Noticias La actualidad más blanca de la red
Última actualización: 26/04/2024 a las 11:05:00 (CET)

Un 75% de catalanes a favor de Barcelona-Pirineus 2022

Un 75% de catalanes a favor de Barcelona-Pirineus 2022
Una encuesta encargada por la Oficina Técnica de la candidatura Barcelona-Pirineus 2022 indica que más de un 75% de catalanes consideran que la celebración de unos Juegos Olímpicos de Invierno en Barcelona y el Pirineo sería «muy positiva» o «muy positiva »para Cataluña.
En concreto, un 39,8% cree que sería «muy positiva» y un 35,8%, que lo sería «mucho». Estos datos reflejan un incremento de seis puntos en la opinión favorable a los Juegos respecto a lo que expresaron los encuestados el mes de julio pasado, cuando sólo un 69,8% consideraba el proyecto positivo o bastante positivo. El estudio ha sido valorado muy satisfactoriamente y con «esperanza» por Enric Truñó, director de la Oficina Técnica de la candidatura olímpica.

Cerca del 20% opina que la celebración sería «poco» (12,1%) o «nada» positiva (7,8%), un dato que contrasta con la que se recogió en julio, cuando un 13,6% de los encuestados consideraban la idea «poco» positiva y un 11,6% la consideraban «nada» positiva.

De manera similar a hace seis meses, un 67,9% de los entrevistados ha oído hablar de la candidatura que Barcelona quiere presentar de cara a los Juegos Olímpicos de Invierno 2022. Por el contrario, un 31,9% no se ha enterado. Según el ámbito territorial, los residentes en Barcelona y los que viven más allá del área metropolitana son los que más han oído hablar de esta candidatura. Lo saben el 76,5% y el 72,5% de los encuestados, respectivamente.

Sobre la viabilidad de celebrar unos Juegos de Invierno en Barcelona y el Pirineo, la gran mayoría de catalanes-un 76,2% - considera que sí es viable, un porcentaje tres puntos superior al que registró en la encuesta del mes de julio. En esta nueva encuesta, sólo un 16,1% de los entrevistados opina que no son viables, mientras que, en julio, esta cifra llegaba al 19,4%. E

Desglosando las cifras según el ámbito territorial de los encuestados, resulta que el 67% de los barceloneses consideran que la organización de unos Juegos de Invierno en Cataluña sería positiva para el país. Cuando se les pregunta si los consideran viables, el 72,3% de los barceloneses responden afirmativamente.

A los entrevistados que opinan que no es viable organizar unos Juegos Olímpicos de Invierno en Cataluña-el 16,1% del total-, se les preguntó por qué lo consideraban así. La mayoría de opiniones al respecto se refieren a cuestiones de tipo económico, que han incrementado ligeramente respecto a julio pasado.

Artículos relacionados:


30 Comentarios Escribe tu comentario

  • #1
    Fecha comentario:
    14/02/2011 14:48
    #1
    Pues mira tú por dónde, yo estoy en contra.

    :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    14/02/2011 17:38
    #2
    Dos. Y eso que esquiamos. Entre los que no esquian el porcentaje del 75% me da risa. Con 5 millones de parados y pensando en las olimpiadas de 2022

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

    • Gracias!
  • #3
    Fecha comentario:
    15/02/2011 01:53
    #3
    doncs jo estic a favor!

    pq barcelona no pot tenir uns jocs olimpic tb d'hivern?
    Ja s'ha demostrat molts cops la nostra capacitat organitzativa, i veig molt vibles poder organitzar uns jocs d'hivern.

    no netenc que hi te a veure els q estan en situació de parats, en aquest tema.
    Esperem q el 2015 ja no estiguem en aquesta situació, apart q organitzar una cosa com aquest comporta necessitat de ma d'obra, si tanquem les portes ne els nous projecta mai evolucionarem!!


    PD: sento haver escrit amb català, però no m'he adonat fins el final, espero que tothom ho entengui, en cas contrari google te un fàntastic traductor!

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

  • #4
    Fecha comentario:
    15/02/2011 02:28
    #4
    Doncs per començar fa uns díes, un mes, l´enquesta de La Vanguardia, en la seva web deia tal que això que et penjo. Està a la dreta. Per cert, ni més ni menys que quinze mil persones.

    http://www.lavanguardia.es/politica/20110112/54100574729/barcelona-2022-busca-el-apoyo-del-nuevo-govern.html

    Les enquestes a vegades serveixen per dir el que a un li interessa que diguin. Depèn de com es pregunti, de l´ordre de les preguntes, etc.

    Per continuar no deixa de ser d´un deliri d´un polític en les seves hores més baixes. Estic al 100% segur que a la Federació tant catalana com espanyola encara flipen. Ningú i quan dic ningú, és ningú, tenia ni idea de la proposta. Ni tan sols es plantejava això. Per tant, és més que evident, que la idea surt de la necessitat de reactivació de la imatge del senyor Hereu. Tinc tot un reguitzell de punts en contra. I no m´hi he posat fort a mirar-m´ho.

    A més, fins i tot és possible que jo particularment i directament en surtís beneficiat. Les coses com són. Però no treu que com a ciutadà i com a persona que és del ram i s´estima aquest esport no li vegi la part negativa a tot això. I creu.me que li veig. Clar, jo entenc la postura oficial de qualsevol que s´hi dediqui. Qualsevol diu que no, no sigui cas que ningú l´ajudi i es quedi penjat. Però la realitat del sector és la que és. I a més, quin polític en el seu sà judici, diria que no? Seria ben fàcil un atac des del partit que fa la proposta en el sentit de que el seu detractor no vol el millor pel país. Tanto al marcador, somriure a la tele, i apa, uns vots al sac!

    A més, el tema de l´equilibri territorial és de traca i mocador. Es pensen que per fer un bolo guapo el territori ja queda equilibrat. S´ha de ser molt penques. Per a que això sigui una realitat s´han de gastar els calers d´una altra manera i quan el sector estigui més desenvolupat si et vols enmerdar en uns olímpics endavant. Fot llàstima. Ara que si els surt... mareta quin marronaco! :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

  • #5
    Fecha comentario:
    15/02/2011 08:02
    #5
    Yo también en contra.

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

    • Gracias!
  • #6
    Fecha comentario:
    15/02/2011 10:51
    #6
    Si Olap, si. Això necessita ma d´obra. Però.....

    Qui ho paga?

    Amb els impostos dels aturats?

    Amb els impostos dels mileuristes?

    Amb els impostos dels que no esquien?
    Estem endeutats fins les orelles i em venen amb gastos faraònics.



    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

    • Gracias!
  • #7
    Fecha comentario:
    15/02/2011 11:03
    #7
    Tsssteeee!

    El problema no és gastar o no gastar.

    El problema és gastar i on gastar, i amb qui gastar. Sempre.

    I l´altre problema és que tard o d´hora, algú, en algún lloc, paga. Apart de l´expoli. Que aquí potser no queda massa bé dir-ho...

    Amb molts menys calers, es podria dinamitzar el sector. Es podrien acurtar els permisos d´explotació de noves árees. Molts esquiadors catalans marxen fora, en part per aquest motiu. En part he dit. Perquè això dels olímpics serà un bluf. El Pirineu és el gran abandonat, tot i queeee... s´hi han fet coses. Tot i queeee... podríem haver fet molt mes. Tot i que... la Cerdanya sembla el barri de muntanya dels barcelonins amb peles. Tot i que a la Cerdanya neva poc. Tot i que podríem repartir les proves. Tot i que la FIS ens diría que no. Tot i que als catalans això de l´esquí i la muntanya no sembla la seva dèria. Tot i que podríem encarar-los-hi. Tot i que cony, són set cents mil els esquiadors de casa. Tot i que...

    :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

    Llavors si es podrien plantejar unes olimpiades. Però el 2040. :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

  • #8
    Fecha comentario:
    15/02/2011 11:20
    #8
    sembla q no haguem apres res.
    el problema dels diners existeix, és cert. Però tant si ens en gastem com si no, estarem igual de malament! (no la volia treure per aqui pq no toca, però algu li sona un tal espoli fiscal?)
    Jo sóc un amant del'esqui, i m'agrada encara més la natura (sembla contradictori q estigui a favor d'uns JJOO). Jo en un primer moment estava molt en contra, però despres ho vaig veure millor. Ara ens presentem pel 2022, no per això vol dir q ja ens ho hagin de donar (clar q tenim l'experiencia del 92, primer cop q ens hi presentem i ens ho donen!!).
    Tb estem donant per fet q sera la candidatura de bcn per davant de la de saragossa.

    en ott cas això pot ser un primer contacte amb el mont del JJOO d'hivern i q si no guanyem, doncs ens esforsarem més pel 2030, 2034, o 2038!!

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

  • #9
    Fecha comentario:
    15/02/2011 11:23
    #9
    Doncs molt be, dos espolis: Espoli fiscal i espoli olimpic. Ale, ja tens un empat: Espanya 1 - Olimpiades 1.


    Qui perd?

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

    • Gracias!
  • #10
    Fecha comentario:
    15/02/2011 12:39
    #10
    Home Skiator, en un moment donat, doncs que guanyi tu.

    A tomarpelcul. Quan es vegi la decadència posterior serà fantàstic. Abandonament d´instalacions, la falta de programes d´esquí-estudi, no només pels millors, sinó també adaptats a estudiants del Pirineu. Per tant sense equips bons de competi, però tampoc un gruix d´insiders fets desde petits. Quan la Cerdanya es converteixi en un altre boom immobiliari de llits freds, com ara, que fot llàstima. Fa falta una reconversió del model. Però des d´ara mateix. No perquè es facin unes olimpíades. Quan ningú hagi agafat un avió per anar a vendre Catalunya Ski, o SnowCAT, o el que sigui en aquest sentit.

    L´esquí Olap, necessita una empenta. No una patada a l´abisme. Em pots explicar qui collons parla anglès al Pirineu? Ja t´ho dic jo, ningú. Els Jocs no els organitza Barcelona. Barcelona i el Pirineu són dos planetes diferents. Quanta gent viu al Pirineu? Quatre gats. Per tant quatre vots. Quanta gent viu a Barsalona? I periferia? Doncs ja ho tens. Vots, vots i més vots. Em refot que un curt de gambals, adoctrinador, dictador de guarderia, es guanyi la posició a costa de la gent que viu al Pirineu. Això és "pan para hoy y hambre para mañana". Un cop passada la festa, San Sacabat. M´imagino la cara del personal del Carrer Balmes i devia ser per enmarcar.

    Primer és el primer. Després els olímpics. Si jo també vull q se´n facin uns. Però primer toca el que toca. Desenvolupar la vessant esportiva, la vessant social i la vessant turística. Després Festa Major, léase JJOO.

    Apart. No tenim un duro. Ens la foten cada cop que poden. L´any vinent hi haurà dotze mil escolars més i no hi haurà ni més mestres i l´implantació de més ordinadors quedarà aturada. La connexió amb França desde BCN tant per tren com per la A-2 encara estarà per acabar. La de carretera ja veurem quan es torna a licitar i es comencen les obres. Si es que hi ha pressupost. L´any vinent a veure com els hi va a les caixes. Si és que hi arriben totes. Perquè algú perdrà pistonada. Ja t´ho dic. El deute que s´està col-locant avui s´haurà de pagar demà i és car de pebrots. I més que pot ser-ho en endavant. Amb què ho pagarem? Amb més deute? Amb habitacions a 1.000.000 d´euros pels olímpics? La inversió en educació ha d´augmentar i no ho poden fer. El quart cinturó parat. Tothom entestat a aguantar els preus dels béns immobles, que no és més que tothom entestat a mantenir una realitat que ja no és tal. I a sobre, el manipulador aquest va i es tira el moc. Aquest senyor està al servei del poble de Catalunya i concretament de la ciutat de Barcelona. No al servei del seu partit, ni dels seus interessos. Aquest projecte afecta a tothom per més alcalde de BCN que sigui.

    L´esquí necessita ajuda, ben cert com que hi ha cel. No necessita uns olímpics. Per tant que s´espavili qui li toca. L´alcalde de BCN que no s´emboliqui.

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

  • #11
    Fecha comentario:
    15/02/2011 13:44
    #11
    Si teniu raó, no dic que no. Ara bé, Ave amb frança, conexió de l'A2, 4rt cinturo, un tren orbital, milorar la comunicació ferroviaria, tenir unes carreteres com toca... aixó poden ser iunversions amb l'excusa d'uns JJOO.
    I no cal destrosar més la cerdanya amb noves edificacions, tothom pot esta alllotjat a BCN, q ja hi ha prous hotels, i si les comunicacions són bones, amb una hora et plantes a la cerdanya!!

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

  • #12
    Fecha comentario:
    15/02/2011 13:48
    #12
    Mareeeee, mareta, mare...

    Tu saps a quina hora es lleva un corredor? Tu saps on han de ser els periodistes? El públic?

    A una hora?

    Les inversions es consideren així quan són productives a mitjà i llarg termini. En treus profit al llarg del temps. I això requereix de temps, serietat, etc, etc

    Fem servir el cap si us plau. Què nassos té a veure la connexió amb França amb els olímpics. Que puja el PIB?

    Au va! Passo de discutir amb dessassenyats!

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

  • #13
    Fecha comentario:
    15/02/2011 15:15
    #13
    Estoy en contra!

    Cataluña y España no se lo pueden permitir.

    ¿me puede decir alguien quien dejara el dinero a un país (España), que debe entre lo publico y privado 2.5 billones de euros?

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

    • Gracias!
  • #14
    Fecha comentario:
    15/02/2011 16:28
    #14
    Bueno, más que no poderselo permitir para mi el tema es que la transparencia es nula.
    Para mi organizar algo así debe ser siempre y cuando el resultado final sea positivo y cuantificable (económicamente y solicalmente hablando).
    Desgraciadamente en Catalunya y España ya hace mucho tiempo que las decisiones se toman a nivel político y, muy amenudo, por criterios puramente electorialistas/populistas. Nadie asume ninguna responsabilidad/riesgo de ninguna de sus decisiones y eso no tiene sentido.
    Por poner un ejemplo gilipollas, parece que Catalunya está casi en quiebra técnica. Alguien ha visto los números reales? Alguien ha asumido algún tipo de responsabilidad sobre lo ocurrido? Nadie. Ni de derechas ni de izquierdas, nadie. Los de izquierdas porqué mucho bla bla bla pero en su vida privada viven entre lujos y gestionan como el culo y los de derechas ya ni hablar.
    Organizar eventos de tal envergadura e inversión no se puede hacer a la ligera (por no hablar que no creo que por tradición, instalaciones, climatología, etc etc sea el país apropiado)

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

    • Gracias!
  • #15
    Fecha comentario:
    16/02/2011 01:00
    #15
    els JJOO de bcn del 92 tb van arribar en temps de crisis, no era mundial, era a nivell local (pero el mon ja ha sortiti de la cirsi, o ho esta apunt de fer)
    els anys 90, espanya no era una potencia en medalles olimpiques, ni destecava en cap esport.

    pertant no veig motiu per no poder fer un JJOO d'hivern!

    (no barrejem temes economics, q ja sabem on esta el forat negre de catalunya, i no cal nombrar-lo, això no passa a alemanya!! La comunitat q genera mes ingresos, despres de repartir-se els beneficis a nivell estatal, continua sent la mes rica, i no baixa 8 posicions!! però aquest tema no correspon amb l'esqui)

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

  • #16
    Fecha comentario:
    16/02/2011 02:18
    #16
    Olap t´acabes de retratar. L´esport i el seu desenvolupament ple, i dic ple i no una altra cosa, van de la mà amb l´economía.

    Per cert, al noranta-dos em sembla que algún esportista bo teníem. En tenis Arantxa S.Vicario, Conxita Martínez, en atletisme Valentí Massana, en ciclisme Indurain, Béisbol el Viladecans, etc, etc. i més que ni recordo.

    Al Juliol se suposa que s´hauran acabat els informes tècnics i l´aprovació serà al setembre. Ja ens ho mirem quan ho tinguin enllestit.

    De moment, jo no hi combrego. I després em sembla que seguiré sense combregar-hi. Esteu tots enlluernats pels jocs del 92, i estem en una altra moment i parlant d´altres temes. En aquells moments arribaven els famosos fons de cohesió europeus, la crisi era local i va durar un any, es va poder devaluar la moneda cosa que ara no és possible, i de postres no va caler reestructurar tota la banca. Sí, va caure Banesto. Una entitat de totes les qui havia!!

    D´entrada jo no ho veig gens, però gens bé. A final d´estiu a veure quin es el pla. Dubto que m´agradi. Ara se suposa que és el gobern qui ens ha de subvecionar les coses. Així va tot collons. Les coses s´han d´aguantar per si soles, perquè estan ben fetes, són viables, són sòlides, etc, etc. Ens estem fotent la mare de totes les osties i estem mirant d´apuntar-nos a uns olímpics. Els alemanys deuen estar mooolt contents.

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

  • #17
    Fecha comentario:
    16/02/2011 12:04
    #17
    Olap no me hagas reír..la deuda de España(Publica y privada) repito 2.5 billones de euros y subiendo no la pagamos en la vida piensa que el PIB de España de un año es de un billón mas o menos, vamos simplificando todo lo que producimos en un año si no gastáramos nada(gastamos mucho mas de lo que producimos) no pagaría ni la mitad de esa deuda, el dinero barato se ha acabado para siempre, por eso se han acabado los pelotazos y difícilmente veamos realizados proyectos como este si no hay posibilidad de pelotazo..por cierto en 1992 nuestra deuda era una décima parte de la actual..

    Estamos en default tecnico y eso va a tardar muchos años en cambiar..Merkel ya se lo explico clarito a nuestro presi de alli las medidas tomadas mas las muchas que quedan por tomar..es lo que hay cuando se vive por encima de la realidad tantos años.Mas pobres que ayer pero menos que mañana ;)

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

    • Gracias!
  • #18
    Fecha comentario:
    16/02/2011 13:35
    #18
    Si teniu tota la raó, pero si no conviem la mentalitat, amb 3 anys tindrem un dèficit de 5 o 6 bilions!!
    amb retellades no n'hi ha suficient, s'ha de redistribuir el pais, s'han de fer importants canvis, q ens agradin o no (mes aviat no ens agradaran pq per això son canvis) s'han de fer!
    Barrufa, tu mateix ho has dit, no la pagarem enla vida el deute que tenim, per aixó no cal continuar vivint?¿? crec q s'han de modificar moltes coses, i sobretot canvia la mentalitat!

    els JJOO es simplement una de moltes de les coses q es poden fer, el JJOO poden aportar optimisme a curt termini ja q es un projecta gran amb un inici, un desenvolupament, i un final relativament ràpid (uns 10 anys).
    S'han dexecutar molts projectes per poder reflotar el pais, pero projectes q no es veuran conclosos fins d'aqui a 50, 60 o 70 anys!! aixi q uns JJOO poden aportar a la societat aquell anim de q les cose q s'estiguin fent s'estan fent be!

    Suposu q ja queda entès q mentres s'estigui desenvolupant el projecte dels JJOO paral·lelament s'han d'estar fent molts projectes, q no veuran els seus fruits fins el cap de molt de temps.

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

  • #19
    Fecha comentario:
    16/02/2011 13:43
    #19
    Bien visto Barrufa. :+:

    Aunque me gustaría dar un detallito. La deuda pública dicen que es de un 60% del PIB. El problema añadido es la deuda privada, que en gran parte ya sabemos dónde se invirtió.

    Así que como no se invirtió en economía productiva con vistas a crear, y en las personas que son las que si tienen conocimientos y un marco dónde explotarlos, sinó a soñar en un subidón permanente cuál "chute de jako" en cualquier callejón de la mala muerte, así tamos. Sin valor añadido, y baja productividad. Curiosamente trabajando más horas que otros, flipa. Que no nos dejan endeudarnos más es hasta cierto punto lógico. Por más que la deuda pública americana supere el 100% del PIB y no mires la de Japón que aquello es de infarto.

    Aunque yo preveo, con mi bolita de cristal, pérdidas por ambas partes. Y espero que NO haya un rescate público del sector privado. Eso, bajo el punto de vista de muchos, sería atrasar el arranque más años.

    Hem de tocar de peus a terra.

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

  • #20
    Fecha comentario:
    16/02/2011 13:52
    #20
    Olap estàs molt verd.

    Sí és veritat que falta un canvi de mentalitat. Però NO, en aquest sentit. No, no i no.

    Els JJOO olímpics d´hivern, a priori són improductius. Són un bluf, sobretot partint de la base que tenim. L´esquí a Catalunya li costa moltíssim quadrar números i la fuga d´esquiadors és gran, clara i de difícil solució amb les línies actuals. Si es vol reconvertir el sector en una cosa productiva no només pel territori que ocupa, sinó que a més ho sigui pel global de Catalunya fa falta un miracle!!. I penso que aquest miracle no es diu JJOO. S´han de fer per més endavant, si no dic que no. Però les coses quan toquen.

    Ara bé. Ho torno a dir. En principi el programa tècnic s´establirà el Juliol d´enguany i al Setembre quedarà pendent la seva aprovació.
    Quan el vegi, podré dir amb més seny i dades si em convenç o no. Ara mateix no.

    El canvi de mentalitat no ha de ser un positivisme exacerbat. Hem de ser productius, hem de ser eficients, hem de ser bons en el que fem. I ara, no ho som. I dubto que una injecció de capital públic en aquest sentit, ens ajudi. Ans al contrari, penso que pot ser un regal mal gestionat, i com solen ser aquests regals, escàs i mal enfocat. Si bé, s´han de donar "ajuts" públics, però no de la manera que es fan. A veure al juliol...

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

  • #21
    Fecha comentario:
    16/02/2011 14:09
    #21
    Estic una mica cansat de la demagogia de l´Olap.
    Si vols cosses perque t´aixequin l´ànim pagate-les de la teva butxaca. La resta de contribuents ja tenim massa cansada la cartera de pagar deliris .
    Tot te un preu. El dia que ho facis amb els teus calers i amb els calers dels que pensen com tú, parles. Però ja et dic que la majoria de gent s´estima mes tenir la seva pensió al futur que unes olimpades-demagògiques

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

    • Gracias!
  • #22
    Fecha comentario:
    16/02/2011 15:19
    #22
    X-Skiator, jo ni penso que sigui demagogia. És desconeixement de certs mecanismes i de la situació general.

    Ara bé. Jo sé que en un moment donat, estic fent el boques, posant-m´hi de cul. Quan tingui els "papers" al davant, que espero estiguin penjats perquè tothom vegi "el plan", llavors ja veurem.

    D´entrada jo dic que NO. Penso que aquests calers estarien molt millor invertits en altres sectors, si bé, penso que s´ha de fer un replantejament d´algunes polítiques territorials. Però clar, el xip és que l´Estat ens ajudi sempre. Com diría en Nuñez(s) "no ens ho podem permitir".

    :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

    Per cert, el tema de les pensions, ja et dic jo que la ballarem ben ballada. És un tema de taxa de natalitat, longevitat de la població i productivitat. És un problema eminenment occidental. A Finlàndia ja busquen mà d´obra forània qualificada per mantenir el sistema en marxa.

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

  • #23
    Fecha comentario:
    16/02/2011 15:30
    #23
    Sabeu que?¿
    q per molt q facin no tindrem una pensió com toca (aixo cal q ho tinguem tots present!)
    i si anem així tampoc tindrem unes olimpiades.
    es a dir q no tindrem res! ni pensions, nio olimpiades, no caixes, ni bancs, ni diners, ni carreteres, ni producció... CALLEU!! si q tindremuna cosa, mooolt deute i molta gent aturada miran les musaranyes! cobrant els 400€ q ens prenen d la nostra jubilació!

    aquest pais necessita un canvi, pero un canvi important, no serveix de res un canvi de govern, no serveix de res manifestar-se, no serveig de res estar queixant-se davant d'una pantalla (tan sigui d'un tv, pc, iphone...), no serveix de res criticar, tot això no serviex de res!!! quant eprendrem a fer el q realment necessitem fer????
    necessitem fer una bona xarxa de comunicacions, necessitem atraura a mes gent ne el nostre estimat pais, necessitem q la gent de fora es cregui els nostres projectes (el cap i a al fi son qui inverteix ja q aquest pais esta mort!), necessitem SORTIR del q hem anomanat crisi per no dir-li mala gestió del pais, per no dir q aquest esclat simplement es per indicar q l'epoca de transició ha finalitzat!!

    Algunes coses de les q necessitem, s'aconsegueixen amb un JJOO, i els JJOO és simlement una excusa!!


    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

  • #24
    Fecha comentario:
    16/02/2011 15:41
    #24
    Olap la xarxa wifi meravellosa per l'EXPO de Saragossa que van montar els del'empresa on treballa la meva parella encara esta pendent de pagar..no hace falta desir nada mas..com diria un entrenador Alemany..

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

    • Gracias!
  • #25
    Fecha comentario:
    16/02/2011 15:53
    #25
    Ja dic q el sistema ha de canviar!

    Són molts els ajuntaments q no paguen, es aquest el motiu per la qual la meva empresa familiar ha hagut de baixa portes. Això si, nosaltres hem pagat a tothom! (una cosa q sembla dificil avui en dia)
    SÍ, hem tancat per culpa dels impagaments de l'administració pública!

    No és noticia q l'adminsitració pública no te ni un ral!
    de fet estic a una associació important del pais on no rebem les subvencions ja concedides des de l'any 2009, tot s'aguanta per una polisa de un milió € q ara hem de renovar i en la qual la caixa ja no es fia ni de la generalitat!! on s'es vist això!!


    Sóc molt concient del que estem vivint, es per aquest el motiu pel qual apostu per un canvi!! pero un canvi revolucionari!! Que el q estic segur es q pitjor no podem anar.

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

  • #26
    Fecha comentario:
    16/02/2011 15:59
    #26
    Olap, acabes de dir una bestiesa. Perdó. Acabes de dir moooltes bestieses. El meu coneixement és escàs. Però francament, el teu sembla de P-3. Perdona que t´ho digui així, però la teva capacitat d´argumentació és de nens de tres anys.

    A fer el trilero que hi vagin els altres. Aquí hi viu gent amb seny. Això és Catalunya, no t´equivoquis.

    La crítica sol venir molt bé per aprendre. I per veure el que un no és capaç d´adonar-se´n. Jo estaria content de tenir un bon crític cabró al meu costat, perquè si passa el seu filtre és que he fet una bona feina. Si tot són raspatllades barates acabem comprant roba a mida, feta per un sastre.

    Jo no penso agafar-me a un clau roent com a excusa per sentir-me bé o anar tirant. La fe per a les religions. I t´ho dic ben clar. Un beneficiat directe de que es fessin els Jocs, és el que t´escriu amb aquest nick. I quan dic directe, és directe. I encantat estaria de poder participar-hi. I encantat de que l´esquí fotès un pas endavant. Però els aconteixements dins l´esport, i els aconteixements globals, em porten a defensar una postura contraria. Als meus interessos particulars!!!!

    :frown:

    Al Juliol ens ho mirem.

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

  • #27
    Fecha comentario:
    16/02/2011 16:08
    #27
    Osti Olap, no havia vist que havieu baixat persiana.

    Em sap greu. Jo també estic fotut amb el tema.

    Però ja et dic, els Olímpics d´Hivern i els seus efectes econòmics en positiu, els veig molt però que molt limitats.

    Si vols apuntar a algú amb el dit, apunta al sector bancari. Si volíes muntar una cosa nova, et deien que NO. Si volies el 120% del valor del pis et posaven catifa, copa i puro.

    Ara ja és tard.

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

  • #28
    Fecha comentario:
    16/02/2011 17:57
    #28
    Gràcies a tots els que he fet possible aquest debat!!
    El dono per tancat.

    Si us haig de ser sinsers, no ho veig molt viable aixo de les olimpiades, tot i q en algun aspecta m'agraderia.
    Si he estat reafirmant al meva opinio era simplement per veure com reaccionava la gent.

    Gràcies!

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

  • #29
    Fecha comentario:
    17/02/2011 18:13
    #29
    Olap, gràcies per les teves intervencions posant seny entre tanta demagogia barata i tanta ignorancia.

    No se si com jo tens una certa edat per haver estat en els jocs del '92, que efectivament es van fer en un altre cojuntura de crisi i tancaments de fabriques i caiguda d'una industria forta (el textil), pero gràcies als jocs la ciutat va tenir una empenta extra.

    I a veure, nens, heu sentit parlar que de vegades la despesa publica serveix per activar l'economia? Doncs aixo es el que va passar al 92. Molta gent va tenir feina en el projecte olimpic.

    Aquests aturats que tant ploren podrien tenir feina en el nou projecte olimpic, pero igual es que prefereixen opcio a) quedar-se a caseta cobrant el subsidi en lloc de pencar o opcio b) anar a currar en negre i cobrar subsidi com molt de bandarra fa (i tots els respectes per qui estigui cercant feina de forma activa, sort)

    I a mes de l'empenta economica va venir la reeixida del reconeixement de BCN com ciutat a nivell internacional. Si avui tenim a la gent de Google i altres al congres de telefonia movil es per aixo. I aixo es el que podria passar al Pirineu, deixar de ser un cul de mon (treient Andorra) i millorar. Pero potser alguns ja els esta be aixi, anar subsistint en coses de poc valor afegit i dedicar-se a criticar als xaves i pixapins.

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0

  • #30
    Fecha comentario:
    17/02/2011 20:21
    #30
    Apa!! Som-hi!!

    :lol2: :lol2: :lol2:

    Migus, saps que va dir l´honorable John Maynard Keynes quan va proposar aquelles polítiques de reactivació econòmica als USA, mitjançant despesa pública i li deien que no ho veien clar?

    D´aquí cent anys, tots morts.

    Només un britànic pot parir una frase així.

    Un projecte olímpic d´hivern donant feina als parats? Quan de temps? Un mes? Dos? Que et penses que és com les piràmides d´Egipte o què? I després què, vindran tots cap aquí de tant dinàmics que ens hem tornat?


    :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

    Per cert. La crisi espanyola de la década dels 90 va ser post-olímpics. Concretament l´any 93. I torno a repetir, que sembla que no entra, que en aquell moment España rebía els fons de cohesió i d´altres ajuts europeus, a més d´inversions de diferents empreses de fora. Avui no tenim res d´això. L´únic que podia fer aquest país en aquell moment era anar amunt. Avui ja hem "pujat".

    Que voleu fer campanya pro-olímpics? Feu-la.

    Jo sense el pla davant, amb números, etc, etc, d´entrada dic NO.

    I per cert xato, ignorancia la justa. Demagogia cap. Dades i fets, com l´enquesta de La Vanguardia que he penjat més amunt amb just el sentit contrari a la d´aquesta notícia. De 15.000 persones el 73% diu que NO. :lol2: On és la demagogia?

    T´assembles massa a l´Olap, beneit!

    karma del mensaje: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0


Escribe tu comentario





 

Si este mensaje tiene un solo insulto, no te molestes en enviarlo, porque será eliminado.
AVISO: La IP de los usuarios queda registrada

Los comentarios aquí publicados no reflejan de ningún modo la opinión de nevasport.com. Esta web se reserva el derecho a eliminar los mensajes que no considere apropiados para este contenido. AVISO: La IP de los usuarios queda registrada, cualquier comentario ofensivo será eliminado sin previo aviso.



Lo más leído: