La Molina rebrà als millors del món

La Molina rebrà als millors del món
Al voltant de 300 snowboarders arribats de 34 païssos competiran del 13 al 15 de març a La Molina a les disciplines d'snowboard cross (SBX), half pipe (HP) i paral.lel gegant (PGS). Han confirmat la seva assistència Queralt Castellet, que el passat dissabte va aconseguir el subcampionat del Mundial Júnior a Nagano (Japó), així com els líders provisionals de la general de Copa Del Món LG Snowboard FIS 2009 Doris Guenther i Siegfried Grabner, ambdos austriacs.

Més de mig miler d'snowboarders han estat lluitant aquest hivern pels punts de la Copa del Món per guanyar el Globus de Cristall general i el de cada disciplina. Els favorits per a guanyar la general d'aquesta temporada, a falta de les cites de La Molina i Valmalenco (ITA), són Doris Guenther que suma 6110 punts i en homes el líder és Siegfried Grabner amb 4700 punts, ambdos són austriacs i mentres Guenther competeix a les disciplines de paral.lel, on és la líder, i SBX (15), Grabner concentra tota la seva energía als paral.lels.

Durant aquesta temporada els austriacs han afianzat el seu domini a les disciplines alpines como el paral.lel i també en l'snowboard cross i de la seva banda els japonesos s'apunten la majoría de proves de freestyle amb el domini del half pipe amb el permís de l'omnipresent en big air Stefan Gimpl. D'altres esportistes amb grans possibilitats e inscrits a les proves de La Molina són els americans Seth Wescott -2º amb 3280- i Graham Watanabe -3º amb 2670- en SBX, Sophie Rodríguez -5ª amb 1710- per França en HP, i por Suiza Simon Schoch -3º amb 3300 pts- en PGS i Sandra Frei -4ª amb 3310 pts- en SBX.

Snowboard Cross a la Molina

Queralt Castellet espera triomfar a casa

Les disciplines més pròximes al practicant espanyol són el half pipe i l'snowboard cross. Queralt Castellet és sense cap mena de dubte l'abanderada de l'snowboard espanyol del moment amb uns resultats internacionals d'altíssim nivell. La passada temporada va quedar 3a en el comput final de la clasificació de HP i a pesar de que aquest hivern està la 16a en esta disciplina amb 940 punts (ha tingut molt a veure la seva lesió) sembla que aquest final de temporada estan millorant molt els seus resultats. La sabadellenca, sexta al HP dels Mondials de Gangwon (Corea del Sud) al gener, espera ser profeta a la seva terra i endur-se l'or al HP de La Molina que ja va poder provar fa 10 dies durant una competició FIS que va guanyar sobradament. Tot i això, Castellet tindrà que veures les cares amb la xinesa Jiayu Liu (3300 pts) segona de la classificació de HP. En homes el suis Sergio Berger (1370 pts), cinqué a la classificació de HP, serà el de millor rànquing que veurem a l'impactant HP de l'snowpark Alabaus de La Molina.

A nivell espanyol, estan també inscrits en HP Isaac Vergés, Rubén Vergés, Carles Manich i Carles Torner. El granadí Regino Hernández està inscrit tant en HP com en SBX.

Americans i austriacs a pel SBX

L'americana Lindsey Jacobellis (5100 pts) i l'austriac Markus Schairer (4340 pts), líders actuals de la Copa del Món de SBX, estaran presents en el traçat disenyat a la zona dels Alabaus. Per Espanya competiran el diploma olímpic a Torí, Jordi Font, el joveníssim Regino Hernández així com també estan inscrits Ibón Idígoras, Laro Herrero, Iñigo Azcue, Lucas Sáez, Roger Sas, Oscar Ruiz i la també catalana Anna Amor com única representant femenina.

Inscripcions

A 9 de març de 2009 el llistat d'esportistes preinscrits a La Molina era de 294 repartits en 65 homes i 32 dones para SBX, 64 homes i 34 dones para HP i 53 homes i 46 dones para PGS. Els païssos preinscrits són 34: Alemània, Argentina, Austràlia, Aústria, Bèlgica, Brasil, Bulgària, Canadà, Xina, Corea, Croacia, Dinamarca, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Gran Bretanya, Holanda, Hungría, Iran, Itàlia, Japó, Letònia, Macedònia, Noruega, Nova Zelanda, Polònia, Rep. Txeca, Rússia, Sèrbia, Suecia, Suïssa i USA.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: