cota 1.500 a 1.800 ja es va construir l'any passat, també amb retard, tot i que va poder entrar en servei abans de l'arribada massiva de turistes, just abans de les festas de Nadal. Els usuaris van lamentar que aquest tram de telecabina te poc sentit si no es completa, ja que és prácticamente idèntic a un altre remontador.

Notícia extreta del Diari La Manyana.

Artículos relacionados:

  • El telecabina de Vaquèira no s'acabarà aquesta temporada Publicado el 02/08/2006

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: