Novetats al Port del Comte

Novetats al Port del Comte
El Port del Comte obrirà la propera temporada d'esquí amb una nova planta de producció de neu artificial. L'estació del Solsonès també estrenarà canons, un telesquí, i s’han adequat accessos a les pistes i zones d'aparcament així com d'altres petites millores com la nova terrassa al Sucre.

L’estació d’esquí del Port del Comte (al Solsonès) estrena aquest any la nova planta de producció de neu artificial. Les instal·lacions ja estaven a punt l’any passat, però la manca de subministrament elèctric no va permetre que es posessin en funcionament. La nova planta, situada al sector del Clot de la Vall, permetrà doblar la capacitat de producció de neu artificial, tal com ha explicat el director del Port del Comte, Alfons Ferrer.

Abans que s’iniciï la nova temporada d’esquí l’estació haurà invertit un milió d’euros en millores tant en la producció de neu artificial com en la millora de pistes i serveis. Una altra de les inversions que estrenarà Port del Comte seran set canons més de neu artificial, situats bàsicament a la zona de debutants, on també s’ha instal·lat un nou telesquí de pinça fixa i s’han arreglat els pendents de les pistes.

Altres actuacions que s’han fet han consistit a arrenjar accessos i zones d’aparcament, s’ha adequat una nova terrassa a la zona del Sucre i s’ha instal·lat una nova tanca paravent a la pista Dreta. També s’han millorat pistes, captacions d’aigua de desgel i s’ha fet un nou dipòsit de regulació per tenir a punt l’estació pel pont de la Puríssima, a principis de desembre.

Actualment, Port del Comte disposa de 40,5 quilòmetres de domini esquiable, amb un total de 36 pistes. Port del Comte va tancar la temporada passada amb 145.000 esquiadors. Segons Alfons Ferrer, va ser ‘la millor temporada’ des que els nous propietaris de l’estació d’esquí van assumir-ne la gestió. Ferrer diu que ja hi firmaria repetir aquestes xifres, però tot dependrà de si hi ha neu o no. Si hi ha neu, ha dit, la crisi no es nota a les estacions d’esquí.

El director de l’estació ha dit que s’ha fet un esforç constant per posar al dia les infraestructures i que ara s’està acabant ‘d’afinar’ perquè Port del Comte sigui més còmode i ofereixi uns bons serveis. Entre les mancances que caldrà afrontar en aquest període destaquen la creació d’una pista de competició d’alt nivell, la millora dels serveis a pistes, un nou telecadira i l’explotació comercial de la zona d’Estivella, que actualment només s’obre els caps de setmana.

Notícia extreta de DBerguedà.

3 Comentaris Escriu el teu comentari

  • yo
    yo
    #1
    Fecha comentario:
    22/10/2009 01:01
    #1
    esta estacion mola, ves un plano y es apetecible, que pena que la nieve a aquella zona no llegue como al pirineo axial

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    27/10/2009 22:10
    #2
    Es veritat. Jo acustumo a anar a fer snow al Port del Comte i la veritat es que m'encanten les seves instal·lacións. M'agrada veure com es va millorant temporada rere temporada. I no té res a envejar a les seves germanes grans del pirineu. Espero que aquest any, igual que el passat, la neu sigui generosa, perquè val la pena baixar per les seves pistes.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #3
    Fecha comentario:
    02/11/2009 23:51
    #3
    Si, port del comte tot i la seva pròximitat i ubicació...presenta un paisatge excepcional i unes molt bones instal.lacions.
    Sincerament fa anys que esquiu i fa uns 3 anys que hi tinc més tirada que cap pista.
    Ja que no fas ni la meitat de cua, les pistes en tens de sobres xk realment de que val fer més km anar amb una macropista d'esqui i trobar-te aglomaracions les pistes plenes i no poder gaudir-ne.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: