Pas de la Casa-Grau Roig vol deixar SkiAndorra

Pas de la Casa-Grau Roig vol deixar SkiAndorra
Ja feia dies que aquest rumor circul·lava pels mentiders del país, i avui el Diari d'Andorra ho ha fet públic. Joan Viladomat com a conseller delegat de SAETDE així ho ha comunicat a la resta de socis d'SkiAndorra. Tot el problema neix de la petició de Viladomat d'un IGI especial per a l'esquí com a motor econòmic del país que és i que no ha estat atesa pel Govern.

El conseller delegat i soci majoritari de Saetde Joan Viladomat, ha comunicat als cònsols de les parròquies que disposen d’estacions d’esquí i al cap de Govern la seva voluntat d’abandonar Ski Andorra.

Com a mostra de desacord tant amb polítiques governamentals com del comú d’Encamp, accionista de la societat que lidera l’empresari. Viladomat hauria verbalitzat la seva intenció i hauria anunciat la tramesa d’una carta en què exposaria els motius exactes de la seva decisió. De moment, l’escrit encara no hauria arribat. El màxim responsable de Saetde era ahir fora del país.

Responsables d’Ski Andorra ja haurien advertit els socis de l’entitat que es pot donar el cas de la baixa de Joan Viladomat. El cònsol major de Canillo i president d’Ensisa, soci de Saetde a Grandvalira, Josep Mandicó, que al seu torn presideix també a hores d’ara l’organisme que aglutina les quatre estacions d’esquí alpí del país, va afirmar ahir que “hi ha hagut comentaris, però tot a un nivell informal”. Per aquest motiu, Mandicó no li va voler donar més transcendència i va recordar que no hi ha cap reunió convocada d’Ski Andorra “ni ara per ara no es pensa convocar”.

Reunió pendent amb Encamp

Els cònsols majors de la Massana, David Baró, i d’Ordino, Ventura Espot, també van admetre la conversa mantinguda amb Viladomat. L’únic comú que no estaria al cas de la situació per la via directa de l’empresari seria el d’Encamp. Però cert és que fa dies que hi ha una trobada pendent entre el màxim accionista de Saetde i els cònsols encampadans. Entre altres coses, Viladomat els hauria de plantejar la convocatòria d’un consell d’administració extraordinari de Saetde que hauria d’acordar la baixa d’Ski Andorra i, després, enviar la missiva a l’entitat comunicant la decisió.

La gota que hauria fet vessar la paciència de Viladomat hauria estat la decisió definitiva per part del Govern de no modificar la Llei de l’IGI per crear-ne un d’especial per a les estacions amb un tipus més reduït. Ni les converses amb l’executiu ni les trobades amb alguns dels consellers generals de Demòcrates per Andorra (DA) no haurien donat cap fruit. I els camps de neu quedaran sotmesos al tipus general d’IGI, del 4,5% quan en l’actualitat tributaven un ISI proper al 2,5%. Però aquest fet no seria l’únic. Viladomat tampoc no estaria d’acord amb la política de promoció turística del Govern i Andorra Turisme. L’empresari hauria recordat que mentre Grandvalira fa la seva pròpia promoció i les societats que la integren també fan aportacions a Ski Andorra pel mateix concepte (l’entitat destina globalment més d’un milió d’euros a aquesta matèria), altres patronals no només no aportarien diners (més enllà d’accions puntuals), sinó que fiarien tota la seva projecció exterior a les apostes que faci el ministeri de Turisme o Andorra Turisme. Per tant, Viladomat preferiria que l’aportació que fa Saetde a Ski Andorra per promoció poder-la gestionar tal com convingui a la societat encampadana. Finalment, el fet de no haver resolt les històriques diferències que Saetde manté amb el comú d’Encamp per qüestions tributàries també estaria en l’ordre del dia de l’enuig de l’empresari.

Mentre el cònsol massanenc, David Baró, reconeixia una trobada informal amb Joan Viladomat i afirmava que “s’ha de fer una junta d’Ski Andorra” per avaluar la situació, l’ordinenc Ventura Espot era molt més explícit i assumia que la voluntat de l’empresari aquest cop pot ser que no sigui només pressió. “Va dir que faria una carta i, de moment, no hi ha carta. Però veig possible que sigui realitat. Ha anat massa enllà per fer-se enrere”, deia el mandatari d’Ordino després de recordar que “ja fa més d’un mes que ens ho va dir. I per la manera com parlava, la seva contundència i el que explica, ho veig factible”.

Artículos relacionados:

  • Ski Andorra a la corda fluixa Publicado el 14/01/2013
  • Caurà SkiAndorra? Publicado el 25/10/2012

1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    21/10/2012 13:30
    #1
    No comment .......... :lol2: :lol2: :oh!:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: