Queralt Castellet:

Queralt Castellet:
Parlem amb Queralt Castellt (17/06/1989) a dos dies de la seva participació a la Copa del Món a La Molina en la modalitat de halfpipe. La rider d'Atomic, recent sotscampiona del Món Júnior, es troba molt còmoda al flamant pipe de La Molina. Sap que les seves rotacions concentraran més mirades i expectació que la de la resta de noies, però tampoc amaga que es troba en un bon moment i que, un cop entri a les rondes finals, pot passar de tot.

Ella ja ha catat el pipe i li agrada. Després d'estar prop d'hora i mitja dibuixant tota classe de rotacions a les parets del pipe gironí parlem amb Queralt Castellet. La jove rider d'Atomic -integrant del team internacional de la marca austríaca des d'aquesta temporada- diu sentir-se molt a gust al pipe de La Molina. De fet, no fa encara deu dies va guanyar una prova FIS, la tercera de l'actual temporada, en aquest mateix escenari, abans de possar rumb al Mundial Júnior de Nagano, Japó, on es va penjar la medalla d'argent. La progressió de la rider de Sabadell aquesta temporada es molt bona. Va començar essent desena a la primera prova de la Copa del Món d'aquest hivern, Saas Fee, per després ser vuitena a Gujo (Japóguiño i setena a Bardonecchia (Itàlia). Te el podi a tocar dels dits, i, com ella diu, quin millor lloc per trepitjar-lo de nou que a casa. De moment, suma ja dos segons llocs -Valmalenco i Bardonecchia, Itàlia-, i un tercer, Stoneham (Canadàguiño, lograts al 2008.

Quant temps has estat entrenant al pipe?
Prop d'una hora i mitja.

Quan vas a un pipe nou, al que has de competir, quin plan segueixes? Com l'estudies? l recorres a peu per l'exterior per analitzar-ne les qualitats?
De vegades si que el recorro a peu, però no acostumo a fer-ho per que no és necessari. Una vegada sobre la taula la primera ronda la faig tranquila, deixant-me portar pel pipe, per comprovar si em tira cap a dins o cap a fora. Després ja em centro en els grabs i les rotacions.

Quantes rondes et dona temps de fer en una hora i mitja?
Unes vuit rondes, més és molt difícil.

Com t'has trobat al pipe de La Molina?
La veritat és que molt còmoda. El pipe està molt bé, i és gran i llarg. Té unes bones dimensions.

O sigui que és molt més gran que el del Mundial Júnior de Nagano?
I tant! El pipe de La Molina és molt millor i li dona mil voltes.

Les característiques del pipe, poden millorar el teu rendimient?
Sí, donat que estic acostumada a ripar en pipes grans, en els que puc agafar velocitat. I sí, crec que el de La Molina m'afavoreix. Jo sempre prefereixo un pipe al que pogui agafar velocitat i volar, que no un de curt i petit.

Com et trobes a la jornada previa a la competició?
Tinc bones sensacions.

Creus que aquesta competició t'arriba en un bon moment?
Sí, podríam dir que em trobo en un momento dolç.

Quin creus que pot ser el teu resultat? Fins a on pots arribar a La Molina?
Si ho faig be puc entrar a les finals, i a partir d'aquí ja és una lotería i poden passar moltes coses. Igual si que puc aspirar al podi, però serà difícil, per que a aquesta prova el nivell serà molt alt.

Sents la pressió de correr a casa, moltes mirades estan posades en tí?
Bastant. Veig que tot el món està pendent de mí. Molt més de mí que de la resta. Però el més important és que jo em trobo bé.

Per cert, suposo que habràs tingut temps de parlar amb les altres riders, que els hi ha semblat el pipe?
Amb tothom que he parlat el balanç és positiu. El pipe agrada, l'únic aspecte que s'ha de considerar és el vent.

Qui serà la teva principal rival?
Hi ha corredores molt bones, però crec que la rival a batre serà la Holly Crawford, per que les orientals no han vingut, i ella té molta alçada i la ronda molt ben entrenada.

Saps que molts esperem veure't al podio, i que hi ha qui pensa inclús en la victòria.
Podeu somiar el que volgueu, l'imaginació és lliure, tot i que no et negarè que sí que he somiat amb la victòria en una prova de la Copa del Món, i quin millor escenari que La Molina.

Quines rondes faras?
Encara no ho sé, ja ho veuré després d'haver entrenat tots els díes. Però probablement sigui frontside 5, backside 5 i frontside 7.

On tens que estar més fina a l'hora de realitzar la ronda?
Al frontside 7, per que aterro en switch, i és molt difícil de planxar i la posibilitat de caure sempre està allà.

I com portes els nervis?
Uff! La veritat és que estic força nerviosa.

Be, be, tot i que a mesura que s'apropi la jornada del dissabte els nervis es vagin apoderant d'ella, ningú com Queralt Castellet sap templar-los i donar el millor d'ella mateixa quan de veritat ho necessita, tal com va fer recentement a Nagano, al Mundial Júnior, on va aconseguir la medalla d'argent. Creuem els dits i confiem en la qualitat d'aquesta snowboarder.

Entrevista cortesia d'Atomic.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: