5,2 milions de pèrdues

5,2 milions de pèrdues
Un cop enllestits els treballs de verificació dels comptes anuals de la societat Ordino assumirà 1,7 milions pel dèficit a Vallnord i la Massana 3,4. Secnoa ha de sumar un milió més en concepte d'inversions al camp de neu d'Arcalís. Amb l'auditoria tancada, les pèrdues finals ascendeixen a 5,2 milions d'euros.

Un cop finalitzats els treballs d'auditoria de l'últim exercici, l'empresa que s'ha encarregat de verificar els estats financers de Vallnord va exposar ahir, per separat, davant dels consells d'administració de Secnoa (Ordino Arcalís) i d'Emap (Pal Arinsal), les xifres definitives amb les quals la societat tancarà els comptes del període que va de maig del 2008 a maig d'aquest any.

Si bé dissabte aquest rotatiu anunciava que amb el 80% dels treballs d'auditoria realitzats les pèrdues anuals ascendien a 5,1 milions d'euros, la totalitat del document hauria conclòs, segons van informar fonts pròximes presents a les trobades mantingudes ahir al matí i a la tarda, que el dèficit s'eleva als 5,2 milions d'euros. Així, tal com estan repartides les accions de la companyia, el Comú d'Ordino haurà d'assumir el 33% d'aquesta suma i el de la Massana farà front al 66% del mateix dèficit. Unes xifres que es quantificarien en 1,7 milions d'euros per part dels primers i més de 3,4 milions d'euros en el cas dels segons.

Pel que fa a la part de la corporació d'Ordino, als més d'1,7 milions d'euros que es destinarien a cobrir les pèrdues de Vallnord, se li hauria d'adjuntar més d'un milió d'euros en concepte d'inversions al camp de neu que també hauria de sufragar el Comú. Aquestes dues quantitats sumarien els 2,8 milions d'euros, anunciats per EL PERIÒDIC en una edició anterior, que finalment computarà com a dèficit de la societat Secnoa.

Favorable o amb salvetats

L'equip directiu de Vallnord presentarà properament els comptes davant del Consell d'Administració. L'informe detallarà si, segons l'opinió dels auditors, els estats financers són favorables o si, d'altra banda, contenen alguna salvetat.

El dèficit anual es desprèn, en part, a partir del fet que els ingressos reals en venda de forfets van patir una desviació del 19,2%. És a dir, dels 14 milions d'euros pressupostats, se'n va ingressar 11,3, una diferència de 2,7 milions.

També en el capítol dels ingressos d'explotació, en el qual, a més de la venda del passi de neu, es comptabilitza la restauració i les escoles d'esquí, entre d'altres, la societat va experimentar una manca d'entrades que va ascendir a 4.670.000 euros, o el que és el mateix, una desviació de més del 17,4%.

Superar el previst

Ja per últim, en les despeses d'explotació en concepte de compres i despesa de personal, entre d'altres, la companyia va pressupostar una càrrega de 19,5 milions d'euros, mentre que en va gastar 20.250.000 euros. Per tant, es va superar la despesa prevista amb un total de 750.000 euros.

Notícia extreta d'El Periòdic d'Andorra.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: