La Pirena arrenca dissabte amb 38 equips

La Pirena arrenca dissabte amb 38 equips
El recorregut serà semblant al de l'edició passada i la prova tindrà 38 equips inscrits, 27 dels quals ho faran en la categoria de trineus. Com cada any, i ja van 20 edicions, la prova finalitzarà a la Molina el proper 6 de febrer on s'hi farà una gran festa. La presentació aquest any es farà a Saragossa tot i que ja ha visitat també la ciutat de Madrid.

La cursa de gossos més important del Pirineu, la Pirena, arriba enguany a la vintena edició i ja ho té tot a punt per arrencar aquest dissabte, amb la presentació oficial a Saragossa. El recorregut serà semblant al de l'edició passada i la prova tindrà 38 equips inscrits, 27 dels quals ho faran en la categoria de trineus. La prova ha estat presentada oficialment aquesta setmana a Madrid i finalitzarà a l'estació cerdana de La Molina el 6 de febrer vinent.

Dels 27 trineus participants, cinc seran de gossos nòrdics i onze més de skijoring (esquí de fons amb un o dos gossos). La participació internacional ha crescut de manera espectacular i arriba al 57% dels participants. Hi haurà 16 conjunts espanyols, set de txecs, dos d'alemanys, dos del Regne Unit, Noruega i Suïssa i un de França, Itàlia i Polònia.

Una altra de les novetats serà l'alta participació femenina. En total, hi haurà cinc skijorers i dues múixers: la suïssa Monika Frau-chiger i l'alemanya Tamara Schlemmer, que anirà amb gossos nòrdics. En l'edició del 2009 no hi va haver cap participant femenina en tota la competició.

El director de la prova, Pep Parés, ha afirmat que "esportivament, aquesta serà una grandíssima Pirena. Mai no ens havia passat el fet de tenir en competició els tres darrers campions".

La prova en si començarà diu-menge amb la sortida a la Partacua i passarà per Formigal, Candan-chú, Vaquèira Beret, Montgarí, Bonabé, Granpallars-Portainé, Chioula-Beille, el Plateau de Beille, Grandvalira, el Tarter, Grau Roig i la Rabassa, amb una última etapa a La Molina, de setze quilòmetres de recorregut. Una de les novetats és l'arribada a Chioula, un paratge per l'Arièja (França) que, juntament amb Beille, forma un espai de més de cent quilòmetres d'esquí nòrdic, on es faran dues etapes nocturnes.

Notícia extreta del Regió 7.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: