Caurà SkiAndorra?

Caurà SkiAndorra?
Si finalment SAETDE abandona Ski Andorra aquesta associació podria caure, així ho apunten diversos mitjans del Principat. Aquest divendres hi haurà junta extraordinària sense la presència de Joan Viladomat qui es troba de viatge a Azerbaidjan on es discutirà el futur de l'associació.

Junta extraordinària el divendres

Divendres hi haurà junta extraordinària a Ski Andorra, segons sembla en principi no es compta amb la presència de Joan Viladomat, qui es troba de viatge a l'ex-república soviètica Azerbaidjan. El president de Ski Andorra, i també cònsol major de Canillo i president d'Ensisa, Josep Mandicó, va declarar ahir al Periòdic d'Andorra que "està clar que anem cap a un camí difícil i que contenir la despesa sempre està bé; ho fem al Comú, també podem fer el mateix a Ski Andorra". I va afegir en resposta a la reivindicació de Viladomat d'invertir menys en promoció a llarg termini, que "cal trobar un terme mig, perquè si no fem promoció ens en penedirem tots plegats; la promoció ha de continuar però cal trobar la formula per arribar a un equilibri, sospesar els pros i els contres en cada una de les accions". En termes similars s'expresava el cònsol major d'Encamp, Jordi Mas, qui a més és el soci minoritari de Joan Viladomat a SAETDE, Mas apuntava que:

ens hem de reunir i parlar, penso que la promoció ha de continuar tot i que potser hauríem d'apostar per clients més propers com ara el mercat francès que hem deixat una mica de banda. Fa un anys la promoció a Rússia va anar molt bé i n'hem tingut bons resultats ara bé, potser cal més implicació de Govern i de tots els operadors i agents turístics del país, perquè al cap i a la fi, Andorra viu del turisme i de la neu, el Govern ens hauria de donar suport perquè de la neu en viu tot el país. Cal ser molt prudents i racionalitzar al màxim els recursos. Si en èpoques de més abundància es pot ser més generós, en les de crisi cal ser més estricte

Viladomat no vol deixar Ski Andorra

Ahir es va donar a conèixer el contingut de la carta que Viladomat va enviar a Ski Andorra en la qual reitera que Saetde no pot destinar recursos privats a la promoció turística del país, aquest és un sector capital per al pais. Saetde, i Viladomat, no vol deixar Ski Andorra, el que volen és deixar d'aportar diners per a una promoció turística feta per triplicat.

A aquest fet hi dona tot el seu suport el cònsol de la Massana, David Baró. Baró és el representant d'Emap (Pal - Arinsal) i diu que aquesta carta només fa que obrir un debat antic i que no s'ha afrontat, i tancat, com cal. A més afegia d'altres temes declarant que:

Obre el debat que arrosseguem des de fa anys i que no és altre que cal declarar el sector de l'esquí d'interès nacional. El posicionament de Viladomat potser accelerarà que sumem esforços: perquè Ski Andorra fa unes promocions i Govern unes altres, quan les podrien fer junts. Quan no hi ha neu, però la temporada ha de començar, la fabriquem i paguem la llum al mateix preu que tothom; fa anys que demanem una tarifa plana, sense èxit. No crec en les subvencions però si en les facilitats i de moment no en tenim.

La xifra: Un milió

L'acord d’Ski Andorra amb el Govern andorrà fa que aquesta entitat rebi, aproximadament, un milió d’euros per l’esquí escolar i altres modalitats que l’Estat subvenciona, això i el que s’ingressa dels forfets de temporada unitaris que ven l’entitat es destina, prioritàriament, a promoció turística. Viladomat diu "resulta impossible aportar recursos privats a la promoció turística del país en honor de l’interès general". Tot i això, l’empresari considera que podria ser compatible tant la seva continuïtat dins Ski Andorra com el lligam de Saetde amb l’esquí escolar si s’arriba a un acord. Acord que deixa en mans de la resta de socis de l’entitat que agrupa els camps de neu. La decisió final divendres, aquest fulletó emetrà un nou capítol... Seguirem atents.

Artículos relacionados:

  • Ski Andorra a la corda fluixa Publicado el 14/01/2013
  • Pas de la Casa-Grau Roig vol deixar SkiAndorra Publicado el 19/10/2012

2 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    26/10/2012 18:54
    #1
    Em porto la impresió que a Andorra, les societats privades volen copiar el que es fa a España. Els euros de promoció que siguin de diners publics i els beneficis, privats.
    La siembra publica, la cosecha, privada

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    26/10/2012 18:58
    #2
    #1 No, el que diu Viladomat és que si jo pago una promoció com a empresa privada (SAETDE) perque haig d'aportar a una societat "semipública" (SkiAndorra) per a fer promoció?

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: