Jornet s'imposa al km vertical d'Arinsal

Kilian Jornet acompleix els pronòstics i s’adjudica la Vertical Race a Vallnord-Arinsal, el campió del món d’esquí de muntanya ha recorregut els 4,7 kms. fins el Port Negre en 35:17 i Mireia Miró ha estat subcampiona en la prova femenina per darrera d'una altra de les grans favorites Laetitia Roux. Els problemes físics no acaben de desaparèixer i això ha fet perdre pistonada a la barcelonina.

La Vertical Race va inaugurar ahir al matí la temporada de competicions a l’estació andorrana de Vallnord així com també servia per a donar el tret inicial d'una nova edició de la Copa del Món d'Esquí de Muntanya. La prova masculina es va disputar sobre 4,7 kms. de recorregut amb 950 metres de desnivell, la distància i el desnivell que separen la pista de les Marrades del Port Negre d’Arinsal.

Kilian Jornet, actual campió del món d’esquí de muntanya, no va deixar lloc a la sorpresa i l'atleta de Suunto i Atomic va aconseguir apuntar-se el lloc més alt del podi. "Ha sigut una prova dura, llarga i molt constant" comentava Jornet qui assegurava que el nivell havia estat molt igualat entre els 71 corredors que van participar.

L’atleta català va liderar la cursa en solitari i va creuar la línia de meta en 35:17, a 44 segons de l’italià Lorenzo Holckenecht (2a), mentre que el també italià Manfred Reichegger completava el podi en tercera posició. També van signar una destacada actuació el cassanenc Marc Pinsach (10èguiño i el camprodoní Marc Solà (11èguiño.

Roux domina la prova femenina

A la prova femenina, que tenia 2,7 kms. i 580 metres de desnivell, la catalana Mireria Miró es va proclamar subcampiona amb un temps de 26:25, a gairebe un minut de la francesa Laetitia Roux, vencedora de la prova. Miró arrosega molèsties físiques a un genoll des de fa dies i durant l’ascens aquestes l'han privat d'optar al triomf. Per la seva part, l’italiana Gloriana Pellissier va completar el podi amb la 3a posició. També ha participat l'esquiadora del CEPS Marta Riba que ha finalitzat 8a.

El seleccionador espanyol de l’equip d’esquí de muntanya, Oriol Duixans, es va mostrar satisfet pels resultats obtinguts per l’equip. "L’únic remarcable és Mireia Miró qui, per un problema físic durant el recorregut, no ha pogut optar a la victòria", es lamentava Duixans.

Kilian Jornet - KM vertical Vallnord-Arinsal

I avui la Font Blanca a Arcalís

Avui diumenge es disputa la Font Blanca, una de les proves clàssiques de la Copa del Món d’esquí de muntanya a Arcalís. Els participants hauran d’ascendir a cinc cims del domini esquiable. "Serà una cursa que es jugarà amb poques diferències" ha assegurat Kilian Jornet sobre la prova d'avui, que ja ha disputat en anteriors ocasions.

Per la seva part, Duixans ha assegurat que es tracta d’un "recorregut molt espectacular i molt variat que inclou baixades complicades i trams on s’han de fer servir els crampons i la corda". En poques parauales, es tracta "d’un recorregut ideal en quant a espectacularitat i seguiment", ha finalitzat el seleccionador espanyol.