Ski Andorra a la corda fluixa

Ski Andorra a la corda fluixa
Cada vegada són més les veus que posen en qüestió l'existència d'Ski Andorra, si fa uns mesos va ser en Joan Viladomat qui en criticava el model ara ha sigut un dels seus socis a Grandvalira, el cònsol de Canillo Josep Mandicó qui no veu clar el model.

Josep Mandicó, cònsol major de Canillo, es mostra partidari d’un radical canvi de rumb a les tasques d’Ski Andorra. El cònsol canillenc creu que és necessari un seriós replantejament de l’organisme perquè actuï com a patronal i deixi de dedicar-se a la promoció, una promoció que creu que hauria de recaure sobre Andorra Turisme, així ho indicava a una entrevista a Cope Andorra-AD Ràdio que comenta el Diari d'Andorra.

El que hem de fer és unir esforços perquè no es produeixin dupli­citats en promoció, rebaixar el pressupost d’Ski Andorra i buscar la fórmula perquè Saetde en torni a ser membre. És ben clar que si no hi ha canvis, no farà marxa enrere. Hem de decidir cap on volem que vagi Ski Andorra, un organisme que ha fet feina i del que van ser impulsors Saetde i Ensisa.

Tot i això el cònsol canillenc es va mostrar optimista i va recordar que el termini per trobar la solució s’allarga fins al maig o al juny. Mandicó va apuntar que actualment el pressupost d’Ski Andorra és d’un milió d’euros, 700.000 dels quals es destinen a promoció, uns diners que deixen d’ingressar les estacions i que “tal com està la situació, fan falta”. És per això que Mandicó es va mostrar partidari que tota la responsabilitat de fer promocions quedi en mans d’Andor­ra Turisme i així s'evitin duplicitats.

És necessari que anem tots al mateix lloc a fer promoció, o potser que n’hi vagi un ja n’hi ha prou? Ja que Andorra Turisme fa promoció cal optimitzar-ho. D’aquesta manera, el pressupost d’Ski Andorra, que actuaria només com a patronal, es reduiria fins a 300.000 euros i no seria tant exagerat.

Negociacions amb el Govern

Aquesta seria la solució més fàcil i va apuntar que amb aquesta fórmula “ja quasi estariem d’acord”. Això no obstant, cal tenir present que serà necessària una negociació amb el Govern per aconseguir-ho. Una negociació que, si no prospera amb les solucions fàcils, haurà d’incloure “les complicades”. I és que els comuns que tenen participació en estacions d’esquí segueixen reclamant a l’executiu que ajudi els camps de neu amb avantatges fiscals, tenint en compte que són un dels motors econòmics del país. “L’exemple l’hem tingut aquest desembre: ha nevat, ha vingut gent i ho ha notat tot el país”, va assenyalar el cònsol, encara que va recordar que la normativa fiscal actual no preveu els beneficis que es reclamen des de les estacions, “per tant, cal buscar altres solucions”.

Bona temporada

Josep Mandicó va parlar, també, durant l’entrevista de la temporada d’esquí. El cònsol va assegurar que no està “preocupat” perquè la temporada es pugui tòrcer i va remarcar que malgrat que fa dies que no neva, les condicions a les pistes són bones. A més, davant les previsions de nevades per a aquesta setmana i la baixada de les temperatures, va exposar que són les millors condicions perquè la gent s’animi a venir a esquiar al Principat. Mandicó va explicar que tant el pont de la Puríssima i com el període de Nadal han estat bons i que a dia d’avui “anem millor que l’any passat, ja que la neu no va arribar fins a mitjans gener, estem en xifres de fa dos anys”.

Artículos relacionados:

  • Caurà SkiAndorra? Publicado el 25/10/2012
  • Pas de la Casa-Grau Roig vol deixar SkiAndorra Publicado el 19/10/2012

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: